Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отличие за принос в социалните услуги ще връчват в Разград

Нов почетен знак „За принос към развитието на социалните услуги в община Разград” учреди Общинският съвет на днешната си редовна сесия. Преди гласуването съветниците от ГЕРБ изразиха становище, че най-доброто за жителите на Разград не е раздаването на награди, а ако администрацията има излишни средства, по-правилно е да ги даде за лечение на болни деца, лишени от родителски грижи и стари хора. От Синята коалиция също заявиха, че няма да подкрепят предложението, тъй като наградите според тях стават прекалено много. Мотивите на вносителите за създаването на новия приз са, че липсва награда за отбелязване значимостта на социалните работници. Целта е стимулиране развитието на социалните услуги в общината. Председателят на групата съветници от БСП Кина Дякова допълни, че специфичният труд на социалните работници ще бъде уважен чрез този приз, а авторитетът на тази работа ще бъде утвърден.
Общинският съвет в Разград одобри кандидатстването на администрацията за безвъзмездна финансова помощ по проекта „Независим живот” по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси 2014 - 2020”. Местната власт е разработила проектно предложение за създаване на Център към действащия Домашен социален патронаж. Центърът ще работи с хора, които са в невъзможност за самообслужване и за хора с увреждания, като по този начин ще се предоставят комплексни дългосрочни грижи. Намерението на Община Разград е тази дейност да се реализира през следващите 18 месеца до 2017 година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Удар в крайпътно дърво

40-годишна жена пострада при катастрофа и е настанена за лечение в болница, съобщават от разградската полиция. Сигналът за пътнотранспортното произшествие е получен около 18.40 часа на 14 април на тел.112. На място, по пътя между град Завет и село Веселец, е установено, че водачката на „Фолксваген Голф“ е изгубила контрол над автомобила и се е ударила..

публикувано на 15.04.24 в 12:38

Спортен календар онлайн

Община Разград се включи в платформата „Спортен календар“. Тя дава възможност за дигитализация на събитията, интегриране на календара в сайта на общината, реклама във всички социални мрежи и достъпност в интернет пространството.  Платформата осигурява взаимовръзка между всички потребители. Има опция и за записване на участници за конкретните състезания..

публикувано на 15.04.24 в 09:16

Номинации за Съвета на децата

Започна процедурата за номинация на община Разград в Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето.  Могат да кандидатстват деца от 13 до 16 години. Те трябва да подадат мотивационно писмо и формуляр. Образци на документите са публикувани на интернет страницата на община Разград. Заявленията се подават  в сградата на общината или по..

публикувано на 15.04.24 в 08:39

Без консенсус за РИК

Политическите партии в Разград не се разбраха за състава на Районната избирателна комисия (РИК).  Това стана ясно на проведените консултации при областния управител Владимир Димитров преди предстоящите избори за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни.  Така ЦИК трябва да избере кой ще бъде част от Районната избирателна..

публикувано на 14.04.24 в 12:41

Дядо опита да прегази внука си

Дядо умишлено опита да прегази внука си след разправия между двамата, съобщават от Областната дирекция на МВР-Разград. Спорът между 79-годишния мъж от село Брестовене и 36-годишния му внук възникнал по повод стари тухли, с които внукът искал да направи ограда, а дядо му не бил съгласен. Възрастният мъж се качил в колата си и ударил с нея по-младия...

публикувано на 14.04.24 в 12:21

Дарение за кризисен център

50 пакета с хранителни продукти и със санитарни материали получи Сдружение „Център за съзидателно правосъдие“ в Разград. Дарението е от Сдружението „Един процент промяна“ и DraftKings – Пловдив. С него ще се помогне на потребителите в Кризисния център за жертви на домашно насилие и Консултативен център по проблемите на домашното насилие в..

публикувано на 12.04.24 в 10:56

Откраднаха пари и овце

Портмоне с 900 лв. e изчезнало от чекмедже в хранителен магазин в заветското село Брестовене, съобщиха от Областната дирекция на МВР- Разград. За кражбата съобщила 37-годишната собственичка на обекта. По нейни данни посегателството е извършено между 12:00 и 18:00 часа на 11 април. 36-годишен мъж от Исперих подал сигнал в..

публикувано на 12.04.24 в 10:51