Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иновативен фестивал на мобилното кино "Кино в длан" се организира с медийното партньорство на Радио Шумен

7
Снимка: mkino.org

 В навечерието на 160-та годишнина от основаването на НЧ "Добри Войников - 1856" и 90-та годишнина от началото на кинолюбителското движение в Шумен в отговор на предизвикателствата на новото време читалището с подкрепата на Община Шумен, Министерство на културата, Съюза на народните читалища, Теленор груп, Шуменският университет, Аудиовидео Орфей организира първият по рода си в България фестивал за филми, заснети с мобилни устройства.  Радио Шумен и Мултимедийни програми при БНР са основни медийни партньори.

 В специално  създадената страница на фестивала mkino.org са поместени подробни условия за участие. Фестивалът има конкурсен характер,а  до участие се допускат както български, така и чуждестранни граждани.  Екипът, работил по създаването на филма, може да включва неограничен брой членове, но като автори на филма могат да бъдат регистрирани до 4 (четирима) творци, участвали в създаването му. Представените филми следва да бъдат заснети само с мобилен телефон или друго мобилно устройство с вградена камера. Филмите трябва да бъдат предварително монтирани. По преценка на участника за създаване на окончателната версия на филма могат да бъдат използвани специални визуални и звукови ефекти, музика, надписи и др. Времетраенето на филмите може да бъде от 1 до 5 минути. Представените творби трябва да бъдат създадени специално за участие във фестивала. Отговорност за спазването на авторските правa на използваните  материали (литературен текст, музика, изобразителен материал и др.) носят авторите на конкурсната работа.  При претенции към използвани продукти от трети лица всички разходи и отговорности се поемат от авторите на представения конкурсен филм. Всеки автор или екип от автори може да регистрира за участие във фестивала до 3 (три) филма. 

Краен срок за регистрация и участие във фестивала е 30 декември  2015 г., а повече информация можете да получите на mkino.org.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Виртуозът Ангел Демирев в Радио Шумен

Ангел Демирев и неговото акустично трио представят в Радио Шумен своята версия от нюанси, взети от безкрайната вселена на музиката. На 19 април от 19:00 часа китаристът и неговите колеги и приятели ще поведат публиката към различни краища на света. Ангел Демирев ще покаже авторските си творби, побиращи музика от България, Азербайджан,..

публикувано на 15.04.24 в 08:09

Благотворителна изложба в Радио Шумен

Благотворителна изложба под наслов "Различни, но заедно" подреди във фоайето на Радио Шумен старши учител Цветелин Камбуров от Центъра за специална образователна подкрепа в Шумен. Той е изработил различни сувенири и украшения за дома, които може да подарите по празничен повод на любими хора. Художествените произведения нямат цена, като всеки..

публикувано на 28.03.24 в 14:20

Специален уред за специални деца

Отворена бе дарителската кутия от традиционната мартенска изложба базар във фоайето на Радио Шумен.  552 лв. 80 ст. са събрани от продажбата на мартеници, пана и украси, изработени от учениците, родителите и екипа на Центъра за специална образователна подкрепа в Шумен.  Парите ще бъдат използвани за закупуване на уред за раздвижване на раменната..

публикувано на 06.03.24 в 10:13

Арт пътешественици в Радио Шумен

"Арт пътешественици" се нарича изложба с творби на 28 възпитаници на арт школата към ЦПЛР-ОДК "Анастас Стоянов" в Шумен. Тя ще бъде открита на 19 януари от 17:30 часа в арт пространството на втория етаж на Радио Шумен. Експозицията представя рисунки, които са обединени около темата за пътешествията и откриването на света за младите хора. През..

публикувано на 17.01.24 в 14:01

1220 лева за специални деца

1220 лева и 50 стотинки е сумата, събрана от благотворителния коледен базар в Радио Шумен. На него бяха експонирани ръчно изработени красиви предмети за празничната украса на домовете. Те бяха направени от възпитаниците и екипа на Центъра за специална образователна подкрепа в Шумен. Днес кутията с дарения бе отворена и парите бяха връчени на директора..

публикувано на 03.01.24 в 12:20

Коледен базар в Радио Шумен

Радио Шумен ще отвори врати за традиционния коледен базар на учениците от Центъра за специална образователна подкрепа в Шумен. Както всяка година в него ще бъдат показани ръчно изработени и декорирани коледни сувенири, малки подаръчета и празнична украса от природни материали.  В направата са участвали както децата, така и техните родители и..

публикувано на 04.12.23 в 15:46

Великите майстори през детските очи

Отново е време за майската изложба на младите таланти от Арт школата към ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“ Шумен. Тази пролет тя е озаглавена „Изкуството на големите художници през погледа на децата“ и включва 36 рисунки. Всички те са интерпретации на емблематични картини от историята на изкуството на художници като Леонардо да Винчи,..

публикувано на 25.05.23 в 10:52