Кметът на Шумен поздрави хор "Родни звуци" за наградата от хоровия фестивал в Русия

Кметът на Шумен Красимир Костов се срещна с диригента на хор "Родни звуци" Николай Андриянов  след успешното представяне на формацията на Международния фестивал „Пеещ свят” в Санкт Петербург. В срещата участваха още зам.кметът по култура Живка Тонева, както и Николай Николов  и Детелина Палазова от ръководството на шуменското читалище „Добри Войников”.Шуменските хористи се завърнаха от Русия с престижното второ място и спечелиха аплодисментите на публиката в конкуренция с 40 хорови групи от Европа и Азия. „Родни звуци” е първият български хор, който участва в този фестивал . Шуменци са получили покана за участие догодина във фестивал във Флоренция.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожар край село Ивански

Пожар бушува между селата Ивански, Вехтово и Ветрище. Горят сухи треви, а огънят вече е обхванал голяма площ. Два екипа на шуменската противопожарна служба са на място и се опитват да овладеят огнената стихия.

публикувано на 26.03.19 в 22:30

Борба с евроскептицизма

Община Шумен е партньор по проект „Европоли – иновативен подход „отдолу-нагоре“ за борба с евроскептицизма чрез работа в мрежа“. Водеща организация по проекта е Чентро Диего Фабри от гр. Форли, Италия. Проектът представлява опит за преодоляване на поколенческите различия между евроскептично настроените „стари“ и проевропейски настроените „млади“..

публикувано на 26.03.19 в 16:30
Язовир

Искат половин милион от "ВиК"

„Водоснабдяване и канализация - Шумен“ обжалва пред Административния съд акт за публично държавно вземане на директора на Басейнова дирекция "Черноморски район" -  Варна. Според него, ВиК дружеството дължи почти 500 000 лева такса за правото на водовземане от повърхностни води от язовир „Тича“ за 2017 година. Така постановеният акт е обжалван от..

публикувано на 26.03.19 в 15:24

Делегация от Якутия в Шумен

Общото и различното в бита и духовността на българския и якутския народ беше основната тема на разговора на кмета на Шумен Любомир Христов с гостите от Далечния Изток. Повод за посещението на гостите от бреговете на река Лена в България е откриването на бюст паметника на именития якутски писател, просветител, философ и ясновидец Ексекулеех Елексей...

публикувано на 26.03.19 в 14:31

Наши полицаи с награди "Джовани Фалконе"

За десета поредна година на официална церемония в Благоевград бяха връчени награди за магистрати и полицаи „Джовани Фалконе“. Сред отличените са   служителите на група „Охрана на обществения ред“ към Районно управление - Шумен Константин Димчев и Стефан Станков. През 2018 г. полицейският екип е установил и задържал над 30 лица, които държат или..

публикувано на 26.03.19 в 13:10

Шуменец прецака ало измамници

42-годишен шуменец е заявил вчера в полицията, че най-вероятно е въвлечен в схема за измами. Пред униформените мъжът обяснил, че след като публикувал обява за работа, е бил потърсен по телефона от непознат, който му предложил да работи като куриер. Същия ден трябвало да отиде в Нови пазар и да чака обаждане. В следобедните часове на деня..

публикувано на 26.03.19 в 12:12

Консултации за РИК

Областният управител на Шумен проф. Стефан Желев насрочи консултации за избор на членове на Районната избирателна комисия в Шумен за изборите за европейски парламент на 26 май. Поканени са представителите на парламентарно представените партии и коалиции и партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския..

публикувано на 26.03.19 в 11:13