Защитено жилище откриха в Богомилци

Защитено жилище за възрастни с умствена изостаналост отвори врати в самуилското село Богомилци. Това съобщиха от Регионалната дирекция за социално подпомагане. Новата социална услуга е за 10 души, които са изведени от домовете в село Хърсово и в Самуил.Тази придобивка е в унисон с планираното закриване на дома в Хърсово и преструктурирането му в Център за настаняване от семеен тип. Защитеното жилище е в центъра на село Богомилци, което улеснява достъпа до различни услуги. Потребителите ще ползват микробуса, който е предоставен за нуждите на първите две защитени жилища в Самуил и Кривица. Сградата е ремонтирана и модерно оборудвана, има и голямо дворно пространство, в което обитателите могат да си направят зеленчукова градина и игрище.
Официалното откриване ще бъде след един месец.
ВИЖТЕ ОЩЕ

13 загинали по силистренските пътища

Над 2700 са наказанията за нарушения на Закона за движение по пътищата в Силистренска област през декември. Това отчете днес началникът на „Охранителна полиция“ комисар Димо Василев. Глобите по фиш са повече от 2500, а актовете са 155, каза още той и обобщи информацията за пътните инциденти през последния месец на миналата година. "Допуснати са 17..

публикувано на 16.01.19 в 12:20

35-годишен ранен при катастрофа

35-годишен мъж е пострадал при катастрофа вчера по пътя Русе - Силистра, в района на село Нова Черна. От полицията в Силистра уточняват, че мъжът пътувал в лек автомобил „Опел“, управляван от 60-годишен водач, и пострадал при сблъсък с друга кола от същата марка. Получил е фрактури на ключица и раменна става и е настанен за лечение в..

публикувано на 16.01.19 в 11:08

Няма грипна ваканция в Тутракан и Главиница

Няма обявена грипна ваканция за учениците от Тутракан и общината. Грипна ваканция се обявява, когато 30% от учениците в едно училище са болни. По информация на директорите на училищата в СУ "Христо Ботев" болните са 11%, в СУ "Йорданов Йовков" - 13%, в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - с. Нова Черна - 20%. В училището в с. Цар Самуил и..

публикувано на 16.01.19 в 06:23

Европейска мисия за чумата

Първата за Европа мисия за обмяна на опит, свързана със заболяването африканска чума по свинете, пристига днес след обяд в Тутракан. По време на мисията ще бъдат посетени регионите с установени случаи на африканска чума по свинете в областите Силистра, Добрич и Варна. В края на миналата година край село Алеково, община Алфатар, област..

публикувано на 15.01.19 в 09:56

Грипна ваканция в Силистра

Дните от 16 януари до 18 януари 2019 г. включително се обявяват за неучебни със заповед на кмета на Община Силистра за всички училища и центрове за подкрепа. Учебните занятия на територията на общината ще бъдат възобновени на 21 януари - понеделник. Заповедта не се отнася за детските градини и ясли. Вчера в Силистра бе обявена грипна..

публикувано на 15.01.19 в 09:46

Грипна епидемия в Силистра

Грипна епидемия обявяват в област Силистра от утре - 15 януари. Училищата засега ще продължат да работят.   Броят на болните от остри респираторни заболявания и грип в Силистренско е 329 на 10 000 души. Това показват данните на Регионалната здравна инспекция, събрани от личните лекари в областта, съобщи директорът д-р Теодора Начева...

публикувано на 14.01.19 в 14:55

Задържаха трима с дрога

Трима са задържани в полицейския арест в Силистра за притежание на наркотични вещества. В областния град били засечени двама 19-годишни мъже, като при извършената полицейска проверка у единия от тях били намерени 7 грама канабис,а у другия – 2.8 грама от същата дрога. С 0.3 грама метамфетамин бил установен 38-годишен мъж. Наркотикът бил намерен..

публикувано на 14.01.19 в 11:20