Eмисия новини
от 09.00 часа
Rumen Radev

Nisma e Rumen Radevit “Bëj sport me Presidentin”

Presidenti Rumen Radev filloi nismën e re për inkurajimin e aktivitetit fizik dhe sportit ndër fëmijët dhe të rinjtë në Bullgari. Emri i saj është “Bëj sport me Presidentin”. “E rëndësishmja është që të mos flasim vetëm për sportin, por të..

17.10.19 15:52 |

Kukullat me emra bullgarë të Stanka Kozarevës janë miq të fëmijëve në të gjithë botën

Mjeshtrja autodidakte Stanka Kozareva i punon kukullat e veta të përsosura tanimë prej 8 vjetëve. Nga fytyrat e hijshme dhe shumë të bukura shikojnë sy të hapur gjerë dhe shumë kureshtare, tamam si ata të fëmijëve, për të cilët janë bërë..

24.12.18 11:55 |

Qeni Mon jeton në zemrat e fëmijëve të sëmurë nga kanceri

Madam Fleur De Mon Smithfield Bear hyn me një kërcim duke shkundur leshin në mënyrë që t’i bëjë rrugë vetes- në zemrat e fëmijëve, ku e pret dhe një batanije e ngrohtë si dhe duar, të cilat e përqafojnë dhe e ledhatojnë. Qeni me këtë emër të gjatë..

10.10.19 14:06 |
Marijana Kukusheva

Projekt rregullore parashikon heqjen e Standardit Shtetëror Bullgar për ushqimin e fëmijëve

Standardi shtetëror Bullgar nuk do të jetë i detyrueshëm për produktet për ushqim të fëmijëve midis 3 dhe 7 vjeç. Këtë e parashikojnë  ndryshimet në Rregulloren numër 6 për ushqimin e shëndetshëm të fëmijëve. Nga organizatat që punojnë në sektor..

09.10.19 10:59 |

Një platformë online u ndihmon bullgarëve të vegjël jashtë shtetit të mësojnë gjuhën e tyre amtare

Në sajë të një platforme online fëmijët bullgarë, të cilët jetojnë jashtë shtetit do të mund të mësojnë gjuhën bullgare në shtëpi. Pavarësisht se në cilin vend jeton, secili do të mund të mësojë në sajtin e akademisë së gjuhës bullgare "Srichka".  Me..

05.10.19 08:50 |

Bullgaria merr pjesë në Natën Evropiane të Shkencëtarëve

Bullgaria merr pjesë në nismën “Nata Evropiane e Shkencëtarëve” për vitin e 13-të me radhë me pjesëmarrjen e 30 qendrave të kërkimeve shkencore dhe muzeve në 14 qytete, të cilat do t’i hapin dyert për të demonstruar arritjet e tyre para publikut..

27.09.19 10:55 |
Ekaterina Zaharieva

Bullgaria ka pakësuar 90% numrin e fëmijëve në institucionet sociale

Bullgaria ka reduktuar ndjeshëm numrin e fëmijëve pa prindër të strehuar në institucionet sociale (90%) dhe pritet se deri në vitin 2025 do t’i mbyllë të gjitha jetimeore për fëmijë me çrregullime në moshë 4-7 vjeç. Këtë e shpjegoi Ministrja e..

26.09.19 12:55 |

Lidhja „adoptuesi – i birësuari“ është në qendrën e vëmendjes së institucioneve sociale

Raporti ndërmjet numrit të të birësuarve dhe atij të fëmijëve të braktisur nga prindërit е tyre tek ne mbetet pothuaj pa ndryshim gjatë viteve dhe kjo është një shenjë për këtë se sistemi për zgjedhjen e familjeve që aplikojnë për adoptim ka nevojë për..

25.09.19 15:18 |

Tri firma e kanë ndarë tregun në kuadrin e skemave evropiane për sigurimin falas të frutave dhe qumështit për fëmijët në shkollë

Shoqëria “Asociacioni kombëtar për ushqimin shëndetësor të fëmijëve” bëri të ditur se tri firma të mëdha për përpunim qumështi e kanë ndarë tregun dhe përvetësojnë një pjesë të madhe të parave në kuadrin e skemave “Frutë shkollore” dhe “Qumësht..

20.09.19 17:24 |

Një radio-program i cili e bën jetën më të mirë

Besojmë se krijimi i një mjedisi të afërt me atmosferën e shtëpisë ose me këtë të klubit për fëmijë, do të ketë një ndikim shumë pozitiv mbi pacientët e vegjël të spitaleve , thonë kolegët nga programi muzikor “Kasta Diva” i Radios Kombëtare..

03.09.19 15:52 |
Всички новини: днес | вчера