Eмисия новини
от 20.00 часа

Fotografi dhe vizatime nga Asambletë Ndërkombëtare të Fëmijëve në Bullgari prezantohen në një ekspozitë

Në Shtëpinë e Kulturës “Sredec” në Sofje u rregullua një ekspozitë kushtuar përvjetorit të 40-të të Asamblesë së parë Ndërkombëtare të Fëmijëve “Flamuri i Paqes”. Në të prezantohen fotografi dhe vizatime fëmijësh që ruhen në fondin e asamblesë...

17.11.19 09:15 |

Arkivat shtetërore e prezantojnë Radoj Ralinin në pasqyrën e kohës

Edhe sot e kësaj dite kur të bëhet fjalë për mitingjet e para demokratike kujtohemi për personalitetin artistik të Radoj Ralinit. Sikurse ende i dëgjojmë thirrjet e tij për pluralizëm, zgjedhje të lira dhe të drejta të njeriut. Radoj Ralin nuk përkulej..

13.11.19 13:01 |

Një kujtim për artin bullgar në “Krijuesit flasin” të Ivan Kënçevit

Në galerinë “Sredec” është renditur ekspozitë me krijime të skulptorëve “klasikë” bullgarë dhe krijuesve në fushën e qeramikës, të drurit e të tjera. Mund t’i shikoni deri më 28 nëntor, kurse shkaku për këtë ekspozitë është libri “ Krijuesit flasin” me..

11.11.19 14:13 |

Instituti i Studimeve Kozmike shënon jubileun e tij me një ekspozitë me fotografi të papara

Ekspozita “Toka përmes shikimit të kozmonautit të parë bullgar Georgi Ivanov” u hap më 6 nëntor në godinën e Akademisë Kombëtare të Shkencave në Sofje. Ajo përfshin fotografi të pa paraqitura deri tashti të realizuara nga anija e kozmonautit të..

10.11.19 11:10 |

Një ekspozitë etnografike prezanton në Sofje simbolet e begatisë nga Maqedonia e Veriut

Pasuria dhe larmia e kulteve dhe e traditave të lidhura me pjellorinë dhe begatinë në regjionin e Ballkanit prezanton një ekspozitë nga Republika e Maqedonisë Veriore. Ajo është renditur në 5 sallat e Muzeut Etnografik Kombëtar në Pallatin Princëror në..

30.10.19 13:47 |

Bullgaria u prezantua në Ekspozitën Ndërkombëtare Saudi Agro-Food 2019

Në edicionin e 38-të të ekspozitës ndërkombëtare për produkte ushqimore, përbërës dhe teknologji Saudi Agro-Food, që u mbajt nga 21 deri më 24 tetor në Riad të Mbretërinë e Arabisë Saudite u prezantuan më se 380 firma nga 34 shtete. Herën e dytë..

26.10.19 11:45 |

U hap ekspozita “Tungjatjeta, emri im është Tirana!” në Universitetin e Sofjes “Shën Klementi i Ohrit”

Në Universitetin e Sofjes “Shën Klementi i Ohrit” u inaugurua ekspozita “Tungjatjeta, emri im është Tirana!” Ekspozita prezanton 40 fotografi të vjetra të Tiranës që nga viti 1920 kur ajo u bë kryeqytet i Shqipërisë dhe përfshin periudha të..

22.10.19 09:59 |

Itineraret krijuese të piktores Rada Jakova

Suksesi i arritur për një piktor sipas Rada Jakovës nuk matet me numrin e pikturave të shitura, por me faktin se deri në çfarë shkalle ai ka arritur të zhvillojë individualitetin e vet personal në art. Rada është bullgare, e cila prej viteve jeton..

22.10.19 12:30 |

Drejtori i përgjithshëm i UNESKO-s vizitoi ekspozitën e Akademisë Bullgare të Shkencave në Paris

Drejtori i përgjithshëm i Uneskos Audrey Azoulay vizitoi foto-ekspozitën e Akademisë Bullgare të Shkencave në godinën e UNESKO-s në Paris dhe prezanton përpara bashkësisë ndërkombëtare veprimtarinë e Akademisë   në lidhje me 150 vjetorin e..

22.10.19 13:02 |

Eksponate të vlefshme të filatelisë nga tërë Evropa mund të shihen në Plovdiv

Në Plovdiv ishte hapur ekspozita evropiane e filatelisë “Plovdiv Fila 2019”. Filatelistë nga 19 shtete tregojnë eksponatet e tyre më interesante, të renditura në 480 vitrina. Një koleksionues i njohur nga Londra prezanton eksponate te rralla..

19.10.19 09:50 |
Всички новини: днес | вчера