Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътната обстановка на 31.03.2015 г.

Снимка: Георги Корнейков, БНР

Състояние на автомагистралите:
От 1 април т. г. скоростта на движение по определени участъци от автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“ се ограничава до 90 км/ч. Целта е повишаване на безопасността на движение по старите отсечки от автомагистралите, които поради недостатъчния финансов ресурс не са основно ремонтирани от построяването им и настилките са силно амортизирани.

Ограничението ще бъде въведено за следните участъци от АМ „Тракия“ и АМ „Хемус“:
АМ „Тракия”: от км 63+000 до км 90+197 и от км 119+760 до км 133+112 - на територията на област Пазарджик и Пловдив;
АМ „Хемус”: от км 349+820 до км 369+320 /дясно платно/ и от км 349+820 до км 376+119 /ляво платно/ - на територията на област Шумен и Варна.
област София: поради предстоящо извършване на авариен ремонт  на виадукт „Елешница” е въведена временна организация, като движението на МПС изцяло се насочва от активната лента  в изпреварващата лента  на ляво платно в посока Варна-София от км  6+500 до км 8+000; извършване на авариен ремонт на връхната конструкция на виадукт на км 33+100 ляво платно (посока Варна-София) е въведена ВОБД, като движението се пренасочва в крайната лява лента; поради ремонт на осветителната инсталация в дясната тръба (посока София-Ботевград) на тунел „ Ечемишка” ще бъде въвеждана ВОБД, като движението на МПС ще бъде затваряно за една от лентите за движение и ще бъде пренасочвано в съседната.
АМ „Люлин”: без ограничения.
АМ „Марица”: без ограничения.
АМ „Черно море”: без ограничения.
АМ „Струма”: без ограничения.

Състояние на проходите:
- „Златишки” - затворен за всички МПС;
- „Върбишки” - затворен за всички МПС;
- „Троянски” - затворен за всички МПС;
- „Ришки” - отворен за всички МПС;
- „Обзорски” - отворен за всички МПС;
- „Републиката” - отворен за всички МПС;
- „Айтоски” - отворен за всички МПС;
- „Предела” - отворен за всички МПС;
- „Рожен” - отворен за всички МПС;
- „Печинско” - отворен за всички МПС;
- „Пампорово” - отворен за всички МПС;
- „Превала”- отворен за всички МПС;
- „Котленски” - забранено е движението на МПС над 10 т, поради свлачище при км 27+700;
- „Петрохан” - забранено за  движение на МПС над 12 т;
- „Твърдишки” - забранено е движението на МПС над 10 т;
- „Дюлински” - забранено за тежкотоварни автомобили;
- „Вратник” - забранено е движението на МПС над 10 т;
- „Шипка” - отворен за движение. Забранено е движението на моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4 до 31.03.2016 г.

Временна организация на движението по първокласната пътна мрежа:
- път І-5 Русе-В.Търново-Шипка-СтараЗагора-Хасково-Кърджали-Маказа-граница Гърция:  област Кърджали: забранено е движението на МПС с тегло над 15 т по път Черноочене-Кърджали; забранено е движението на МПС с тегло над 3,5 т в участъка Подкова-Маказа; област Русе: Русе-В.Търново от км 3+970 до км 4+020 /при изхода от магазин „Метро” в чертите на гр.Русе/ – движението е пренасочено двупосочно в лявата лента в посока В.Търново, поради пропадане и деформация на пътното платно с дължина около 30 м.

Ограничения в движението на МПС по пътищата II и III клас:
ОПУ-Разград:

Временно въведени забрани за движение на МПС: няма.

ОПУ-Русе:
Временно въведени забрани за движение на МПС:
Път ІІІ-202 Русе-Щръклево-Нисово-Кацелово при км 36+945 – аварийно-възстановителни работи на мост над река Черни Лом - ограничение за движение на автомобили с обща маса над 10 т, като дясната лента е затворена за движение и е въведен пропускателен режим по лявата лента за движение; път ІІ-51 Бяла-Попово между км 0+858 до км 0+908 /в чертите на гр. Бяла/ – ограничава се движението на тежкотоварни автомобили с тегло над 10 т.
Обходен маршрут: път ІІІ-5101 (Бяла-Попово)-Пет кладенци-Борово.
път ІІІ-501 Русе-Иваново-Две могили-Бяла при км 6+100, движение в едното платно поради наводнен участък.

ОПУ-Силистра:
Временно въведени забрани за движение на МПС: няма.

ОПУ-Търговище:
Временно въведени забрани за движение на МПС: няма.

ОПУ-Шумен:
Временно въведени забрани за движение на МПС:
Път ІІІ-731 Радко Димитриево-Друмево – поради свлачищни процеси е въведена забрана за движение на товарни автомобили.
Обходен маршрут: Шумен-Овчарово-Друмево.

Информацията е предоставена от Агенция „Пътна инфраструктура“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пътищата в региона са проходими при зимни условия

Пътищата в СИБ са проходими при зимни условия, съобщиха от Областните пътни управления в региона. В Силистренско пътните настилки са заснежени и частично заледени, но се обработват от 18 машини. Времето там е ясно, тихо, видимостта е добра. Температурите са от минус 16 до минус 12 градуса. В Търговищко температурите тази сутрин са в широк..

публикувано на 21.01.16 в 07:26

Ремонтите по пътищата в Североизтока

ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА ТОВАРНИ АВТОМОБИЛИ С цел осигуряване на по-висока безопасност се ограничава движението по участъци от републиканската пътна мрежа на тежкотоварни автомобили над 12 тона (включително ремаркета и полуремаркета) с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника в последния работен ден..

обновено на 18.11.15 в 13:27

Пътищата в Североизточна България - 10 август

ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА ТОВАРНИ АВТОМОБИЛИ При температури над 35 градуса се въвежда забрана за движение на тежкотоварни автомобили с обща маса над 20 тона по републиканските пътища от 13 ч. до 21 ч. Целта е да се опазят асфалтовите настилки от образуване на трайни деформации от тежкотоварния..

публикувано на 10.08.15 в 08:57

Информация за пътищата в Североизточна България

ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА ТОВАРНИ АВТОМОБИЛИ При температури над 35 градуса се въвежда забрана за движение на тежкотоварни автомобили с обща маса над 20 тона по републиканските пътища от 13 ч. до 21 ч. Целта е да се опазят асфалтовите настилки от образуване на трайни деформации от тежкотоварния трафик и рязкото..

публикувано на 05.08.15 в 10:01

Информация за пътищата в Североизтока

ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА ТОВАРНИ АВТОМОБИЛИ При температури над 35 градуса се въвежда забрана за движение на тежкотоварни автомобили с обща маса над 20 тона по републиканските пътища от 13 ч. до 21 ч. Целта е да се опазят асфалтовите настилки от образуване на трайни деформации от тежкотоварния трафик и рязкото..

публикувано на 04.08.15 в 09:02

Състояние на пътищата - 3 август

ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА ТОВАРНИ АВТОМОБИЛИ При температури над 35 градуса се въвежда забрана за движение на тежкотоварни автомобили с обща маса над 20 тона по републиканските пътища от 13 ч. до 21 ч. Целта е да се опазят асфалтовите настилки от образуване на трайни деформации от тежкотоварния трафик и рязкото повишение на..

публикувано на 03.08.15 в 08:19

Пътищата в Североизточна България - 31 юли

ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА ТОВАРНИ АВТОМОБИЛИ С цел осигуряване на по-висока безопасност, до 15 септември, всеки петък от 17 ч. до 20 ч. се ограничава движението по участъци от републиканската пътна мрежа на тежкотоварни автомобили над 12 тона (включително ремаркета и полуремаркета) с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и..

публикувано на 31.07.15 в 09:05