Eмисия новини
от 19.00 часа

Bullgaria është në vend të nëntë për nga masivet pyjore në BE

Afro 41 për qind prej territorit të Bullgarisë është mbuluar me pyje, tregon një analizë e Eurostatit. Nga viti 2012 deri në vitin 2015 është konstatuar rritje me 2.6 për qind e masiveve pyjore. Për nga territoret pyjore Bullgaria radhitet në vend të..

15.08.19 в 15:25 |

Eurostat: Bullgaria u ka dhënë shtetësi bullgare 914 vetave nga vendet jashtë BE-së në vitin 2017

Republika e Bullgarisë u ka dhënë shtetësi bullgare 914 vetave nga vende të ndryshme jashtë Bashkimit Evropian. Këtë e tregojnë të dhënat e drejtorisë evropiane të statistikave Eurostat, të shpallura sot. Të dhënat janë për vitin 2017. Më shumë..

23.07.19 в 16:20 |
Европейски статистически институт

Eurostat: Popullsia e Bullgarisë është më pak se 7 miliona

Analizat më të reja të Eurostatit për popullsinë e vendeve në Bashkimin Evropian tregojnë se gjatë vitit 2018 popullsia e Bullgarisë ka qenë 6 957 642 banorë. Të rinjtë në moshë nën 15 vjeç kanë qenë 14,3% prej popullsisë, ata midis 14 dhe 64 vjeç –..

11.07.19 в 09:54 |

Eurostat: The population of Bulgaria is under 7 million

According to latest Eurostat data about the population of the EU countries in 2018 the population of Bulgaria was 6,957,642. Young people aged under 15 accounted for 14.3 percent of the population, people aged 14 to 64 – 64.4 percent, and those..

11.07.19 в 09:52 |

Employment rate of recent university graduates in Bulgaria higher than EU average: Eurostat

Almost 85 percent of people who graduated university last year in Bulgaria have found a job and are successfully implementing the knowledge gained, indicates a Eurostat analysis on the employment rate of recent graduates from higher educational..

05.07.19 в 09:52 |

Bullgarët me shpenzimet më të ulëta në BE, tregojnë të dhënat e Eurostatit

Bullgarët i kanë çmimet më të ulëta të mallrave dhe shërbimeve në BE, tregojnë të dhënat e Eurostatit për vitin 2018. Shteti ynë i ka nivelet më të ulëta në 7 prej 10 sektorëve të përfshirë në raport. Për shembull këtu hyjnë shpenzimet për ngrohje,..

25.06.19 в 13:12 |

Bullgarët janë në vendin e fundit në Bashkimin Evropian për nga konsumi i mallrave dhe shërbimeve në Bashkimin Evropian

Gjatë vitit 2018, bullgarët kanë qenë me mundësi më të dobëta për konsum të mallrave dhe të shërbimeve në Bashkimin Evropian, tregon indeksi për konsumin real individual (AIC). Bullgaria për vit të katërt të radhës është në vendin e fundit me 56%..

19.06.19 в 14:33 |

Rajonet për planifikimin e subvencioneve në Bullgari mbeten 6

Rajonet për planifikimin e subvencioneve në Bullgari nuk do të bëhen më pak dhe mbeten siç deri tani - gjashtë. Në bazë të tyre do të vazhdojnë të përvetësohen fondet evropiane gjatë periudhës së ardhshme programore 2021-2027. Pas bisedimeve me..

31.05.19 в 17:28 |

Çdo bullgar i pestë jeton në vështirësi të rënda materiale

Bullgaria është në vend të parë ndër shtetet-anëtare të Bashkimit Evropian me pjesën më të madhe të njerëzve, të cilët jetojnë në situatë të rëndë ekonomike -   21%, ose çdo bullgar i pestë. Këtë e tregojnë të dhënat e Zyrës Evropiane të..

08.05.19 в 13:45 |

Eurostat: 1 in 5 Bulgarians suffer from severe material deprivation

Bulgaria is first among the countries members of the EU with the highest share of people who face severe material deprivation – almost 21 percent, or 1 in 5, indicate Eurostat data for 2018. According to Eurostat criteria people living in..

08.05.19 в 13:02 |
Всички новини: днес | вчера