Часът на репортера

Some Details

Училища на бъдещето

Три училища ще се опитат да ни докажат, че са „в крак с времето“ в днешното предаване "Часът на репортера". В репортажите и интервютата за работата в тях ще отговорим на въпроса: Що е това иновативно училище? От 290 учебни заведения, включени във..

публикувано на 15.01.19 в 09:05

Дишаме мръсен и отровен въздух?

До колко е замърсен въздуха, който дишаме? През последните няколко зими качеството на въздуха  става все  по-актуална за Шумен, а и не само за Шумен темаq  з ащото според специалистите замърсяването на въздуха е глобална пандемия, с по-големи..

публикувано на 08.01.19 в 09:59

"Часът на репортера" - празници без семейство

За празниците през очите на децата и младежите, настанени в социални институции, е темата на предаването „Часът на репортера“ на 18 декември. Ще ви срещнем с някои от доброволците от кампанията „Операция плюшено мече“, които влязоха в ролята на..

публикувано на 18.12.18 в 10:09

ЗА НАШИТЕ НЕДОНОСЕНИ ДЕЦА

За нашите недоносени деца ще говорим в репортерския час на 4 декември. Какво е да се родиш със седмици по-рано и да се бориш за всяка глътка живот? Какво е да си лекар, който помага на Бог в опазването на живота? Какво е да родиш недоносено..

публикувано на 03.12.18 в 16:10

На село през зимата

Зима на село – изпитание или уют в студа? Как преживяват хората в три шуменски села – Васил Друмев, Илия Блъсков и Благово, как кметовете осигуряват нормалния живот там и как се подготвят за зимните изпитания? Това е ще научите във вторник в предаването..

публикувано на 26.11.18 в 16:57

Дизайнерските дроги на прицел в "Часът на репортера"

В „Часът на репортера” ще си говорим за дизайнерските дроги. Защо те са хит сред учениците и какво ги прави предпочитани от младежите? Все повече млади хора посягат смело и без да се замислят към дизайнерските наркотици. Те обаче не са никак безобидни, а..

публикувано на 20.11.18 в 09:32

Видеонаблюдението - ключ към спазване на реда

Всички искаме населените места, в които живеем да ни предлагат добри условия за живот. С времето те се променят, може би не винаги с темпото, с което ни се иска, но новости не липсват. Тук обаче възниква и въпросът, пазим ли и ние самите онова, което..

публикувано на 13.11.18 в 09:19

Новите мании

Без какво не могат тийнейджърите? Кои са най-масовите   зависимости сред децата ни? Как да ги предпазим? Всеки родител и всеки учител са си задавали тези въпроси.  На най-често срещаните зависимости сред децата ни ще посветим „Часът на репортера“ на 6..

публикувано на 05.11.18 в 16:34
отровено куче

Защо репортерски екип на Радио Шумен днес е в Исперих?

Отговорите на този въпрос очаквайте в предаването „Часът на репортера“ между 11,00 и 12,00 часа днес, но и отсега можем да кажем, че ще бъдем там заедно с представители на различни страни в един „горещ“ проблем: Безконтролната популация на бездомни кучета..

публикувано на 30.10.18 в 09:17

(Без)опасни ли са хранителните добавки?

Рекламните послания на могъщата индустрия за производство и продажба на хранителни добавки се опитват да ни убедят, че тези продукти са единственият ключ към мечтаните тела. Спортистите обаче много често не са запознати защо приемат хранителни добавки...

публикувано на 23.10.18 в 10:16