Мая Манолова сигнализира за фиктивни членове на БСП в Исперих

Снимка: БГНЕС

Исперихската организация на БСП имала два пъти повече членове от броя на гласувалите за кандидатите на партията на последните парламентарни избори. Това съобщи днес в Разград Мая Манолова, която е града в качеството си на председател на общоконтролната комисия.

Това, по думите й, е най-фрапиращият случай в страната на разминаване на броя на избирателите и членската маса. „В момента се извършва подновяване на партийните книжки и превръщането им в електронни членски карти, което ще покаже истинското състояние на партийните организации”, обясни тя.

Довечера Манолова има среща с председателите на общински съвети и на контролни комисии от региона, на която ще бъде обяснено, че срокът за подновяване на картите е до март. А на исперихската организация ще бъде даден срок от месец-месец и половина, за да изчисти недоразумението с действителния брой на своите членове. Предполага се, че става въпрос за фиктивно членство, поддържано умишлено, за да се ползват други облаги като членство в областния съвет на партията, например.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Подкрепа за Ерай

18-годишният Ерай Аптулов, който се бори с рака, получи таблет от областния управител на Разградска област Гюнай Хюсмен. Младежът е диагностициран с тумор на малкия мозък, през януари е претърпял операция и оттогава постепенно се възстановява. Ерай заяви пред областния управител, че ще продължи висшето си образование в Русенския университет..

публикувано на 16.07.19 в 14:17

Пострадалото при катастрофа дете се подобрява

„Състоянието на 8-годишното момче от Румъния, което пострада тежко при катастрофа вчера, постепенно се подобрява“, каза за Радио Шумен медицинският управител на МБАЛ – Разград д-р Гечо Жеков. Момченцето има тежки травми на главата, белия дроб и стомаха. Поддържа се в изкуствена кома и се провежда лечение. При първа възможност след стабилизирането..

публикувано на 15.07.19 в 15:20

Адресите без ток

Част от Кубрат ще е без електрозахранване днес заради оперативни превключвания. От 8,30 ч. до 10,30 ч. ток няма да има в сградата на Многопрофилната болница, в квартал „Дряново“ – по улиците „Назъм Хикмет“, „Родина“, „Мусала“, „Огоста“, „Раковски“, „Тодор Каблешков“, „Вит“, „Розова долина“ и „Есперанто“, както и по част от улиците „Борис І“,..

публикувано на 15.07.19 в 07:54

Патронажна грижа у дома

Община Разград подписа нов договор за финансиране по проекта „Създаване на звеното за патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Домашен социален патронаж“. Общият размер на безвъзмездната помощ е 337 969 лева, като средствата ще бъдат осигурени по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. 200 души от Разград и общината ще..

публикувано на 12.07.19 в 16:45

Бригадири за 2 месеца

За пета поредна година разградската Община Завет организира студентска бригада. В рамките на два месеца Общината наема на работа 10 студенти. Те ще се грижат за градинките в града. Студентите ще получават месечно по 360 лева. „Идеята на кмета е да се даде възможност на младите хора да си помогнат финансово за предстоящата учебна година",..

публикувано на 12.07.19 в 11:17

Финансират младежки проекти

Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“ вече набира иновативни проекти в областта на културата, образованието и спорта. Идеите трябва да са насочени основно към децата и младите хора. С предложения до края на годината могат да участват неправителствени организации, неформални граждански групи, училища или детски градини и настоятелствата им,..

публикувано на 12.07.19 в 09:36

Обърнат ТИР с жито на пътя

Движението по пътя Кубрат - Каменово е затруднено заради натоварен с жито ТИР, обърнал се на пътното платно. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград. Към момента пътните превозни средства се пропускат от полицейски екипи, които регулират движението на място. Предстои затварянето на пътя, за да бъде изтеглен камионът и да бъде..

публикувано на 11.07.19 в 16:32