Оттука започва денят


На Кръстовден - с "Оттука започва денят"

За пътя на една чудотворна икона от Украйна до Разград, ще разкажем в предаването „Оттука започва денят“ на Кръстовден. Силистренци ще отбележат деня на своя град, а ние ще ви поканим на изложбата на проф. Георги Чапкънов – Чапа, който е и почетен..

публикувано на 13.09.19 в 18:21

Оттука започва 13 септември

Само два пъти тази година ще е петък 13-ти. Първият е през септември, вторият ще научите, ако ни слушате след 6 часа сутринта. За слушателите, неподвластни на суеверия ще предложим 4 часа наситени с рок, култура и образование. Къде започват безплатни..

публикувано на 12.09.19 в 18:02

Четвъртък сутрин в "Оттука започва денят"

В четвъртък сутрин шофьори ще блокират движението на кръстовището за русенското село Красен заради лошия път там. В Завет пък започнаха подписка също заради лоши пътища.Още за недоволството на хората ще чуете в „Оттука започва денят“. Далеч..

публикувано на 11.09.19 в 16:46
Източник на снимката: peika.bg

"Оттука започва денят" на 11 септември

За какво да внимаваме при пазаруването на дрехи, раници и ученически пособия преди началото на учебната година ? Полезни съвети от Комисията за защита на потребителите ще чуете в „Оттука започва денят“ на 11 септември.   Ще ви срещнем и с доцент..

публикувано на 10.09.19 в 16:01

Вторник сутрин в "Оттука започва денят"

След не особено добрите резултати от матурите по български език в Търговищка област ще прилагат кардинални мерки ситуацията да се подобри. Още по темата – във вторник сутрин в „Оттука започва денят“. Ще разберете и защо новата детска градина в..

публикувано на 09.09.19 в 14:39

"Оттука започва денят" и стартът на новата седмица

Защо законното каране на електрически тротинетки се оказва невъзможно? Какво може да видите в етнографската експозиция „Бабино наследство“ в библиотеката в Шумен и какви са предизвикателствата пред Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“..

публикувано на 05.09.19 в 15:21

Съединението прави силата - празнично в "Оттука започва денят"

На 6 септември, когато отбелязваме празникът на съединяването на Княжество България с Източна Румелия, в „Оттука започва денят“ ще ви припомним какво се е случило през 1885 година край шуменското село Мараш и какви разговори са водени там в палатката на..

публикувано на 05.09.19 в 14:36

Оттука започва 8 септември

В последния от почивните дни, след празника на българското Съединение, ще ви срещна с една млада българка с цели 13 пълни носии в гардероба си. Павлина Атанасова от Разград ще разкаже за редките, пищните, дълголетните и магнетичните реликви и любовта си..

публикувано на 05.09.19 в 14:22

Събота с Радио Шумен!

Любопитни теми, интересни събеседници и много музика ще ви предложим в съботното утро в ефира на Радио Шумен. Ще ви поканим на тракийския фолклорен събор „Фисекът пее“ край село Буховци, ще чуем и какви са последните успехи на ансамбъл „Капанска..

публикувано на 06.09.19 в 14:20

Четвъртък с Радио Шумен!

И този четвъртък ви каним да бъдете с Радио Шумен и „Оттука започва денят“! В предаването ще припомним какви са правилата за управление на велосипед в градска среда. Ще разберем какво ще се промени в Центъра за специална образователна подкрепа в..

публикувано на 04.09.19 в 17:12