Защитено жилище откриха в Богомилци

Защитено жилище за възрастни с умствена изостаналост отвори врати в самуилското село Богомилци. Това съобщиха от Регионалната дирекция за социално подпомагане. Новата социална услуга е за 10 души, които са изведени от домовете в село Хърсово и в Самуил.Тази придобивка е в унисон с планираното закриване на дома в Хърсово и преструктурирането му в Център за настаняване от семеен тип. Защитеното жилище е в центъра на село Богомилци, което улеснява достъпа до различни услуги. Потребителите ще ползват микробуса, който е предоставен за нуждите на първите две защитени жилища в Самуил и Кривица. Сградата е ремонтирана и модерно оборудвана, има и голямо дворно пространство, в което обитателите могат да си направят зеленчукова градина и игрище.
Официалното откриване ще бъде след един месец.
ВИЖТЕ ОЩЕ
posevi

Посеви в добро състояние

Няма пропаднали площи с пшеница и ечемик в Силистренско, показва справка от Областната дирекция „Земеделие”. От отглежданите в района 489 100 декара с пшеница близо 65% са в много добро състояние, а в незадоволително състояние са около 6 на сто. Наторяване с минерални торове е извършено на 52% от площите. В района се отглеждат и 38 800 декара ечемик...

публикувано на 21.03.19 в 11:53

Нови коли за полицията

Добра оценка за работата на Областната дирекция на МВР в Силистра дадоха днес заместник главният секретар на МВР Георги Арабаджиев и заместник-директорът на ГДБОП Стоян Темелакиев. Те бяха в дунавския град, за да анализират работата на полицаите за изминалата година. Според гл. комисар Арабаджиев, органите на реда в Силистра имат напредък в..

публикувано на 20.03.19 в 16:58

Повече туристи

Да възстановят дейността на клубовете по пешеходен и воден туризъм са решили членовете на силистренското туристическо дружество „Дочо Михайлов“. На последното отчетно-изборно събрание за председател на дружеството е избрана Виолета Атанасова. „Ще възобновим туристическите бази на дружеството и туризма в региона като цяло“, каза тя за Радио Шумен...

публикувано на 20.03.19 в 15:18

Дарение за болницата

Дарение от 5000 лева за АГ-отделението на болницата в Дулово направи Елица Тодорова. Сумата е събрана от гости и приятели на Тодор Тодоров, които заедно са чествали Тодоровден. Години наред той и неговата съпруга даряват финансови средства за определени каузи и инициативи, като по този начин събират и последователи. Сумата, която днес бе дарена,..

публикувано на 20.03.19 в 13:31
река Дунав

Къпането забранено

Със заповед на кмета Юлиян Найденов се забранява къпането в река Дунав, езера и блата, язовири, напоителни канали и други водни площи в община Силистра, освен на определените съоръжения и специално обособени за това места. До края на май кметовете и кметските наместници, наемателите, концесионерите и собствениците на басейни, язовири и водни площи..

публикувано на 20.03.19 в 11:35

Свобода за шефа на НОИ - Силистра

Директорът на Националния осигурителен институт в Силистра Милен Пенчев излиза на свобода под домашен арест, реши спецсъдът. Стоянка Симеонова, която също беше задържана в акцията, ще бъде на свобода срещу парична гаранция от 7000 лева, а Тодор Тодоров остава в ареста. Решението на съда е окончателно. Според прокуратурата, с помощта на служители на..

публикувано на 19.03.19 в 16:17

С 1.9 милиона обновяват училище

Започна основният ремонт на сградите на Средното училище „Васил Левски“ в Дулово. Осигурените по Програмата за развитие на селските райони средства са над 1 900 000 лева. Сред предвидените дейности са ремонт на покривите, топлоизолация, ремонт на санитарните възли, ел. и ВиК инсталациите и отоплителната система. Ще бъде обновена и спортната база...

публикувано на 19.03.19 в 09:07