Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не са постъпвали сигнали за тормоз на 7-годишното дете, убито от баща си

В отдел „Закрила на детето“ в Русе не са постъпвали сигнали за тормоз или насилие над 7-годишната Пламена, която бе пребита до смърт от баща си. Това заяви изпълняващият длъжността директор „Социално подпомагане“ Цветелин Симеонов. Такива данни няма и в полицията.
Детето бе пребито от 38-годишния Пламен Пенчев навръх Великден и почина по пътя към Русенската болница. Бащата има още едно дете, на 4 години. След развода с майка им през 2011 година, той получава правата за отглеждането на момичетата и получава социални помощи за децата. В момента другата дъщеря на Пенчев е под полицейска закрила в социална институция. Бащата е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 72 часа.

Най-вероятно към Пламен Пенчев ще бъде предявено обвинение за квалифицирано убийство по чл. 116 от НК. Ако бъде признат за виновен, той може да получи присъда от 20 до 30 години или доживотен затвор, заяви говорителката на Окръжната прокуратура прокурор Надежда Митева.

Още по темата:

Убийство на седемгодишна разследва полицията в Русе




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Убийство на седемгодишна разследва полицията в Русе

Убийството на седемгодишната Пламена разследва полицията в Русе. Детето било откарано безжизнено в местната болница след 17 и 30 часа в неделя, навръх Великден, потвърди и говорителката на ОД на МВР Мариана Атанасова. От отделение Съдебна медицина..

публикувано на 21.04.14 в 15:29
ВИЖТЕ ОЩЕ

Още 16 хиляди за водния център

Близо 16 хил. лв. събра Арена на Титаните в подкрепа на Фондация „Александър Русев“.  Общо 56 отбора, състоящи се от по един възрастен и едно дете, премериха сили на терена в зала Арена Русе.  Каузатата е за изграждането на Водно-рехабилитационен център..

публикувано на 19.04.24 в 10:04

Историята на всеучилищния химн – в изложба

Изложба на открито разказва историята зад написването на химна „Върви, народе възродени“ през 1892 г. от Стоян Михайловски в Русе. 16 пана съдържат предоставени от музея, архива и библиотеката в Русе фотографии, документи и спомени за историята на..

публикувано на 18.04.24 в 11:13

Цветни градини в Караманово

Нови цветни градини променят облика на русенското село Караманово. Поводът е наближаващият Ден на земята – 22 април. Идеята за обновяването на центъра на селото е на местното читалище и кметството.  В засаждането на цветята се включиха служители на..

публикувано на 17.04.24 в 12:26

Разбиха престъпна група

Трима мъже от Русе са задържани за участие в престъпна група с имотни измами. Единият от тях е служител на МВР. Окръжният прокурор Георги Георгиев потвърди информацията и поясни, че подробности по случая ще бъдат изнесени по-късно през..

публикувано на 17.04.24 в 10:11

Предупреждават за опасно време

Заради очакваното влошаване на времето от община Русе призовават гражданите да бъдат внимателни и при интензивна буря, обилен дъжд или ураганен вятър да не предприемат пътувания. Да бъдат внимателни за летящи във въздуха предмети, да не се движат в..

публикувано на 17.04.24 в 08:10

Дни на кариерата

21 работодателски организации се включиха във финалното събитие "Национални дни на кариерата", което се провежда днес в Русенския университет. Основната цел на изложението е потенциалните стажанти и служители да открият възможности за..

публикувано на 16.04.24 в 14:09

Нова приказка на сцената

Репетиции на ново заглавие - „Маша и Мечока" по популярната детска приказка - започнаха в Кукления театър в Русе. Драматизацията е на режисьора Валентин Владимиров – Валяка, а сценографи и кукломайстори са художниците Таня и Георги Пасеви. Музиката ще..

публикувано на 16.04.24 в 11:27