Eмисия новини
от 22.00 часа
Lumi Danub

Niveli i lumit Danub është tepër i ulët për lundrim

Lundrimi nëpër Danub në pjesën bullgare të lumit është vështirësuar fortë për shkak të nivelit të ulët, njoftuan nga Drejtoria “Mbikëqyrja Lumore-Ruse”. Më kritike është gjendja tek ishulli Belene. Aty lëvizja e anijeve është kufizuar, sepse anijet..

05.11.19 18:04 |

Arkeologët pohojnë se gjatë shekullit të I-rë në regjionin danubian në trojet tona ka vluar një jetë e pasur dhe moderne

Arkeologët, të cilët këtë verë vazhduan gërmimet në kampin e hershëm romak me kështjellë Almus afër qytetit Llom, gjetën zbulime të vlefshme, të cilat hedhin dritë mbi historinë e këtij regjioni pranë lumit Danub. Gërmimet e para arkeologjike në Almusin..

03.10.19 14:44 |
lumi Danub

Regata ndërkombëtare e kanotazhit TID 2019 mbërrin sot në bregun bullgar të lumit Danub afër fshatit Vetren

Sot në bregun e Danubit afër fshatit Vetren pranë qytetit Silistra, Bullgari Verilindore, akustojnë pjesëmarrësit e Regatës Ndërkombëtare të Kanotazhit TID 2019. Distanca që duhet të kalohet në lumin Danub tejkalon 2500 km. Aktiviteti zhvillohet çdo vit..

23.08.19 17:04 |

Danubi afron nivelet kritike afër bregut bullgar

Danubi afron nivelet kritike afër bregut bullgar. Po kontrollohen digat dhe pajisjet në breg. Tani për tani nuk ka rrezik nga përmbytja e vendbanimeve, na siguruan nga Agjencia për Studimin e Danubit. Në vendet e ulëta të segmentit bullgar – afër Vidinit..

11.06.19 15:21 |

Banuesi i qytetit Shumen Tihomir Radev do të lundrojë në lumin Danub si në një roman të Zhul Vernit

Polici nga qyteti Shumen, Tihomir Radev po përgatitet të kalojë me kajak lumin Danub në bazë të shembullit të heroit nga romani i Zhul Vernit “Varkari i Danubit”. Asnjë deri tani nuk ka ndërmarrë lundrim të tillë, në kushtet e përshkruara në roman, “në..

09.06.19 10:45 |
Lumi Danub

Memorandum për bashkëpunim ekologjik ndërmjet Bullgarisë dhe Rumanisë

Ministri i mjedisit dhe ujërave Neno Dimov nënshkroi në Bukuresht një memorandum bashkëpunimi ndërmjet Bullgarisë dhe Rumanisë për përmirësimin e ekologjisë së Detit ë Zi dhe të lumit Danub, duke kufizuar ndotjen me materiale plastike. Sa i përket..

21.05.19 17:26 |
Ura e Danubit 2 midis Vidinit dhe Kalafatit

Bullgaria dhe Rumania u morën vesh për ndërtimin e urës së tretë mbi lumin Danub

Kryeministri Bojko Borisov shpalli fillimin e ndërtimit të Urës së Danubit 3 midis Bullgarisë dhe Rumanisë. Për shkak të vijës hekurudhore në të dyja anët e lumit u preferua varianti i cili i lidh qytetet Svishtov dhe Zimnicea. Sipas prof. Marin..

17.04.19 14:11 |
Deputeti bullgar në Parlamentin Evropian, Ivajllo Kallfin

Perspektivat e Strategjisë së Danubit 2020 për Bullgarinë

Gjatë 2011-ës Këshilli i BE-së miratoi Strategjinë për Regjionin e Danubit me qëllim përparimin e tij ekonomik. Në këtë strategji përfshihen 14 shtete, prej të cilave nëntë janë anëtare të BE-së – Gjermani, Austri, Hungari, Çeki, Sllovaki, Slloveni,..

09.01.14 10:55 |
Muri i kështjellës së dikurshme romake Durostorum

Udhërrëfyesi në Limesin Romak të Danubit

Një udhërrëfyes nëpër rrjedhën e poshtme të Danubit dhe më saktë nëpër kufirin tonë të dikurshëm me Perandorinë Romake do të tërheqë turistët ndaj trashëgimisë sonë të pasur nga e kaluara. Projekti është i Muzeut të Ruses dhe është miratuar në një konkurs..

02.04.13 10:46 |
Всички новини: днес | вчера