Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев ще се кандидатира като независим на предстоящите избори

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев ще се кандидатира като независим кандидат за градоначалник на предстоящите избори. Това съобщи той днес. Както и на предишните местни избори, Бояджиев ще бъде издигнат от Инициативен комитет, но очаква подкрепа и от политически партии. "От 10 години работя в тази община и още в началото си поставих за цел Разград да заприлича на европейски град. Мисля, че работихме добре през тези три мандата, но предстои още много да се направи. Вече подписах договор по Оперативна програма "Регионално развитие" за 22 милиона лева, които предстои да бъдат разпределени от специално звено и с публично обсъждане. Акцентите ще паднат върху жилищен комплекс "Орел", ремонти на училища и социални заведения, но ще се вложат средства и в широкия градски център. Оказахме съдействие и на бизнеса в западната и източната промишлена зона, както и в "Перистър", където предстои да се разкрият три нови производства”, коментира кметът на Разград. Денчо Бояджиев допълни, че почти всичко от заложеното в предизборните му програми е изпълнено. "Има и нерешени проблеми, за които се изисква финансов ресурс. Един от тях е почистването на река Бели Лом, но и то ще започне тази година", заяви градоначалникът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Измамиха мъж в интернет

66-годишен мъж от Разград станал жертва на измама в Интернет. Това съобщават от разградската полиция. През приложението „WhatsApp“ с него се свързала непозната жена, представила се с имената Юстина Перес. С цел имотна облага тя излъгала потърпевшия, че ще получи дарение в размер на 500 000 евро. Мъжът разкрил сметки в четири различни банки и изпратил..

публикувано на 28.03.24 в 10:44

Арестуваха крадци на кабели

Криминалисти от Разград задържаха извършители на кражби на кабели на телекомуникационна компания. Арестът е осъществен с активното съдействие на Областните дирекции на МВР в Търговище и Шумен, съобщават от полицията.  Според подадения сигнал първата кражба на около 450 м многожилен меден проводник е извършена от 24 до 26 март в района на..

публикувано на 28.03.24 в 09:50

Първи слой асфалт

Започна полагането на първия пласт асфалт на улиците, които останаха неасфалтирани след подмяната на водопроводите в Доброшката махала, съобщават от общинската администрация в Разград.  Положен е асфалт по ул. „Дойран“.  Работата ще продължи по улиците „Костур“, „Кресна“, „Бабуна“, „Щип“, „Перистър“ – от МУЦ-а до пресечката с „Кресна“, както и част от..

публикувано на 28.03.24 в 09:00

Нов асфалт в селата

1 милион лева за ремонти на улиците в 21 села гласуваха общинските съветници в Разград по предложението на кмета Добрин Добрев. Разпределението на резерва от целевата субсидия за капиталови разходи засяга 37% от населението в цялата община. Предложението е направено след заседания на обществените съвети по селата и разговори с кметовете. По населени..

публикувано на 27.03.24 в 09:10

Форум в образованието

Регионален форум за добри практики в образованието се провежда от днес до петък в Разград. Домакин е Основното училище „Н. Й. Вапцаров“ със съдействието на Регионалното управление на образованието.  Във форума ще участват педагози и ученици от областите Велико Търново, Габрово, Разград, Русе и Силистра. Те ще представят иновативни идеи в различни..

публикувано на 27.03.24 в 08:45

Интервенция по рамата

Автомобил с интервенция по рамата е установен при полицейска проверка, извършена от служители на Районното управление в Исперих.  Вчера сутринта в самуилското село Владимировци е бил спрян лек автомобил, шофиран от 35-годишна жена. В хода на предприетите контролни действия е установено, че е заличаван идентификационния номер на превозното средство...

публикувано на 26.03.24 в 11:17

Иззеха "маркови" дрехи

Нерегламентирана търговия с „маркови“ стоки е разбита в хода на специализирана полицейска операция, която се проведе вчера в Разградско, съобщават от полицията.  Конфискувани са близо 1500 артикула. Претърсени са и четири търговски обекта в Исперих, собственост на различни фирми. Иззети са мъжки и дамски дрехи.  Образувани са четири досъдебни..

публикувано на 26.03.24 в 11:04