Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наградиха отличниците в Шумен

Кметът на Шумен Красимир Костов награди отличниците на випуск 2015 днес от 17 ч. в сесийната зала на общината. Първенците на випуска получиха диплом и медал с лента.
Лентите са с цветовете на знамето на Шумен.

Наградените са:
1. Николай Николаев Николов – завършва Природоматематическа гимназия „Нанчо Попович”, профил „Природоматематически“, с отличен успех през целия курс на обучение, с универсални познания в различни сфери, с висока лична мотивация за усъвършенстване.
Един от най-добрите физици на България. Три последователни години е участник в Националния турнир на младите физици. Капитан е на Националния отбор по физика, който представя България на Международния турнир на младите физици в Тайван – 2013 г., Англия – 2014 г. и Тайланд – 2015 г. Носител е на награди за значими постижения в областите физика и астрономия, математика, информатика, английки език. Участвал е в обучение в SpaceCamp под егидата на НАСА.
Удостоен е с отличието „Наградата на Шумен” в категорията „Ученик на годината в природо-математическата и хуманитарната област за 2014 г.”
2. Мила Димитрова Белчева – завършва с отлични резултати СОУ „С. Доброплодни“, профил „Чуждоезиков”, с интензивно изучаване на руски език.
Има множеството спечелени награди от участие в национални и международни конкурси, фестивали, състезания и олимпиади на руски език.
За 30-годишния юбилей на училището е наградена с грамота „За цялостен принос в издигане авторитета на СОУ „Сава Доброплодни”.
През 2013 г. Мила е единствният представител от България сред победителите в Международния младежки конкурс „Поздравление към любимия учител по руски език по случай Деня на руския език”. Тя бе сред петимата, удостоени с наградата да посетят финала на ІІ Световен фестивал на руския език в Санкт Петербург. От там тя се завърна с диплом за успешно участие в номинацията „За успехи в изучаването на руския език”.
3. Вероника Стефанова Гандева – ученичка в XII клас на ГПЧЕ „Никола Вапцаров“, гр. Шумен - профил „Чуждоезиков” - английски език с немски език.
Завършва средно образование с отличен успех.
Вероника взема дейно участие в клуб „Дебати“, клуб „Орион“ и клубове по английски език: „Лингвист“, „Думите, от които имаш нужда“ и „Лабиринтът на английския“ по проект „УСПЕХ“. Активен член е на екипа, работещ по европейски проект по програма „Еразъм+“.
Многократно е класирана на призови места в олимпиади, състезания и конкурси на национално и международно ниво в областта на литературата, философията и чуждите езици.
Вероника е с постигнати високи резултати и получени отличия в: Осмо национално състезание по английски език на Кеймбридж; Международна кампания на НАСА за търсене на астероиди; националното състезание по Дебати под наслов „Бъдеще за Европа“, Втори национален турнир „Интернет – по-добър начин на живот“; националното състезание „Карл Попър Дебати“ - „Младите хора и бъдещето“.
Три поредни години е Стипендиант за постижения в областта на чуждите езици на „Американска фондация за България” и стипендиант по проект „1000 стипендии” на фондация ”Комунитас” в област „Литература“.
4. Гергана Валентинова Раденкова – ученичка от XII клас в СОУ „Йоан Екзарх Български”, профил „Хуманитарен”.
През целия курс на обучение Гергана показва отличен успех и е ежегоден участник в общинските и областните кръгове на олимпиадите по български език и литература, история и цивилизация, география и икономика и философия.
Обявена е за Лауреат на ОДК Шумен за 2014 год. за постигнати високи резултати в областта на литературното творчество и театралното изкуство, удостоена с диплом, медал и предметна награда.
Издава стихосбирката „Дневник в рими“, чието представяне се състоя в рамките на майските празници на града през тази година.
5. Наско Георгиев Георгиев – завършва Професионална гимназия по селско стопанство и хранителни технологии, професия: „Техник-технолог по качеството на храни и напитки”, специалност: „Контрол на качеството и безопасност на храни и напитки”.
Активно е участвал в училищни и извънучилищни мероприятията. На училищно ниво Наско е отличен за активно участие в проект „УСПЕХ”. Носител е на престижни награди от участия в различни национални и международни конкурси – „Храната е здраве за Земята”, Международен екологичен форум „Сребърна 2014“.
Завоюваното първо място през април 2015 г. в конкурса „Приказка за сиренето”, организиран от Университета по хранителни технологии, гр. Пловдив, му дават право да продължи образованието си в престижното висше учебно заведение.
6. Симона Маринова Маринова – ученичка в XII клас в СОУ „П. Волов“– профил „Природоматематически“.
Участва в олимпиади по природни науки, включва се активно в инициативи, организирани в класа и в училище – европейски проект по програма „Еразъм+“, „Международен ден на химията“, „Денят на числото „пи“ и др.
7. Ебру Гюнан Ибрахим – завършва XII клас на СОУ „Трайко Симеонов” с отлични учебни резултати.
Участва в дейности по проект „УСПЕХ” в клуб „Фотография” и „Краезнание”.
8. Аслъ Бейдатова Мустафова – завършва XII клас на СОУ „Васил Левски“, профил „Природоматематически“, с отличен успех.
Проявява значителен интерес към изучаването на природните науки и към спорта. Изявява се в различни спортни състезания и олимпиади по природоматематическите дисциплини.
Активно участва в клуб „Опознай Родината“ и „Млад кулинар“ по проект „Успех“.
9. Павел Мирославов Михайлов - завършва Профисионална гимназия по икономика, специалност „Банково дело“.
С високи постижения в общообразователната, професионална подготовка и спорта. Той има добри лидерски умения и способности за работа в екип. Има многобройни изяви и успехи в областта на професионалното направление:
- в училищно състезание по Банкиране „Банка на бъдещето“
- в Национално състезание по Банкиране „Иновации в банкирането“ – Свищов – декември 2014 г. – получил специална награда за банкова иновация;
- в Национално състезание по Публични финанси – Свищов
- в Национална ученическа конференция „Икономика за младежта“ – Самоков
- в Национално състезание „Управление на проекти“ – Свищов – 2015 г. –получил специална награда на Декана на факултет „Мениджмънт и маркетинг“ на СА „Д. А. Ценов“ - Свищов.
Изявен спортист и активен участник в проект „Успех“ - в клуб „Културен туризъм“ и в проект „Ученически практики“.
10. Елисавета Севдалинова Стоянова – завършва Професионална гимназия по строителство, архитекрура и геодезия, специалност „Строителство и архитектура”, с постигнати отлични резултати през целия курс на обучение.
Елисавета успешно се представя на олимпиади и състезания и взима активно участие в дейностите по европейски проект по програма „Еразъм +“.
Участва в Проект „УСПЕХ“, в клуб „Мажоретен състав“, и в национални лекоатлетически състезания, с постигнати значими резултати.
11. Мария Бориславова Гарчева – завършва Професионална гимназия по облекло, хранене и химични технологии „Проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Шумен, професия: „Хлебар-сладкар ”, специалност: „Производство на хляб и хлебни изделия”, с отличен успех през целия курс на обучение.
Участва в дейности по проект „УСПЕХ”, в клуб „Дебати”, клуб „Етнография” и проект „Ученически практики”.
12. Айджан Джелял Исмаил – завършва Професионална гимназия по машиностроене, специалност „Топлотехника – топлинна, климатична, вентилационна и хладилна”.
Включва се в дейностите по проект „УСПЕХ” – клуб „Съхрани българското” и клуб „Млад еколог”
13. Анъл Ахмедов Мухсинов – ученик от XII клас в Професионална гимназия по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт „Хр. Ботев“, професия „Програмист”, специалност „Програмно осигуряване”.
Активен участник в училищни и национални състезания, конференции, празници - „Ден на роботиката“, „Най-добър млад програмист“, с постигнати значими резултати и призови места.
През последните години участва в проект „Ученически практики“ и проект „Успех” – клуб „Роботика и моделиране“, „Език и текст“.
14. Зийнеб Хюсеин Йелдъръм – завършва ХІІ клас, непрофилирана подготовка в Средно общообразователно духовно училище „Нювваб”.
Най-значими са успехите й в областта на информационните технологии и природните науки.
Участва в състезания, акции, областни и национални конкурси, на които е удостоявана с престижни награди.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
КОЦ - Шумен

Умуват нови изисквания за шеф на КОЦ

Точката, която трябваше да стартира конкурсът за избор на управител на Комплексния онкологичния център (КОЦ) в Шумен бе оттеглена от кмета на общината проф. Христо Христов. Изискванията към кандидата трябваше да бъдат гласувани на предстоящото заседание на Общинския съвет.  Условието кандидатът да бъде лекар със специалност "Онкология" или "Медицинска..

публикувано на 19.04.24 в 14:32

176-годишно училище

176 години от своето създаване отбелязва днес СУ "Панайот Волов" в Шумен с поднасяне на венци и цветя пред паметниците на героя в града. На площад "Оборище" възпитаниците на учебното заведение от група "Чик-чирик" и от 2.б клас изнесоха рецитал, посветен на патрона им Панайот Волов. В учебните стаи бяха представени ателиета на учениците, част от..

публикувано на 19.04.24 в 13:12

Ваят форми от глина в Шумен

Домакин на националното състезание „Най-добър млад керамик“ е шуменската Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия.  Пет отбора от Русе, Шумен, Силистра, Елин Пелин и Нови пазар ще мерят творчески сили в събота, 20.04 във Военния клуб.  Състезанието започва от 9:00 ч. Темата е „Форми на комуникация“. Учениците ще работят с глина...

публикувано на 19.04.24 в 11:24

Временен мораториум на почетните знаци?

Предложенията за удостояване на бившия кмет Александър Узунов и на известния хирург акад. Дамян Дамянов с най-високото отличие на Община Шумен – почетния знак „Ключ на Шумен“, предизвикаха спорове на заседанието на постоянната комисия по култура в Общинския съвет.  Според председателя Венцислав Венков в статута има пропуски и несъвършенства, затова той..

публикувано на 18.04.24 в 17:11

Повече камери по селата

Работна среща за набелязване на мерки за подобряване на средата за сигурност се проведе днес в Каолиново. В разговорите участваха директорът на Областната дирекция на МВР – Шумен ст. комисар Георги Гендов, кметът на община Каолиново Нида Ахмедов и неговите заместници.  Ст. комисар Гендов заяви, че пътната безопасност е сред важните приоритети на..

публикувано на 18.04.24 в 14:43

Неучебен 2 май и в Шумен

Втори май ще бъде неучебен ден за училищата в община Шумен. Това съобщават от администрацията.  Кметът проф. Христо Христов е издал заповед, с която 2 май е обявен за неучебен и за неприсъствен. Така учениците от всички училища на територията на община Шумен ще бъдат във ваканция в дните от 1 до 6 май. Подобна заповед издадоха редица..

публикувано на 18.04.24 в 12:25
Снимката е илюстративна.

Внимание, извънгабаритен товар

Извънгабаритен товар ще мине през територията на област Шумен днес, информират от Областната дирекция на МВР. Минути след 10 ч. тежкотоварният автомобил ще бъде спосрещнат от екип на пътна полиция от област Разград и ще бъде съпроводен до област Бургас. Движението ще бъде затруднено поради ширината на превозвания товар – 6,80 м. Автомобилите ще бъдат..

публикувано на 18.04.24 в 09:27