Eмисия новини
от 01.00 часа

Arkitektë prej 6 vendeve janë në konkurrencë për rinovimin e sheshit “Shën e Diela” në Sofje

14 janë ofertat e dhëna të ekipeve arkitekturore nga Bullgaria, Italia, Franca, Rumania, Rusia dhe Turqia në konkursin ndërkombëtar për rinovimin e sheshit “Shën e Diela” në qendrën historike në Sofje. Më të shumta janë projektet konceptuare të..

15.05.19 18:03 |

Kisha “Shën e Diela” – perla shpirtërore e Sofjes

Në zemrën e Sofjes, në afërsi të drejtpërdrejt ngrenë shtat tempujt e tri feve, karakteristike për Bullgarinë – të krishterimit, judaizmit dhe islamit. Në vet qendrën e sheshit, që mban emrin e saj, ndodhet kisha e Mitropolisë së Sofjes “Shën e..

06.01.19 11:45 |
Kisha pas atentatit

90 vjet nga atentati në katedralen “Shën Nedelja”

Më 16 prill mbushen 90 vjet nga atentati në kishën “Shën Nedelja” (Shën e Diela) në Sofje. Ai është ndër atentatet më të përgjakura politike në historinë botërore. Ngjarjet e prillit të vitit 1925 janë një faqe tragjike e krizës politike, që pushtoi..

16.04.15 14:34 |
Всички новини: днес | вчера