Кметът на Шумен поздрави хор "Родни звуци" за наградата от хоровия фестивал в Русия

Кметът на Шумен Красимир Костов се срещна с диригента на хор "Родни звуци" Николай Андриянов  след успешното представяне на формацията на Международния фестивал „Пеещ свят” в Санкт Петербург. В срещата участваха още зам.кметът по култура Живка Тонева, както и Николай Николов  и Детелина Палазова от ръководството на шуменското читалище „Добри Войников”.Шуменските хористи се завърнаха от Русия с престижното второ място и спечелиха аплодисментите на публиката в конкуренция с 40 хорови групи от Европа и Азия. „Родни звуци” е първият български хор, който участва в този фестивал . Шуменци са получили покана за участие догодина във фестивал във Флоренция.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Новите промени при пенсиите

От началото на годината влязоха в сила промени в пенсионното осигуряване. Те се отнасят както за тежестта на всяка година осигурителен стаж, която се повишава, така и в методиката за изчисляването на пенсията. Но най-голяма е промяната в индивидуалния коефициент, който   е свързан с дохода, каза директорът на териториалното поделение на НОИ в Шумен..

публикувано на 17.01.19 в 09:24

Ателие за малчугани в Преслав

Екипът на Семейно-консултативния център във Велики Преслав подготвя ателие за занимания на малки деца през студените месеци. Родителите могат да водят децата си в центъра, който е модерно оборудван по проект на УНИЦЕФ. Ателието разполага с екологични играчки, меки модули за фина моторика на дечица от 1 до 5 години и помагала с..

публикувано на 17.01.19 в 07:39

Без ток на 17 януари

Днес в Шумен, от 8 до 17 ч., ще бъде прекъснато електрозахранването в района на резервното захранване на Помпена станция Мътница на Напоителни системи, фирма „ХЪС“, „Сарк България“ и селището източно от Алуминиев завод. Временни смущения на тока са възможни в същите часове в районите на квартал Мътница, Асфалтова база, Кариера 1, Метарекс, ПС..

публикувано на 17.01.19 в 06:18

Слънце на Антоновден

Днес ще бъде предимно слънчево, ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще се повишават до 5-10 градуса. За Шумен очакваната минимална температура е минус 2 градуса, а максималната ще бъде около 8.

публикувано на 17.01.19 в 06:13

Винетките затварят републикански път

Пътят Варна - София ще бъде блокиран за час, от 12 до 13 часа, в двата предстоящи почивни дни. Това решиха тази вечер жителите на Макак и Мътница. Хората не са съгласни да плащат винетки, за да пътуват от двата квартала до Шумен. 7-членен инициативен комитет още утре ще внесе в Община Шумен нужните документи, за да бъде протестът законен. "Не е нормално..

публикувано на 16.01.19 в 21:17

Жена пострада при катастрофа в Шумен

Жена на около 55-годишна възраст предизвика катастрофа на кръстовището на улица „Алеко Константинов“ и булевард „Симеон Велики" в Шумен.  На шофьорката зад волана й прилошало, след което загубила управление над автомобила и ударила „Фолксваген“ и тежкотоварен камион. Накрая се спряла в задната част на спряло на светофара „Рено“. Жената е..

публикувано на 16.01.19 в 17:14

Осъдиха учителка за изтезания на деца

Учителката от Центъра за специална образователна подкрепа (бившето Помощно училище “Васил Друмев”) в Шумен Розалина Христова е осъдена на пробация, след като е признала, че умишлено е наранявала пет деца от от първи до четвърти клас. Тя ще бъде обществено порицана на таблото за съобщения в Община Шумен. Решението на Районния съд в Шумен не подлежи на..

публикувано на 16.01.19 в 17:06