Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слушатели сигнализират за интернет измами

Бъдете особено внимателни, когато използвате електронна система за плащане. Този вид „посредник” не разкрива финансова информация при сделките, има фирми по света, които правят точно и само това – могат много лесно да ви измамят по интернет, като се представят за точно тази електронна система за плащане, с която вие работите. Как точно става това - чуйте от Жулиета Герова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Д-р Димитър Костов - директор на МБАЛ - Шумен

Обновяват шуменската болница

Започва ремонт на Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен. Предвидено е обновяване на операционните зали, ново оборудване, вентилационни системи, които отговарят на изискванията. Този четвъртък се очаква да стартира обновяването на помещенията, където ще се помещава апаратът за магнитно-резонансна образна диагностика. Това каза в..

публикувано на 31.10.23 в 15:29

Европроекти в партньорство

През последните десет дни представители на Областния информационен център в Разград правят превърналата се в традиционна обиколка из общините в Лудогорието. На нея те представят възможностите за кандидатстване по различни европейски проекти. Финалът на обиколката е днес (19 септември) от 10,30 ч. в самия Разград. Откритата приемна ще бъде пред..

публикувано на 19.09.23 в 08:10

Историкът художник

Николай Ангелов има зад гърба си стотици ученици, защото е учител по история, но и стотици акварели, защото е художник. Преди дни откри в ХГ „Никола Маринов“ в Търговище първата си ретроспективна изложба. В нея могат да се видят дори картини, рисувани по време на прекрасните му студентски години във Велико Търново. Ангелов е сред..

публикувано на 18.04.23 в 11:44

Второ издание на Digit4Ruse

За втора поредна година проектът Digital4 гостува в Русе . Темата на конференцията ще бъде "Международната онлайн търговия". Експерти от България и Румъния ще представят пред участниците най-новите и успешни търговски практики и маркетингови стратегии за достигането на външни пазари. Събитието е на 8 април (събота) от 9 ч. в "Канев център". Местата не са..

публикувано на 06.04.23 в 12:12

За парите на държавата

"Докато водят разговори за правителство, партиите да трябва да приемат нов бюджет на държавата и законите, нужни за реализация на Плана за възстановяване и устойчивост." Това заяви за Радио Шумен икономистът Адриан Николов от Института за пазарна икономика. По думите му, в противен случай рискуваме да имаме още една година без бюджет. Вече има..

публикувано на 06.04.23 в 11:00

Лампи уникати

За едни е ненужно, за други е ценност, защото съзират в него художествен потенциал. Това вижда в изхвърлените и ненужните предмети от бита русенецът Александър Първанов. От тях той прави уникални настолни лампи.  Всяка си има име и обяснителен текст към нея. Настолните му лампи са от кафеварка, счупен фенер, счупени прибори за храна, части от велосипеди...

публикувано на 19.11.22 в 13:49

Европейско финансиране за общините

За много от малките общини, каквито са повечето в Североизточна България, европейското финансиране е един от малкото начини да подобрят средата за живот за населението, тъй като бюджетите, с които разполагат, не могат да покрият всички нужди. За да помогнат на администрациите, но и на бизнеса, за втора поредна година от Областния информационен център в..

публикувано на 26.10.22 в 10:56