Русенски деца ще бъдат включени в проект срещу отпадането от училище

Снимка: архив

Международното дружество "Елиас Канети" спечели проект по програмата "Еразъм +" на Европейския съюз в направлението "Стратегически партньорства в сферата на училищното образование”. Проектът ще позволи на децата с друг майчин език, да получат оптимална подготовка по български в детската градина и в първи клас. Така малките ще имат възможност за успешен старт в училище. Идеята допринася да бъдат постигнати образователните цели на стратегията на Европейския съюз, съобразно която броят на отпадналите от училище деца трябва да пaдне под 10% до 2020 г. В рамките на проекта ще бъдат разработени учебни материали и методология за преподаване на български като втори език.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Променят движението в Русе на 12 октомври

Променят движението в Русе днес заради финала на колоездачното състезание „ДЗИ Вело 2019“. Временна организация на движението се въвежда от 9 до 18 ч. в съботния ден по булевардите „Фердинанд“ и „Цар Освободител“, в участъка от бул. „Съединение“ до кръговото кръстовище на бул. „Фердинанд“. Бул. „Цар Освободител“ се затваря за движение на..

публикувано на 12.10.19 в 08:29

"Ало" измамниците се обаждали и от Румъния

Около 300 000 лева е успяла да събере групата за телефонни измами, разбита край Ветово, Русенска област. Групата е действала от декември миналата година. В средата на тази седмица, при претърсването на 13 адреса и 12 коли, са открити пистолети, СИМ карти, пари и ценности. На един от адресите в кутия за боя имало тротилов взрив, заяви днес Сийка..

публикувано на 11.10.19 в 15:08

Готова ли е Русенска област за зимата

Готовността на Русенска област за предстоящия зимен сезон обсъдиха днес членовете на Щаба за защита при бедствия. До края на годината във всички общини ще бъдат сключени договори за извършване на снегопочистваща дейност. "Приоритетни за община Русе ще бъдат подходите към подстанция "Образцов чифлик" и към "Спасително-оперативни дейности" на звеното..

публикувано на 11.10.19 в 13:42

Нова автобусна линия

От 1 ноември се открива нова автобусна линия, която значително ще подобри транспортното обслужване на населените места в община Ценово. По този начин и жителите   от селата, които са  с по-малобройно население, ще имат удобна връзка не само с общинския център, но и с по-големите градове в района – Русе, Бяла и Свищов. Автобусите ще се движат по..

публикувано на 10.10.19 в 14:20

Повдигат обвинения във Ветово

Очаква се днес Специализираната прокуратура да реши на кои от задържаните във Ветово алоизмамници да бъде повдигнато обвинение. При специализираната акция бяха задържани десет души. Това съобщи БГНЕС. В сряда зам.-главният прокурор Иван Гешев съобщи, че досъдебното производство срещу групата във Ветово е образувано в началото на годината...

публикувано на 10.10.19 в 09:20

Десет ареста на аломафиоти

Десет души са задържани при спецакция срещу организирана група за телефонни измами в град Ветово, Русенска област. Според зам.-главния прокурор Иван Гешев, престъпната им дейност от декември миналата година до този август е нанесла щети за над 300 000 лева. Осем от общо десетте задържани са жители на Ветово, а останалите двама са от други градове..

публикувано на 09.10.19 в 13:11

Убийство на улицата

Убийството е извършено снощи в Русе на ул. "Света Петка". Сигналът е подаден в 22,52 ч. Тялото на мъж е открито на улицата. При първоначална информация, по тялото са установени прободни рани. По случая е задържан мъж, заподозрян за тежкото престъпление. Разследването продължава.

публикувано на 09.10.19 в 10:07