Eмисия новини
от 22.00 часа

Një studim shkencor gjeti vend në një botim prestigjioz të onkologjisë klinike

Një ekip onkologësh të spitaleve kryesore të Bullgarisë krijuan një metodë novatore për caktimin e niveleve të shqetësimit te pacientët me sëmundje onkologjike. Rezultatet e studimit u botuan në revistën Journal of Clinical Oncology të Bashkimit..

16.06.19 в 09:10 |

Gjuha është faktori më i rëndësishëm i identitetit kombëtar për bullgarët

Në prag të festës më të ndritshme bullgare të shkrimit sllav, arsimit dhe kulturës bullgare – 24 maj, ne hedhim një vështrim drejt gjuhës së paraardhësve tanë. Për bullgarët ajo është pasqyrimi i identitetit tonë kombëtar, mbartës i simboleve të..

23.05.19 в 14:19 |

Periferia e BE-së si Bullgaria dhe Greqia fiton më pak nga tregu i përbashkët

Bullgarët fitojnë mesatarisht 193 euro në vit nga pjesëmarrja e shtetit në tregun e vetëm evropian. Kjo është një vlerë e shtuar prej 2.8% ndaj të ardhurave, apo para, të cilat bullgarët do t’i humbisnin, po të ishin jashtë Bashkimit Evropian...

08.05.19 в 16:22 |

Filloi studimi “Buxheti i kohës”

Popullsia bullgare pjesën më të madhe të kohës e kalon në gjumë (40%), pas kësaj vijnë kujdeset për familjen (15%) që përfshijnë gatimin e ushqimit, pastrimin, kujdeset për fëmijët dhe të moshuarit në familje. Mesatarisht 8 orë në ditë bullgari punon, burrat..

22.10.09 в 12:23 |

Kontrolli civil mbi magjistratët nuk është mjaft efektiv

Studimi i sistemit për pranimin e sinjaleve dhe të ankesave nga qytetarët kundra shkeljeve nga magjistratët në kontekstin e praktikave më të mira evropiane tregon se, bullgarët nuk kanë një informacion të mjaftueshëm për organin dhe rendin, mbi të cilin..

21.10.09 в 13:23 |

Filloi studimi “Buxheti i kohës”

Popullsia bullgare pjesën më të madhe të kohës e kalon në gjumë (40%), pas kësaj vijnë kujdeset për familjen (15%) që përfshijnë gatimin e ushqimit, pastrimin, kujdeset për fëmijët dhe të moshuarit në familje. Mesatarisht 8 orë në ditë bullgari punon, burrat..

22.10.09 в 12:23 |

Kontrolli civil mbi magjistratët nuk është mjaft efektiv

Studimi i sistemit për pranimin e sinjaleve dhe të ankesave nga qytetarët kundra shkeljeve nga magjistratët në kontekstin e praktikave më të mira evropiane tregon se, bullgarët nuk kanë një informacion të mjaftueshëm për organin dhe rendin, mbi të cilin..

21.10.09 в 13:23 |
Всички новини: днес | вчера