Откриха новото парково пространство пред Народно читалище "Тодор Петков" в Шумен

Обновеното парково пространство пред Народно читалище „Тодор Петков” в Шумен днес бе официално открито от кмета Красимир Костов. Това е поредният завършен обект от проекта „Шумен - по-доброто място за живеене”, чиято обща стойност е над 8 милиона лева. "Докато на другите места откриваме благоустрояване на междублокови пространства и територии, тук основната същност на проекта е зона за отдих. Знаете какво беше пространството и какъв хубав и уютен вид придобива. Повече от 4 декара тревни настилки, 1700 квадратни метра асфалтови настилки, паркоместа, 1200 квадратни метра павирани настилки, нови 148 дръвчета, ново осветление. И така, както бяхме замислили, в изпълнението на големия проект, да променяме кварталите на града и те да стават едно наистина по-добро място за живеене", коментира кмета на Шумен. Красимир Костов завърши с апел да се пази направеното. Стойността на обновяването на парковото пространство пред Народно читалище „Тодор Петков” е 305 000 лв.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Бюджет 2019 - под лупа

Приемането на бюджета на Община Шумен за 2019 година се очаква да е една от дискутираните точки на първата за тази година сесия на Общинския съвет. На съветниците ще бъде предложен и отчет за управлението на общинската собственост през миналата година и проектът за разпореждане с общинските имоти през тази година. На заседанието ще бъдат..

публикувано на 21.01.19 в 16:41

Глоби грозят хора с увреждания на пътя

За поредния проблем при въвеждането на системата с електронните винетки сигнализира днес общественият посредник на Шумен Иван Капралов. Този път става дума за безплатните винетки, на които имат право хората с увреждания и които се издават от службите за социално подпомагане. Самите служби приемат такива документи още от началото на годината, но с..

публикувано на 21.01.19 в 16:22

Повече декларации по електронен път

5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната си данъчна декларация могат да ползват физическите лица, ако подадат декларациите си по електронен път до 31 януари. Това напомнят от Националната агенция за приходите в Шумен. В шуменския офис на приходната агенция за първите 10 дни на 2019 г. са приети 237 декларации за доходи от 2018 г., при 75..

публикувано на 21.01.19 в 15:55

Площадка за стари гуми

Във Велики Преслав е определена площадка за събиране на ненужни автомобилни гуми, съобщи кметът на общината Александър Горчев. Там могат да носят стари гуми само гражданите, но не и фирмите и сервизите, които се занимават с подмяната им, изрично отбелязват от администрацията. Решението за такава площадка е взето след последната доброволческа..

публикувано на 21.01.19 в 15:22

Млади баби благославяха на Бабинден

На Бабинден най-младите пенсионерки от Велики Преслав заедно със самодейци от читалище „Развитие” пресъздадоха традиционния обичай за здраве и плодородие сред жените и мъжете. Облечени в народни носии, с кукла в ръце, китка и менче с вода, пенсионерките обиколиха административните учреждения, започвайки от кмета на общината. Техните блогопожелания..

публикувано на 21.01.19 в 14:10

1046 бебета проплакаха в МБАЛ - Шумен

1046 деца са родени в АГ отделението на шуменската болница през 2018 година. 564 от тях са момчета и 476 – момичета. Това съобщи началникът на отделението д-р Ивайло Балабанов. "Ражданията са по-малко с около 50 спрямо миналата година. Запазва се една низходяща тенденция през последните 8 - 10 години, която е част от общата тенденция за..

публикувано на 21.01.19 в 13:21

Хванаха вандалите от автокъщата

Установени са извършителите на унищожаване и повреждане на автомобили в автокъща в Шумен, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал за времето от 17 до 18 януари. С лек автомобил били нанесени материални щети по 17 леки коли в търговския обект. В хода на проведените оперативни действия криминалисти от Районното управление в Шумен установили..

публикувано на 21.01.19 в 12:41