Часът на репортера

Some Details

Кой ще учи децата ни?

Въпреки недостига на учители - вчера учебната година започна нормално. Кадровата криза в средното образование обаче ще се засилва в следващите между 5 и 10 години. Как могат да бъдат привлечени млади хора, които да заменят хилядите пенсионери, напускащи..

публикувано на 18.09.18 в 10:49

Опасен адреналин

Те живеят на ръба. Катерят се по високи сгради и събират харесвания на снимките си в социалните мрежи. Предизвикват себе си и обществото. Поведението им е опасно за  тях самите и поражда въпроси – дали има смислени и креативни занимания, в които..

публикувано на 11.09.18 в 10:01

Възможна ли е битката на Давид срещу Голиат?

Или на обикновения потребител срещу монополистите? Това е темата на „Часът на репортера” днес от 11,00 до 12,00. Ще започнем с една история, която завърши добре, но нагарчаше и на финала. Затова ще пордължим с отговори на въпроси като: Безсилни ли сме..

публикувано на 26.06.18 в 10:12

Чуждите шофьори безнаказани в България?!

Защо чужденците си позволяват да шофират безобразно в България? Примерите за техните наглост и безумия по пътищата на страната са ежедневие, а последният е от вчера, когато порядъчно пиян украински шофьор на ТИР връхлетя микробус в Ришкия проход и предизвика..

публикувано на 12.06.18 в 09:31

С велосипед на пътя - безопасно ли е?

Що е то велоалея и има ли почва у нас? Ако в така поставения въпрос откривате доза чувство за хумор, не бъркате. Но дали изградените велоалеи в България и в частност в Шумен са достатъчни и  функционални? Какви са възможностите за велосипеден..

публикувано на 05.06.18 в 10:01

За лятото на малките ученици

   Наближаващата лятна ваканция за най-малките ученици и родителските притеснения за тях през топлите месеци. Кога и къде ще прекарат лятото децата ни? Какви възможности предлагат детските комплекси, занималните, лагерите, училищата? Това са само част от..

публикувано на 28.05.18 в 17:17

Идеалната почивка! Къде?! На село!

В днешното издание на „Часът на репортера” ще говорим за смисъла да правиш селски туризъм и избора да си почиваме извън градския шум. Ще ви срещнем с три дами, които са превърнали селски домове в къщи за гости, с много вкус и уважение към автентичното...

публикувано на 22.05.18 в 09:19

Истории за спасението в "Часът на репортера"

В днешното издание на предаването „Часът на репортера” ще си говорим за дрогата, хазарта, алкохолът и вярата. За завръщането към Живота. Какво събира хората, намерили спасение в зависимостите и какво ги разделя, ще научите ако останете с нас във времето от..

публикувано на 24.04.18 в 09:41

Делегираните бюджети - формулата на успеха

От 1 януари новата система на финансиране влезе в сила и вече три месеца и половина почти всички разходи минават през бюджета на градините в община Шумен. Как се справят с управлението на средствата директорите на ДГ „Братя Грим“, на ДГ „Снежанка“ в село..

публикувано на 17.04.18 в 07:40

Какви дертове решават 8.60лв. на селски жител?

На село всички проблеми опират до кмета. В същото време реалните   правомощия на селските управници са твърде ограничени. В бюджета на община Шумен за тази година, са гласувани 120 хиляди лева за селата от общината. Според специална методика, от тях се..

публикувано на 12.03.18 в 15:31