Eмисия новини
от 20.00 часа

Cveta Karajançeva: Pellgu i Detit të Zi duhet të zhvillohet si një zonë e qëndrueshme

Zhvillimi i rajonit bregdetar si një zonë e qëndrueshme, demokratike dhe me prosperitet – ky është qëllimi kryesor lidhur ngushtë me interesin kryesor strategjik si i vendeve anëtare të Organizatës së Bashkëpunimit Ekonomik të Detit të Zi (BEDZ), ashtu edhe..

20.11.19 11:53 |

Bletaria është sektori me pjesë më të lartë në prodhimin biologjik në Bullgari

“Në Bullgari sektori me pjesë relativisht më të lartë të prodhimit biologjik është bletaria”. Këtë e tha në Bruksel ministrja e bujqësisë, ushqimeve dhe pyjeve Desisllava Taneva në një konferencë “Probleme të bletarisë në BE – zgjidhje afatgjata”. Ajo..

19.11.19 18:03 |

Bullgarët e kanë jetëgjatësinë më të vogël në BE

Bullgarët janë evropianët me jetëgjatësi mesatare më të ulët – 74.8 jetë, tregojnë të dhënat e Evrostatit për vitin 2017. Para Bullgarisë janë Letonia – 74.9, Rumania - 75.3 dhe Lituania - 75.8 vjet. Mesatarisht për Bashkimin Evropian..

19.11.19 12:59 |

Bullgaria kërkon nga BE-ja të ruajë ndihmat kombëtare për bujqit

Bullgaria nguli këmbë para Këshillit të BE-së për bujqësinë në Bruksel të vazhdojë të paguajë ndihmë kombëtare kalimtare për bujqit. Kërkesa u përkrah nga 5 shtete të tjera – Qiproja, Çekia, Hungaria, Polonia dhe Rumania. Ministrja Desisllava Taneva bëri..

18.11.19 18:16 |

Kryeministri i Bullgarisë bisedoi me sekretarin e përgjithshëm të NATO-së

Kryeministri i Bullgarisë Bojko Borisov bisedoi në telefon me sekretarin e përgjithshëm të NATO-së Jens Stolltenberg. Vlerësoj lartë rolin e Aleancës për mbrojtjen e sigurisë, lirisë dhe vlerave demokratike. Për ne – siguria kombëtare dhe mbrojtja e..

18.11.19 15:33 |

Bisedimet e kryeministrit Bojko Borisov në Selanik – element nga dinamika e re në Ballkan

Në kuadrin e takimit të katërt të nivelit të lartë, që zhvillohet   në Selanik nën patronazhin e presidentit grek Prokopis Pavllopullos, kryeministri bullgar Bojko Borisov bisedoi me homologët e tij nga Greqia dhe Maqedonia e Veriut – Kirjakos..

15.11.19 15:15 |

Paratë që dërgojnë emigrantët në Bullgari tejkaluan 1 miliardë euro

Për herë të parë paratë të cilat emigrantët bullgarë dërgojnë në shtëpi tejkaluan 1 miliard euro në vit, njoftoi Evrostati. Sipas të dhënave për vitin 2018 transferimet private nga BE-ja për Bullgarinë ishin në përmasë 833 milionë euro, ndërsa nga vendet..

12.11.19 18:14 |
Bojko Borisov

Kryeministri i Bullgarisë merr pjesë në takimin e Ballkanit Perëndimor

Në Gjenevë kryeministri Bojko Borisov merr pjesë në takimin e liderëve të Ballkanit Perëndimor. Organizator i forumit “Dialog strategjik për Ballkanin Perëndimor” është Forumi Ekonomik Botëror. Në darkën e punës me të cilën u hap dialogu zoti Borisov tha,..

08.11.19 14:37 |

Bullgarët vetëcaktohen si fatkeq dhe të pakënaqur nga jeta

Gjatë vitit 2017 më se 62 për qind nga njerëzit në BE deklarojnë, se janë të lumtur, tregon një anketimi i Evrostatit. Në krye të klasifikimit janë Belgjika, Holanda, Austria dhe Finlanda, ku 76 për qind nga të anketuarit vetëcaktohen si të lumtur. Në fund..

07.11.19 16:03 |

Takim i Kryeministrit Borisov me një delegacion të Komisionit të Venecias

Kryeministri Bojko Borisov u takua në Këshillin e Ministrave me një delegacion të Komisionit të Venecias. Në kuadrin e bisedimit Kryeministri Borisov vuri në dukje konstatimet në raportin e fundit në kuadrin e Mekanizmit për bashkëpunim dhe vlerësim për..

07.11.19 11:54 |
Всички новини: днес | вчера