Нели Дацкова: Радиото е съдбата ми

Истинско удоволствие беше за Диана Лазарова да се разходи из радио времето с разкошен колега. Нели Дацкова е част от екипа, излъчил първата програма на Радио Шумен. Остана зад режисьорския пулт като звукозаписен и ефирен режисьор 42 години. Нели е..

публикувано на 25.01.18 в 16:39
Виолета Събева - вляво

Виолета Събева: Звучеше "Тъмно червена роза". Разбрахме, че имаме радио!

Първите спомени на Виолета Събева за радиото са от преди 1 февруари 1973 г. Преди повече от 45 години. Тя е сред първите звукотехници, назначени в радиостанцията - част от първия екип, на когото се пада нелеката задача да стартира програмата. Вили Събева..

публикувано на 23.01.18 в 09:51

Виолета Неделчева: Радио Шумен. Кабинетът на директора. Добър ден!

Нейният глас не е познат в ефира на Радио Шумен, но много години тя е била част от живота на радиостанцията, който остава скрит. Тя е Виолета Неделчева - била е технически сътрудник на трима директори, познава служебните досиета на всички, които са..

публикувано на 22.01.18 в 15:16

Инж. Огнян Първулов: Където и да съм, оставам свързан с Радио Шумен

Продължаваме да сглобяваме пъзела, наречен Радио Шумен. В следващите минути ще ви срещнем с инж. Огнян Първулов. Сега той е директор на Радио Видин, но пък той е нашата, шуменска, следа в радиото на Северозапада. До откриването на Радио Видин през 2009..

публикувано на 22.01.18 в 13:50
Ивайло Савов - вляво, и Станислав Буковалов - вдясно, работен момент

Станислав Буковалов: Да се усмихваме повече и пред микрофона!

Неговото първо професионално стъпване в Радио Шумен е през 1985 г., когато печели конкурса за репортер. Малко по-късно става водещ и на младежкото предаване тогава. Следват дълги години, в които е главен редактор на медията, а след това и член на..

публикувано на 18.01.18 в 16:07
Елка Сукурова

Елка Сукурова : Обичам онази реч, която ще ти бръкне в душата

"Все още сънувам моето радио". Тези думи на Елка Сукурова не са по-различни от думите на много колеги, посветили повече от 20 години на Радио Шумен. Като дългогодишен журналист – новинар, репортер и водещ, тя има специално отношение към словото. „Обичам..

публикувано на 17.01.18 в 16:51

Мартин Маринчев: За да укротиш момента, трябва да си подготвен

Мартин Маринчев е страстен меломан, басист на шуменската група "CodeRock" и преподавател по английски. Не точно разказ се получи от разговора му с Диана Лазарова, а по-скоро размисъл за музиката в радиото, за хитовете и не хитовете, за това важен ли е..

публикувано на 16.01.18 в 15:56

Димитър Крумов: Усещахме порив и свобода, споделяхме ги в музика

45 години радио история събираме в спомени, усмивки и човешки съдби. А в последните 25   част от всичко това е Мрежата за музика и приятели "Фул макс". Чуйте разказа на Димитър Крумов – един от водещите на предаването, меломан, рок фен, а в другия живот-..

публикувано на 16.01.18 в 15:12
Валентин Митрани

Те ще останат в историята на Радио Шумен и в сърцата ни

Валентин Митрани - музикален редактор в Радио Шумен. Стефан Костов - журналист, радио водещ, писател. Марин Калинов - директор на Радиото, журналист и писател. Те ще останат в историята на Радио Шумен и в сърцата на своите колеги и приятели.

публикувано на 16.01.18 в 14:48
Екипът на Радио Шумен. Соня Любомирова - първата вляво.

Соня Любомирова: Радиото е магия, а аз все още сънувам, че закъснявам за емисия

„Радио Шумен дава много възможности, но и взема много. Радиото е магия, а аз все още сънувам, че закъснявам за емисия.” Това са думи на Соня Любомирова, още един човек, който е свързал живота си с Радио Шумен. Тя е един от първите музикални оформители,..

публикувано на 16.01.18 в 14:16