Eмисия новини
от 15.00 часа

Kompani nga Koreja Jugore po interesohen për mundësitë për investime në vend

Ka interes të madh të investitorëve nga Koreja e Jugut ndaj Bullgarisë, tha kryeministri Bojko Borisov. Për ndërtimin e uzinës për prodhim të automjeteve Bullgaria po negocion përveç me “Volkswagen” edhe me “Hyundai” – shpjegoi kryeministri dhe..

12.08.19 в 15:47 |
Ministri i Ekonomisë Emill Karanikollov

Bullgaria ka një sërë përparësish për investimin e Volkswagen-it

Bullgaria e tejkalon Turqinë me një sërë indikatorësh në garën për ndërtimin e një uzine të re të Volkswagen-it, tha Ministri i Ekonomisë Emill Karanikollov. Jemi përpara Turqisë me anëtarësinë tonë në BE, shpenzimet më të ulëta operative, krahun e..

31.07.19 в 16:04 |

Bullgaria mbetet në bisedimet me Volkswagen

Fakti se Volkswagen ka zgjedhur të bisedojë me Turqinë për uzinën e re të kompanisë, nuk do të thotë se, për Bullgarinë procesi ka përfunduar. Derisa nuk ka një marrëveshje të firmosur, çdo një prej tyre është alternativë, tha anëtari i Këshillit..

17.07.19 в 13:54 |

250 vende të reja pune hap një firmë për prodhim të sistemeve klimatike në Bozhurishte

Furnizuesi për një nga kompanitë më të mëdha të automobilave Behr-Hella Thermocontrol investoi 16.2 milionë euro /31,6 milionë leva/ për zgjerimin e uzinës së vet në Bullgari, e cila gjendet në zonën ekonomike të lagjes Bozhurishte të kryeqytetit. Në këtë..

22.06.19 в 10:25 |

Një shoqëri, filial i Hekurudhave Gjermane, do të rimëkëmbë Uzinën e Riparimit të Vagonëve në Karllovo

Shoqëria “Di Bi Kargo” – një filial i Hekurudhave Gjermane “Dojçe Ban” lidhi një kontratë për blerjen e Uzinës së Riparimit të Vagonëve në qytetin bullgar Karllovo. Uzina, e cila u krijua në vitin 1964, u shpall në falimentim në vitin 2015 dhe që..

15.06.19 в 09:10 |
Всички новини: днес | вчера