Eмисия новини
от 02.00 часа
Atanas Temellkov

“Upgrade”-i i padrejtë – arsyeja për sulmin e suksesshëm të bazës së të dhënave të institucionit tatimor

“Kodi PIK, i cili i jepet secilit klient të sistemit të Agjencisë Kombëtare të të Ardhurave është mbrojtja më e dobët e mundshme”, tha kryetari i Agjencisë shtetërore “Qeverisja Elektronike” Atanas Temellkov para komisionit të përkohshëm në..

19.09.19 в 19:29 |

Sektori privat dhe ai shtetëror diskuton bashkëpunimin në sigurinë kibernetike

Përfaqësues të lartë të pushtetit shtetëror dhe të sektorit privat marrin pjesë në forumin që po zhvillohet në Sofje me moto “Bashkëpunimi ndërmjet sigurisë publike dhe asaj private: Roli strategjik i partneritetit publik-shtetëror për kundërvënien..

17.09.19 в 14:18 |
Kryeministri Borisov

Bojko Borisov: Duam një komisonar për sigurinë kibernetike dhe administrimin e teknologjive të informacionit

Bullgaria këmbëngul për siguri kibernetike dhe administrim të teknologjive të informacionit në Komisionin e ri Evropian. Këtë e deklaroi Kryeministri Bojko Borisov në një koment me rastin e një publikimi në gazetën “Politiko” se Bullgaria do një..

23.08.19 в 17:47 |

Arrestuan një biznesmen për sulmin kibernetik kundër sajtit të Agjencisë Kombëtare të të Ardhurave

Në aeroportin e Sofjes ishte ndaluar Ivan Todorov – pronari i firmës së sigurisë kibernetike “TAD Grup”. Ai ishte shpallur në kërkim ndërkombëtar me fletarrestim evropian në kuadrin e hetimit paragjyqësor për sulmin kundër sajtit të Agjencisë..

30.07.19 в 10:53 |
Agjencia Kombëtare e të Ardhurave

Autoritetet kontrollojnë mbi 80 mln regjistrime me informatë të rjedhur për qytetarët

Agjencia Kombëtare e të Ardhurave po kontrollon të gjitha 80 mln regjistrimet me informatë për qytetarët, e cila u përhap pas një sulmi hakerësh kundër Agjencisë. Zëdhënësi i institucionit Rosen Bëçvarov sqaroi se tani për tani autoritetet tatimore mund..

29.07.19 в 11:14 |

Bullgarët po kontrollojnë online nëse janë prekur gjatë sulmit më të madh të hakerëve në Bullgari

Rreth gjysmë mln bullgarë tashmë kanë kontrolluar nëpërmjet një aplikacioni të posaçëm në internet nëse të dhënat e tyre tashmë janë rrjedhur pas sulmit të hakerëve në Agjencinë Kombëtare të të Ardhurave, gjatë të cilit rrodhën të dhënat e rreth 5 mln..

26.07.19 в 17:00 |

Ndërhyrja e hakerëve në Agjencinë Kombëtare të të Ardhurve prapë ngjall shqetësim për sigurinë kibernetike të Bullgarisë

Më 15 korrik nga një sajt me bazë jashtë shtetit mediat dhe institucionet shtetërore në Bullgari mësuan, se ndonjëri kishte hyrë në bazën e të dhënave të Agjencisë Kombëtare të të Ardhurve pa kuptuar asnjëri. Një burrë anonim, i cili u prezantua si rus, tha..

17.07.19 в 15:25 |

KE financon sigurinë kibernetike të “Bulgartransgaz”

Operatori bullgar i sistemit të transmetimit dhe shpërndarjes së gazit “Bulgartransgaz” mori miratimin e Komisonit Evropian për financimin e dy projekteve për shërbime të lidhura me bashkëveprimin transkufitar online. Financimi i përbashkët është me..

02.05.19 в 16:40 |
Всички новини: днес | вчера