Eмисия новини
от 11.00 часа

Narcis dhe Eho është një vepër e cila gërsheton të gjitha artet

“Narcis dhe Eho” është një shikim modern drejt të riut të dashuruar me vetveten dhe nimfës së magjepsur nga zëri i saj. Spektakli është krijuar nën udhëheqjen e emrave të njohur – Nedko Sollakov (piktor), Georgi Gospodinov (shkrimtar), Krasimira Stojanova..

05.11.19 12:25 |

Punimi i goblenave është një marrëzi e bukur

Kaluan kohërat kur bullgarja qëndiste piktura të errëta, në bazë të skemave të paqarta të vizatuara me dorë. Sot qëndisja zhvillohet me hapa të mëdhenj. Në sajë të progresit teknik dhe të Internetit botëkuptimi ynë zgjerohet – thotë Valentina..

07.10.19 16:24 |

Ani Pilibosjan midis Plovdivit dhe Parisit

Ani Polibosjan ka lindur dhe është rritur në Sofje, aty ka mësuar dhe ka përfunduar arsimin e vet, kurse pas kësaj është bërë mësuese në gjimnaz në gjuhën franceze. Pas kësaj jeta e saj u vërtitet kështu që ajo u nis për në Francë, ku krijoi familje...

19.09.19 11:24 |

Akademia Kombëtare e Arteve paraqet historinë e diplomacisë bullgare përmes prizmit të artit

Galeria e Akademisë Kombëtare të Artevemirëpret një ekspozitë kushtuar 140 vjetorit të krijimit të Shërbimit Diplomatik Bullgar. Punimet u zgjodhën nga koleksioni i Fondit Artistik të Ministrisë së Punëve të Jashtme, i cili ka mbledhur gjithsej 3000..

08.09.19 09:15 |

Po fillon “Apollonia” festivali për krijimtari elitare në qytetin Sozopoll

Përpara se të vijë vjeshta një pjesë nga elita krijuese në Bullgari bën një takim në qytetin Sozopoll në kuadrin e festivalit të arteve “Apollonia”. Sivjet, viti është më special për organizatorët   e ngjarjes, me qenë se zhvillohet edicioni i 35...

29.08.19 14:17 |

Po fillojnë Festat e Arteve Apollonia 2019

Që nga data 29 gusht deri më 7 shtator qyteti detar bullgar Sozopoll është mikpritës i edicionit të 35 të Festave të arteve Apollonia. Fillimin e shfaqjeve do ta vejë sonte ministri i kulturës Boill Banov me inaugurimin e ekspozitave “Bukuria e..

29.08.19 11:47 |

Staro Zhelezare – the village with a spatter of artistic “augmented reality”

In the village of Staro Zhelezare near Plovdiv, life used to be no different to life in any other village in Bulgaria. People here would rise before daybreak to tend to the stock and take the cows and the sheep out to graze. Then the people who..

06.08.17 08:00 |

Fshati Staro Zhelezare përsëri është mikpritës i Festivalit Street Art Village

Në fshatin e bukur të Plovdivit po zhvillohet festivali tradicional i pikturave në mur dhe i artit avangard “Staro Zhelezare Street Art Village Festival” deri në fund të muajit gusht. Fshati ka 400 banorë. Çdo verë iniciatorët e projektit – piktorët..

04.08.19 09:30 |

Përrallat prej balte të mjeshtrit Stojan Rajnov

“Jo çdo gjë vdes” është titulli  i veprës së Stojan Rajnovit, të zgjedhur për emblemë të ekspozitës së përzier, kushtuar trashëgimisë së njërit prej piktorëve më të talentuar dhe produktivë të qeramikës së pikturuar bullgare. Ekspozita, e renditur në..

19.07.19 11:53 |

Mjeshtri Mirço Mirçev për mundësitë e shumta të aerografit

I punuar gjatë vitit 1876 në Amerikë, aerografi /airbrush/ është një instrument special, i cili shpërndan një shtresë të hollë boje mbi sipërfaqe. Në fillim, varianti i tij mekanik është përdorur më tepër për retush dhe ngjyrim të fotografive bardh e zi...

06.07.19 11:25 |
Всички новини: днес | вчера