Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Иванов: Ще продължавам да работя за каузата на левицата в Шуменско

Снимка: БГНЕС

„В дъното на атаката срещу мен стои Николай Николов, който е написал писмото, разпространено днес до медиите“, каза за Радио Шумен досегашният депутат в 42-ро Народно събрание Иван Иванов, който оглави листата на левицата в Шуменско. Той допълни, че макар писмото да е адресирано до Михаил Миков, такова в централата на партията в София не е било изпратено. Според Иванов всичко това се прави от Николай Николов, а точно той е един от хората, които посрещнаха Георги Първанов в Шумен, участваха в създаването на структурите на АБВ в региона и правят всичко възможно, за да внесат разкол в БСП-Шумен и по този начин да намалят гласовете за левицата в областта. И макар че в писмото се посочва, че кандидатурата на Иван Иванов е наложена на хората, оказва се, че това не е вярно, защото 70% от членовете на шуменската партийна организация на събранията, на които се правят номинации за народни представители, са гласували в полза на младия кандидат-депутат, което всеки може да види от протоколите, които се пазят в Общинския съвет на БСП. За Радио Шумен Иванов коментира, че реално от хората, които са подписали писмото, само трима са присъствали на общинската конференция и това са Генчо Гатев, Нико Майеров и Николай Николов.
„Не вярвам, че нашите членове и симпатизанти ще се подведат от това, което някои правят под влиянието на други политически сили. Убеден съм, че резултатите ни за област Шумен ще бъдат много добри и със сигурност ще имаме две депутатски места в 43-то Народно събрание. Нека хората да не вярват на подобни внушения, защото всички знаят, че аз от години работя за каузата на левицата в областта и ще продължавам да го правя“, допълни Иванов.

Още по темата: Социалисти се обявиха против подреждането на листата в Шумен




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Социалисти се обявиха против подреждането на листата в Шумен

Писмо до новия лидер на БСП Михаил Миков са изпратили група социалисти от Шумен. Днес писмото беше разпространено и до медиите. В него се казва, че повечето партийни организации в региона съществуват само на хартия, а пленумите и събранията се провеждат..

публикувано на 28.08.14 в 16:17
ВИЖТЕ ОЩЕ

По аварията ще работят през нощта

"Разкрита е авариралата част от тръбопровода за Шумен. Екипи вече започват да работят по ремонта". Това съобщи шефът на ВиК-Шумен Иван Пушкаров. Компрометиран е близо метър от тръбата, доставяща вода до Шумен. Вероятно работата по заваряването ще продължи..

публикувано на 28.03.24 в 20:25

Фикрет Индже с "Ключ на град Шумен"

Решението за удостояването на Фикрет Индже с най-високото почетно отличие „Ключ на град Шумен“ бе взето днес от Общинския съвет с 33 гласа “за”, без против и с двама “въздържал се”. Собственикът на “Алкомет” АД е първият носител на приза.   В..

публикувано на 28.03.24 в 16:50

Търсят зала за щангистите

Казус между СУ „Йоан Екзарх Български“ и олимпийския шампион по вдигане на тежести Иван Иванов стигна до общинските съветници. Училището иска да си върне залата, с която да разшири учебната база. Директорът му Валентина Тодорова каза, че до 2027 г...

публикувано на 28.03.24 в 16:15

Вода най-рано утре сутринта

Продължава отстраняването на аварията по довеждащия водопровод края село Хан Крум. Тази вечер най-вероятно няма да бъде пусната водата, каза главният инженер на ВиК – Шумен Антон Стефанов. „Все още осушаваме терена. Направили сме дигите, има още малко..

публикувано на 28.03.24 в 15:49

Пак избор на обществен посредник

След пет провалени избора предстои за шести път да се обяви конкурс за избор на обществен посредник на Шумен. По време на досегашните процедури нито един кандидат не събра нужните 2/3 от вота. Комисията, която ще изработи конкурсните документи, ще бъде..

публикувано на 28.03.24 в 15:41

На 15 април стартира поливният сезон

"След 15 април се очаква да пуснем водата за напояване по канала, в момента се довършват ремонтните работи и предстои да бъде въведен в експлоатация 7,5 км участък от основния канал“. Това обясни Стоян Владимиров, управител на „Напоителни системи“ ЕАД -..

публикувано на 28.03.24 в 15:23

Пеш или с велосипед на платото

Отсечка от пътя на Шуменското плато, която свързва Информационния център на паметник „Създадели на българската държава“ до Шуменската крепост да стане пешеходна и за велосипеди. Това предложи днес на общинската сесия гражданинът Димитър Георгиев. Той се..

публикувано на 28.03.24 в 15:12