Търговищки деца с награди от международния конкурс „Радост на брега”

С много награди се завърнаха търговищките деца от международния конкурс за изкуства „Радост на брега” в Бургас. Първо място бе присъдено на деветокласничката Сабина Донева от Школата за естрадно пеене към Младежкия дом в града с ръководител Кремена Кряколова. Сабина е участвала и в тричасовия гала-концерт късно снощи. Пет първи места имат децата от първа, втора и трета възрастова група в категориите „Съвременни” и „Характерни танци”. На първо място е също солистката Ипек Айханова с танца „Арабска принцеса” и на второ – Елеонора Емилова с танца „Пробуждане”, съобщиха за Радио Шумен от Младежкия дом в Търговище.
ВИЖТЕ ОЩЕ

След протестите в Омуртаг

„Няма прикриване на виновни, по случая се работи компетентно.“ Това заявиха днес в Търговище окръжният прокурор, Диляна Стоянова, прокурор Васил Ангелов, заместник-началникът на полицията в Търговище Мариан Михайлов и началникът на Районното полицейско управление в Омуртаг, Борислав Борисов. Извънредният брифинг беше заради снощния протест в..

публикувано на 17.08.19 в 15:16

Възобновено движение

Възобновено е движението на моторни превозни средства в участък от първокласния път София-Варна в община Омуртаг. Радио Шумен припомня, че днес пътят бе затворен временно заради изтегляне със специализирана техника на катастрофирал товарен автомобил с полуремарке и движението бе пренасочено по обходен маршрут.

публикувано на 16.08.19 в 14:21

Затворен участък

Затворен е участък от първокласния път София – Варна в община Омуртаг, при км 199.500. Специализирана техника ще изтегли влекача с полуремарке, който вчера се преобърна и това е причина за затварянето на пътя, съобщават от полицията в Търговище. До отварянето на пътния участък на водачите на превозни средства се предлага обходен маршрут: за..

публикувано на 16.08.19 в 11:52

Младеж загина на пътя

17-годишен младеж загина при катастрофа, съобщават от полицията в Търговище. Инцидентът е станал малко преди 24 ч. тази нощ на второкласния път Котел-Омуртаг (на около 100 м след бетоновия възел край   гр. Омуртаг в посока гр. Котел). Неправоспособен 18-годишен шофьор от Омуртаг с лек автомобил „Мини Купър“ при десен завой е изгубил контрол над..

публикувано на 16.08.19 в 11:11

1.7 млн. лв. за нов асфалт

Ремонтни дейности извършват на ул. „Цар Освободител“ в Омуртаг по Програмата за развитие на селските райони. Средствата за строително-монтажните работи са в размер на 1,7 млн. лв. Рехабилитацията обхваща участъка от кръстовището с републиканския път Омуртаг - Котел до кръстовището с ул. „Хан Аспарух“.  Дължината на отсечката е малко над 1..

публикувано на 16.08.19 в 10:53

Мъжки бой с юмруци

Мъж е настанен за лечение в болница след скандал и сбиване в село в община Омуртаг. На 14 август в Районното управление в Омуртаг е получен сигнал за това, че около 8,30 ч на улица в с. Беломорци, община Омуртаг, е възникнал скандал между двама мъже от същото село. Те са били на 33 и 28 години. Скандалът прераснал в сбиване помежду им...

публикувано на 15.08.19 в 11:55

Отчетоха общинските пари

Устойчивост на финансовите резултати и през 2018 г. отчита Община Търговище. Това сочи годишният отчет за изпълнението на общинския бюджет, който беше представен на публично обсъждане. Първоначалният план на приходите е в размер на 44 260 000 лв., а към края на годината достига 47 700 000 лв. Капиталовите разходи са за малко над 5 000 000 лева, от..

публикувано на 15.08.19 в 11:20