Разкриха незаконен цех за безалкохолни напитки

При проверка в цех за безалкохолни напитки инспектори от отдел „Контрол на храните“ към Областна дирекция по безопасност на храните в Разград, са установили, че обектът не притежава удостоверение за регистрация по Закона за храните. Специалистите са намерили и произведени налични количества газирани напитки в условия, които не отговарят на изискванията. Не са въведени необходимите правила и стандарти за работа. Съставен е акт за административно нарушение на собственика. Мярката, която се предприема за констатираните несъответствия, е издаване на наказателно постановление.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Още нови патрулки

Областната дирекция на МВР-Разград получи четири нови автомобила „Шкода”. Те са предназначени за патрулно-постова дейност и вероятно ще бъдат насочени към четирите районни полицейски управления. Колите „Шкода Рапид” са снабдени с лайтбар и допълнително оборудване, необходимо за работата на патрулите. Маркирани са с герба и надписите на Министерство..

публикувано на 22.05.19 в 16:29

6600 заличени от списъците

47 053 души от Разградска област са включени в избирателните списъци за предстоящия евровот на 26 май. Това съобщиха от РИК. 1390 са младежите, които са навършили или предстои да навършат 18 години до деня на изборите. 264 избиратели са вписани да гласуват по настоящ адрес. От списъците по различни причини са заличени над 6600 души. За..

публикувано на 22.05.19 в 13:37

Опит за подкуп на КАТ

47-годишен мъж от благоевградското село Сатовча опитал да подкупи служители на Пътна полиция. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград. Управляваният от него автомобил е спрян за проверка в село Райнино, община Исперих. Установено е, че водачът не е поставил обезопасителния си колан. За да избегне глобата, шофьорът предложил 20 лв...

публикувано на 22.05.19 в 11:22

Откриват училищно радио

Училищното радио на Основно училище „Иван Сергеевич Тургенев“ в Разград ще бъде официално открито днес преди училищното тържество за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Събеседници в първото предаване на училищното радио ще бъдат доайенът на разградската радиожурналистика Благосвеста Борисова и младата репортерка..

публикувано на 22.05.19 в 09:58

Разград на светло

Общо   464 нови LED лампи  ще осветяват Градския парк и квартал „Орел“ в а Разград. Подменят се общо 101 съществуващи стари лампи. Извършва се ремонт на кабелната мрежа и на част от съществуващите стълбове, като се монтират и 18 нови. До края на на дейностите трябва да бъдат поставени още 17 LED осветителни тела. В момента се извършва..

публикувано на 21.05.19 в 13:23

На съд за убийство на таксиджия

Окръжната прокуратура в Разград предаде на съд 22-годишен младеж за грабеж и убийство на 63-годишен таксиметров шофьор. Тежкото криминално престъпление е било извършено на 27 февруари тази година на пътя Разград - село Дянково. Около 20,49 ч. подсъдимият Сали наел таксиметровия автомобил. По пътя мъжът извадил нож и нанесъл шест удара в областта на..

публикувано на 21.05.19 в 12:33

767 нарушения на пътя

767 нарушения на Закона за движение по пътищата са констатирани от 13 до 19 май. Екипите на „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР-Разград са съставили 437 фиша и 94 акта. Девет от актовете са на неправоспособни водачи. В хода на проверките са санкционирани един пешеходец и един мотоциклетист. Установени са шестима водачи, седнали..

публикувано на 21.05.19 в 11:01