Eмисия новини
от 20.00 часа
Ceremonia e nënshkrimit të Traktatit të Miqësisë mes Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut

Bullgaria dhe Maqedonia e Veriut shënojnë përvjetorin e dytë të Traktatit të Fqinjësisë së Mirë

Kryeministri i Bullgarisë Bojko Borisov është për vizitë në Maqedoninë e Veriut dhe ajo përkon me shënimin e përvjetorit të dytë të nënshkrimit të Traktatit të Miqësisë, Fqinjësisë së Mirë dhe Bashkëpunimit nga ai dhe homologu i tij Zoran Zaev. Në..

01.08.19 в 14:21 |
Borisov (majtas) dje Zaev

Kryeministrat e Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut u takuan në Poznanj

“Shtetet e Ballkanit Perëndimor duhet të bëjnë përpjekje të mëdha për zhvillimin e marrëdhënie të fqinjësisë së mirë me vendet fqinje nga Bashkimi Evropian. Një nga shembujt e mirë për këtë është nënshkrimi i Traktatit të Miqësisë ndërmjet Bullgarisë..

05.07.19 в 17:06 |
Kryeministri i Maqedonisë së Veriut Zoran Zaev

Zoran Zaev: E kaluara e përbashkët duhet të na bashkojë

“Me Bullgarinë nënshkruam marrëveshje për miqësi dhe bashkëpunim, e jo për probleme dhe përleshje publike. Ramë dakord se momentet e përbashkëta nga e kaluara duhet të na bashkojnë, e jo të na ndajnë”. Këtë e shkroi Kryeministri maqedonas Zoran..

21.06.19 в 16:44 |

Zoran Zaev: Our common past with Bulgaria should unite us

North Macedonia and Bulgaria signed a good neighbor agreement, not agreement for problems and skirmish. We reached agreement on the common moments of the past which have to unite us, not divide us, North Macedonia’s Premier Zoran Zaev wrote in the..

21.06.19 в 15:05 |
Zoran Zaev (L) and Boyko Borissov

Boyko Borissov: We are already seeing the positive result of the signing of the Good Neighbour Agreement with Macedonia

Bulgarian Prime Minister Boyko Borissov held talks with Macedonia’s Prime Minister Zoran Zaev in Blagoebgrad, where the two took part in the joint celebration of the 115 th anniversary of the Ilinden-Preobrazhenie uprising. Boyko Borissov..

02.08.18 в 18:24 |

Zoran Zaev and Jens Stoltenberg sign agreement allowing Macedonia to open talks for accession to NATO

On July 11 NATO invited Macedonia to open talks for accession to the alliance. Today, Macedonia’s Premier Zoran Zaev and NATO’s Secretary General Jens Stoltenberg signed an official document allowing Macedonia and NATO to start membership negotiations...

12.07.18 в 18:52 |
Ekaterina Zaharieva

Bulgaria’s Foreign Minister Ekaterina Zaharieva visits Macedonia, update

Deputy Prime Minister and Minister of Foreign Affairs Ekaterina Zaharieva is paying a two-day visit to Macedonia today and tomorrow. Today she is to hold talks with the local authorities in Strumica and Novo Selo, tomorrow she will be in Skopje...

15.06.18 в 18:54 |

Prime Ministers Borissov and Zaev commemorate Holocaust victims

At a commemorative ceremony in Skopje on the occasion of the 75th anniversary of the deportation of the Jews from the territory of present-day Macedonia, the Prime Ministers of Bulgaria and Macedonia, Boyko Borissov and Zoran Zaev laid a wreath together..

12.03.18 в 12:55 |

Prime Minister Borissov pays visit to Macedonia

Prime Minister Boyko Borissov will be in Skopje today to take part in a commemorative ceremony on the 75th anniversary of the deportation of Jews from the territory of present-day Macedonia. Borissov is the first Bulgarian prime minister to take part in..

12.03.18 в 09:45 |

PM Borissov suggests that PMs of Greece and Macedonia resolve naming dispute in direct negotiations

Bulgarian Prime Minister Boyko Borissov is of the opinion that the prime ministers of Macedonia and of Greece Zoran Zaev and Alexis Tsipras can resolve the long-standing naming dispute by way of direct negotiations, the Bulgarian news agency BTA..

18.01.18 в 15:36 |
Всички новини: днес | вчера