Защитено жилище откриха в Богомилци

Защитено жилище за възрастни с умствена изостаналост отвори врати в самуилското село Богомилци. Това съобщиха от Регионалната дирекция за социално подпомагане. Новата социална услуга е за 10 души, които са изведени от домовете в село Хърсово и в Самуил.Тази придобивка е в унисон с планираното закриване на дома в Хърсово и преструктурирането му в Център за настаняване от семеен тип. Защитеното жилище е в центъра на село Богомилци, което улеснява достъпа до различни услуги. Потребителите ще ползват микробуса, който е предоставен за нуждите на първите две защитени жилища в Самуил и Кривица. Сградата е ремонтирана и модерно оборудвана, има и голямо дворно пространство, в което обитателите могат да си направят зеленчукова градина и игрище.
Официалното откриване ще бъде след един месец.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Обновена спортна зала

Обновена спортна зала и фитнес център заработиха в училището в Алфатар, съобщи кметът на Алфатар Янка Господинова. Инвестицията възлиза на 360 хиляди лева, получени от общината с постановление на Министерския съвет. Извършен е цялостен ремонт на залата. Климатизирана е и е оборудвана с нови спортни съоръжения за провеждане на нормални учебни занятия по..

публикувано на 15.11.18 в 15:12

ВиК ремонти в Силистра

Над 390 хил. лв. от държавния бюджет се използват за изграждане на нова ВиК система на улица „Константин Иречек” в Силистра, съобщиха от Общината. Ще бъдат поставени 375 метра тръби. Изгражда се нова канализация за отпадните води, които досега са събирани в септични ями и вече ще се отвеждат в пречиствателната станция. Улицата е тясна и се работи предимно..

публикувано на 14.11.18 в 15:55

Протест в Силистра

За граждански контрол на властта се обявиха протестиращи днес пред Областната администрация в Силистра. Сред гражданите имаше и майки на деца с увреждания. Те затвориха кръстовището на това място и създадоха затруднения на движението. Отново бе поискана оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Сред протестиращите бе и бившият ръководител на..

публикувано на 13.11.18 в 11:56

Повече болни в Силистренско

Заболеваемостта от респираторни инфекции през октомври в Силистренско се повишава, показва справка от Регионалната здравна инспекция в Силистра. Регистрирани са 134 заболели сред наблюдаваното население в Силистра при 48 за предходния месец. Най-висока е заболеваемостта във възрастовата група от 5 до 29 години, следвана от 5 до 14 години. Регистрирани са..

публикувано на 12.11.18 в 16:59

Поредните жертви

Два нови случая на телефонни измами разследва полицията в Силистра. Жертви на измамниците са станали две жени на 74 и на 88 години. Използван е сценарият за оказване на съдействие на полицията за залавяне на измамници. Първият случай е от 6 ноември, когато седемдесет и четири годишната жена се доверила на мъж, който по телефона се представил за полицай...

публикувано на 12.11.18 в 10:42

Хванаха муле на телефонни измамници

Служители на сектор „Криминална полиция” при РУ - Силистра задържаха 26-годишен мъж, който е участвал в извършване на телефонни измами. До ареста се е стигнало след разследване по извършени подобни престъпления в областния град. Участникът в престъпната схема е жител на силистренско село. Той е бил засечен и задържан от полицаи вчера по обяд в..

публикувано на 09.11.18 в 14:49

25-годишна "помогна" на полицията

25-годишна жена е станала жертва на телефонна измама, съобщиха от полицията в Силистра. Вчера тя се доверила на обаждане от мъж, който се представил за полицай и поискал съдействие за залавяне на телефонни измамници. Младата жена изпълнила указанията на мнимия служител на реда и оставила под пейка в централната част на града сумата от 17 000 лв. По..

публикувано на 08.11.18 в 11:03