Разкриха незаконен цех за безалкохолни напитки

При проверка в цех за безалкохолни напитки инспектори от отдел „Контрол на храните“ към Областна дирекция по безопасност на храните в Разград, са установили, че обектът не притежава удостоверение за регистрация по Закона за храните. Специалистите са намерили и произведени налични количества газирани напитки в условия, които не отговарят на изискванията. Не са въведени необходимите правила и стандарти за работа. Съставен е акт за административно нарушение на собственика. Мярката, която се предприема за констатираните несъответствия, е издаване на наказателно постановление.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожар погълна жилищна сграда

Пожар унищожи едноетажна жилищна сграда, съседните пристройки и намиращата се в нея покъщнина. Сигналът е подаден около 14 ч. вчера от 62-годишната собственичка на изгорелия имот в кубратското село Звънарци, която живее в Русе. Причините за пламването на огъня и нанесените щети са в процес на изясняване. Води се досъдебно производство

публикувано на 20.09.19 в 11:08

Крадени дърва в двора

Крадени дърва са открили при проверка в исперихското село Райнино служители от Държавното ловно стопанство „Воден Ири Хисар“. В частен дом, обитаван от 45-годишен мъж, са намерени 12 кубика от видовете „цер“ и „благун“, без контролна горска марка и съпровождащи документи. Нанесените щети са в процес на изясняване. Образувано е досъдебно..

публикувано на 20.09.19 в 11:04

Блъсната пешеходка в тежко състояние

С травма на гръбначните прешлени и счупен череп в разградската болница е настанена 61-годишна жена от село Дряновец. Тя е стабилизирана, но все още е в тежко състояние, съобщават от разградската полиция. Жената е пресичала бул. „Дунав“ в Разград близо до магазин „Воден свят“, когато е била блъсната от „Москвич 407“, шофиран от 84-годишен..

публикувано на 20.09.19 в 10:07

85-годишен блъсна пешеходка

62-годишна жена бе блъсната от водач на "Москвич" в Разград. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР. Сигналът за инцидента е подаден около 9 ч. тази сутрин. Пешеходката пресичала пътното платно до бар "Буквар", когато била пометена от автомобила. Виновникът напуснал местопроизшествието, по-късно бе издирен и установен - мъж на 85 години от..

публикувано на 19.09.19 в 10:56

Подписват договори за лична помощ

Договори по механизма за личната помощ вече са подписани с 30 потребители от община Разград. От 1 октомври това ще се случи с още 16 души, беше съобщено по време на Областния съвет за интеграция на хората с увреждания. В община Исперих договорите са 79, като до края на септември ще бъдат сключени още 3, а в община Кубрат одобрените до момента..

публикувано на 19.09.19 в 09:33

Профилактика на предавател

Утре (19 септември) поради планова годишна профилактика предавателят за Разград на честота 97 мегахерца няма да излъчва програмата на Радио Шумен от 9 ч. до 17 ч. Може да ни слушате на 87,6 мегахерца, както и онлайн.

публикувано на 18.09.19 в 16:00

Искат още пари за обезщетения

В Разградска област няма нови положителни проби за африканска чума по свинете. Това съобщи на заседание на Областната епизоотична комисия д-р Юлиян Йорданов от Областната дирекция по безопасност на храните. По неговите думи, обстановката като цяло се успокоява. Във връзка с предстоящото откриване на лова на дива свиня на следващото заседание на..

публикувано на 17.09.19 в 16:35