Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бразилец от „Шумен 1929” на проби в „Левски”

Бразилският футболист на „Шумен 1929” Густаво Консейсао от днес е в София на проби в „Левски”, съобщи за Радио Шумен президентът на отбора Красен Кръстев. Бившият юноша на „Ливърпул” и играч на втородивизионния испански „Депортиво” Леганес е привлякъл вниманието на скаутите на столичния гранд след добрите си изяви от началото на сезона в Североизточната "В" футболна група. Кариоката се разписа в повечето мачове на „Шумен 1929”, а в последния кръг отбеляза хеттрик във вратата на „Бенковски” Бяла.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Златна значка за Красимир Миронов

Златна значка получи треньорът на мъжкия волейболен „Дунав“ Красимир Миронов. Отличието му беше връчено от кмета на Русе Пенчо Милков, а поводът е завоюваната титла във Висшата лига и спечелената промоция за елита.  „Основната задача и пред ръководството на клуба, и пред общинската администрация ще е да ви подсигурим възможност да се състезавате..

публикувано на 26.03.24 в 08:42
Лудогорец

„Лудогорец" посреща „Стяуа"

Контролна среща с румънския „Стяуа“ Букурещ ще изиграе тимът на „Лудогорец“ по време на паузата в първенството заради мачовете на националните отбори. Приятелският двубой е от 16:30 ч. днес, на стадиона в Разград.  Контролата ще е открита за фенове. Входът е свободен.

публикувано на 23.03.24 в 15:01

Хандбалните шампиони гостуват на „Фрегата"

Мъжкият хандбален тим „Шумен 61“ гостува на „Фрегата“ в последния кръг от първенството, преди плейофите за титлата. Мачът е от 19:00 ч. Шуменци са еднолични лидери в класирането с 28 точки, следвани от „Локомотив” (Горна Оряховица) с 25 точки. „Фрегата” заема четвърто място и има 15 точки. По програма двубоите от суперфинала за титлата са на 11 и..

публикувано на 23.03.24 в 14:53

"Шумен" победи "Берое"

Най-убедителния си успех от началото на сезона записаха баскетболистите на "Шумен". В мач от XXVI кръг на Националната баскетболна лига те победиха гостуващия "Берое" (Стара Загора) със 122:74 точки.  Играчите на Янко Янков имаха предимство през целия двубой, като реализираха 17 коша от далечно разстояние. Шестима състезатели на домакините завършиха с..

публикувано на 22.03.24 в 06:18
Личен архив на Нургюл Салимова

Салимова на точка от победителя

Нургюл Салимова записа реми в последния кръг на турнира "Рейкявик оупън" в Исландия. В деветия кръг тя направи равенство с белите фигури срещу гросмайстор Емре Джан от Турция в 90 хода. В партията Джан имаше предимство, но Салимова успя да се справи с цайтнота и да получи равна позиция в еншпила. Живеещата в Търговищко шахматистка приключи турнира с 6,5..

публикувано на 21.03.24 в 18:49

Първенци по баскетбол

Завършиха областните ученически игри по баскетбол за момичета и момчета в три възрастови групи 5-7 клас, 8-10 клас и 11-12 клас. Участваха общо 14 отбора в двете направления, като шуменските спортисти безапелационно победиха своите връстници от областта. Първенците продължават в следващият етап на ученическите игри - зонален, където ще мерят сили с..

публикувано на 21.03.24 в 12:35
Нургюл Салимова

Нургюл на половин точка от водачите

Нургюл Салимова записа победа в осмия кърг на турнира "Рейкявик оупън". С черните фигури живеещата в Търговищко шахматистка се наложи над Анто Кристиано Маниш от Индия в 46 хода, като в партията жертва качество за инициатива и проведе успешна атака. В актива си Салимова има 6 точки, с половин точка по-малко от лидерите и дели седмо - двадесет и второ..

публикувано на 20.03.24 в 23:05