Съпрузи в очна ставка по делото "Килърите"

С очна ставка между съпрузи продължава делото „Килърите”. В петък в 9 часа Петър Лаков и Цветанка Манолова ще застанат зад паравани за да се сравнят показанията им. Параваните са необходими, тъй като и двамата са защитени свидетели. Спред адвокатите на задържаните, има противоречия в показанията за срещата между Пламен Лаков и подсъдимия Георги Вълев. На тази среща е предложено на Лаков да убие великотърновския адвокат Петър Лупов срещу 25 000 лв. Освен очната ставка, съдът разпореди на Бюрото за защита, съпрузите да бъдат изолирани през нощта един от друг.
Тъй като Лаков беше извън сградата на съда при искането за очна ставка, това разяри защитата и стана повод за нови обвинения за "инструктиране" на свидетелите. "Има груба намеса от страна на изпълнителната власт, като не е осигурено присъствието на Лаков. Съдът не е освобождавал свидетеля", заяви адвокат Илиян Василев. Той направи и искане всеки ден да бъдат предоставяни протоколите от предходните заседания, тъй като имало разминавания. Такива е констатирал в протокола от 27 юли, къдато било записано, че приема обвиняемите да останат с белезници, и то непосредствено преди напускането на залата на цялата защита.
В деветият ден от делото "Килърите" отново стана дума за здравословното състояние на обвиняемите. Подсъдимият Янко Попов – Туцо, заяви, че има възпаление и не чува добре, но не му се дават лекарства. Съдът разпореди на фелдшера, обслужващ ареста да осигури приема на медикаментите. Петър Стоянов – Сумиста пък се оплака, че не може рязко да си смени лечението с новопредписаното при последния преглед. Заради променливото му кръвно налягане заседанито беше отложено с един час след обедната почивка.
Очаква се в петък, след очната ставка да бъде разпитана и съпругата на убития в Шумен Румен Рачев.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Шуменските мажоретки на европейския връх

Мажоретките от спортен клуб „Ритмик“ в Шумен спечелиха шампионската титла на Европейското първенство за мажоретки. Състезанието се проведе от 10 до 13 октомври в град Линяно Сабиадоро, Италия.  Шуменските мажоретки, които са част от националния отбор на България, завоюваха първото място при дебюта си в новата категория „помпони“, която бе включена..

публикувано на 18.10.19 в 15:41

140 първолаци с помощи

140 първокласници в общините Велики Преслав, Върбица и Смядово ще получат еднократна помощ тази година. От социалната дирекция в старата столица съобщиха, че тази година нито едно семейство не е получил отказ за изплащане на еднократна помощ от 250 лв. Заявления са подали 48 семейства от община Велики Преслав, 59 от община Върбица и 34 от Смядовска..

публикувано на 18.10.19 в 15:25

Тежка катастрофа на "Станционна"

Тежка катастрофа стана предобед на кръстовището между бул. "Плиска" и ул. "Станционна" в Шумен, известно като критичен участък в града. Блъснали са се три леки автомобила - Джип и Рено–   с шуменска регистрация, и Тойота с гръцка регистрация, управлявана от 45-годишен русенец. На мястото на инцидента бяха екипи на Пожарната и Спешна помощ...

публикувано на 18.10.19 в 12:06

Нов случай на чума в Смядово

Ново огнище на болестта африканска чума при свинете е обявено в община Смядово. Огнището е първично възникнало в стадо в обект за отглеждане на свине от породата "Източнобалканска свиня", намиращ се в местност западно от града. Обявено е със заповед на директора на Българската агенция по безопасност на храните. Определена е 3 км предпазна и 10 км..

публикувано на 18.10.19 в 11:01

Шанс за млади висшисти

Безработни висшисти до 29 години могат да започнат работа за девет месеца по специалността си в централните ведомства на държавната администрация в рамките на програмата „Старт на кариерата“. Заявленията на желаещите се приемат до края на деня в бюрата по труда по местоживеене или по електронен път. Във втория етап на програмата кандидатстването..

публикувано на 18.10.19 в 10:47

Изпепелиха "Субару" на платото

Лек автомобил "Субару" е откраднат в Шумен, а по-късно е открит опожарен на Шуменското плато, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Собственикът на колата, 35-годишен мъж, е съобщил за откраднатия автомобил още вчера предобед. Колата е била паркирана зад жилищен блок на ул. “Добруджа“ в града. По-късно през деня на 112 е получен сигнал, че до..

публикувано на 18.10.19 в 10:36

Д-р Златко Златев - лекар на годината

Шуменският патоанатом   д-р Златко Атанасов Златев е носител на тазгодишната национална награда „Лекар на годината“. Тя му бе връчена снощи в София  на традиционния коктейл на Българския лекарски съюз в навечерието на Деня на българския лекар, който по традиция се отбелязва на празника на Свети Иван Рилски - 19 октомври. Районната лекарска..

публикувано на 18.10.19 в 09:13