Eмисия новини
от часа

Një shoqëri, filial i Hekurudhave Gjermane, do të rimëkëmbë Uzinën e Riparimit të Vagonëve në Karllovo

Shoqëria “Di Bi Kargo” – një filial i Hekurudhave Gjermane “Dojçe Ban” lidhi një kontratë për blerjen e Uzinës së Riparimit të Vagonëve në qytetin bullgar Karllovo. Uzina, e cila u krijua në vitin 1964, u shpall në falimentim në vitin 2015 dhe që..

15.06.19 в 09:10 |

Ambasada e re e Gjermanisë në Sofje do të jetë gati në fund të vitit 2020

Në një ceremoni festive në praninë e dy ministrave të jashtëm të Bullgarisë dhe të Gjermanisë, Ekaterina Zaharieva dhe Heiko Maas, u bë gërmimi i parë për ndërtimin e ambasadës së re gjermane në Sofje. Gjatë kohës së ceremonisë të dy ministrat..

20.05.19 в 17:51 |

Kryeministri Bojko Borisov inauguroi uzinë për pjesë këmbimi të firmës gjermane Kostal

Një uzinë e re për prodhimin e pjesëve të këmbimit për automjete të firmës gjermane Kostal ishte inauguruar në qytetin Pazarxhik nga Kryeministri Bojko Borisov. Në ceremoni ishin të pranishëm Zv.Kryeministri Tomisllav Donçev, Ministri i..

20.05.19 в 12:07 |

Gjermania u bën thirrje bullgarëve të votojnë për Parlamentin e ri Evropian

Zv. Kryeministrja dhe Ministrja e punëve të jashtme e Bullgarisë Ekaterina Zaharieva dhe Ministri i punëve të jashtme i Gjermanisë Heiko Maas zhvillua një takim sy me sy në Këshillin e Ministrave. Të dy diskutuan zhvillimin e Ballkanit Perëndimor...

20.05.19 в 12:30 |

Ministri i Punëve të Jashtme i Gjermanisë Heiko Maas është për vizitë në Bullgari

Në kuadrin e vizitës së tij dyditore në Bullgari Ministri i Punëve të Jashtme i Gjermanisë Heiko Maas u takua dje në mbrëmje me Kryeministrin Bojko Borisov. Të dy shqyrtuan tema aktuale me karakter dypalësh dhe çështje të rendit të ditës të Bashkimit..

20.05.19 в 10:43 |

Bullgaria është ndër destinacionet e preferuara për investitorët gjermanë

Bullgaria është në vendet e para në studimin e zhvilluar ndër 85 investitorë prijës gjermanë në Evropën Qendrore dhe Lindore sa i përket barrës së tatimit dhe kostos së punës. Sa i përket qëndrueshmërisë politike, sociale dhe politike, niveli i..

19.04.19 в 17:33 |

Pothuaj 1/3 prej njerëzve që kthehen në Bullgari vijnë nga Turqia

Çdo njeri i dhjetë nga afro 30 000 vetat që janë kthyer në Bullgari gjatë vitit 2018 ka ardhur nga Rusia, tregojnë të dhënat e Institutit Kombëtar të Statistikave. Më e lartë është përqindja e emigrantëve nga Turqia – pothuajse 30 për qind. Pas tyre janë..

12.04.19 в 19:55 |

Investitorët gjermanë janë të kënaqur për kushtet e biznesit në Bullgari

Presidentët e Bullgarisë dhe të Gjermanisë, Rumen Radev dhe Frank-Walter Steinmeier, hapën në Sofje forumin “Mundësitë për ekonominë gjermane në Bullgari”. Radev theksoi se kushtet për kompanitë gjermane në Bullgari janë shumë të mira dhe në vend janë..

05.04.19 в 09:24 |
Zotërinjtë Shtajnmajer dhe Radev

Gjermania përkrah krijimin e një uzine të “Folksvagen”-it në Bullgari

Do të inkurajoj Bullgarinë për reformat kështu që të garantohet sundimi i ligjit dhe lufta me korrupsionin. Këtë e deklaroi në një takim në Sofje me homologun e tij bullgar Rumen Radev presidenti i Gjermanisë Frank-Valter Shtajnmajer. Ai vuri në dukje, se..

04.04.19 в 17:16 |

Tregu gjerman kërkon kuadro inxhinierikë te ne dhe i përkrah kompanitë bullgare në daljen e tyre në tregun gjerman

Theksi i vizitës së Kryeministrit Bojko Borisov në Gjermani këtë weekend ishte paraqitja e përparësive të Bullgarisë para kompanive gjermane si një destinim investues. Ai u takua me përfaqësues të disa koncerneve gjermane në forumin tradicional vjetor..

27.06.17 в 10:53 |
Всички новини: днес | вчера