Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Русе приемат документи по програмата „Ин витро”

Снимка: Диана Христакиева

Приемът на документи по програмата „Ин витро” започва от днес в община Русе. Средствата, предвидени от бюджета за тази година, са 45 000 лева. От финансова помощ могат да се възползват двойки с репродуктивни проблеми, които имат адресна регистрация на територията на общината. Според приетите от Общинския съвет в Русе промени в програмата, отпада изискването за завършено средно образование, както и представянето на документ за семейно положение, издаден от община Русе. Информацията за семейното положение на кандидатите ще се проверява по служебен път. За кандидатите без сключен граждански брак, които са във фактическо съжителство, се изисква представяне на декларация в свободен текст. Средства на одобрените кандидати се предоставят след представяне на фактура за действително направен разход и медицински документ от специализирана клиника за проведена процедура по асистирана репродукция. Кандидатстването за включване в програмата се извършва само един път в годината, като крайният срок изтича на 30 април. Документи се приемат в деловодството на община Русе.

Необходимите документи за кандидатстване могат да се получат в Информационния център на община Русе или на сайта на община Русе.
За повече информация може да се обърнете към експертите от отдел „Обществено здраве” към дирекция „Здравни и социални дейности” при община Русе, стаи №31, № 32 и № 36 (ул. „Черно море“ №2).

За справки и информация - тел. 082/506 755, 082/506 794 и на GSM 0885/ 397 831.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Ромски омбудсман" в Русе

Обществен посредник ще съдейства за интеграцията на ромите в Русенския регион. Клуб „Отворено общество“ в дунавския град и Областната администрация започват нов проект, чиято цел е да повиши достъпа на ромите от региона до административни услуги и правосъдие.  Инициативата е под наслов „Ромски омбудсман“ и се изпълнява по проект „Права и..

публикувано на 29.03.24 в 15:35

Нов общински съветник в Русе

Гюнай Кадънкова положи клетва като общински съветник в Русе. Тя е от листата на Движението за права и свободи. Кадънкова влиза в Общинския съвет на мястото на Борислав Рачев, който от 1 март е назначен за заместник-кмет на община Русе с ресор спорт и младежки дейности. На сесията в Русе днес съветниците обсъждат предложението изпълнителният..

публикувано на 28.03.24 в 11:20

Блъснаха дете на пешеходна пътека

Лек автомобил блъсна 14-годишно момче с тротинетка на пешеходна пътека в центъра на Русе. Инцидентът станал вчера следобед по улица "Славянска". Това съобщават от русенската полиция. Детето е откарано в болница със счупен крак и множество травми по главата и тялото. Причините за произшествието се изясняват.

публикувано на 28.03.24 в 08:25

Арест за заплахи към полицай

23-годишен мъж е арестуван в Две могили за отправени в приложението „Месинджър“ заплахи към полицай. Това съобщават от Областната дирекция на МВР - Русе.  Причината е, че през май миналата година служителят на реда съставил акт на младия мъж за шофиране след употреба на наркотици. В последствие нарушителят бил осъден и изтърпял наказанието си в..

публикувано на 27.03.24 в 15:00

Памет за Баба Тонка

С ритуал по поднасяне на венци и цветя Русе почете 131-ата годишнина от смъртта на Баба Тонка Обретенова. Заупокойна молитва отслужиха Негово Преосвещенство Главиницкия епископ Макарий, викарий на Русенския митрополит Негово Високопреосвещенство Наум и свещеници от Русенската митрополия. В ритуала се включиха представители на държавната и..

публикувано на 27.03.24 в 13:15

35 000 лева за воден център

Близо 35 хиляди лева са събрани от благотворителния бал по повод 10-тата годишнина от дейността на Фондация „Александър Русев“ в Русе. Близо 200 души се присъединиха към инициативата за събиране на средства за изграждането на Водно-рехабилитационен център за деца и възрастни с ментални и физически затруднения в крайдунавския град. Средствата от..

публикувано на 27.03.24 в 09:18

Изплащат парични обезщетения

Започна приемът на документи за изплащане на парично обезщетение за имотите, отчуждени за изграждане на автомагистралата между Русе и Велико Търново. Терените се намират край Бяла и селата Обретеник, Белцов, Стърмен, Полско Косово и Пейчиново.  Заявленията, придружени с документ за собственост, скица на имота, актуално удостоверение за наследници и..

публикувано на 26.03.24 в 08:32