Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Национален музикален конкурс „Съзвездие 2015”, ще се проведе в Шумен

Около 60 заявки са подадени за участие в VII-я Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Съзвездие 2015”, който ще се проведе в Шумен на 17 и 18 октомври. Това съобщи Румена Андреева, директор на Младежкия дом - съорганизатор на музикалната проява, заедно с Община Шумен, която отпуска 5000 лв., и Вокално студио „Стани звезда”. Участниците са разделени в четири възрастови групи - 5-8, 9-12, 13-16 и 17-25 години.
"Тази година е само национален, по-много причини, но това не пречи да бъда мащабен, да бъде на ниво, има прилично достатъчно заявки до този момент. Благодаря на Община Шумен в много трудния момент точно седмица преди изборите колкото можа да подпомогне събитието, така че да продължим едно домакинство, една традиция, защото за това събитие специално няма спонсори. Първият ден ще бъде първа и втора група, първа песен, втора песен, една на български, една по избор и вечерта имаме награждаване на първа и втора група. Направили сме го първа и втора в събота, за да могат да пътуват, а трета и четвърта в неделя да не ги ангажираме с хотели", уточни Андреева.
Тя допълни, че изпълненията ще се оценяват от жури с председател Стефка Оникян - преподавател в Държавната музикална академия, Николай Текелиев - музикален мениджър, Мая Райкова - журналист в БНР, и Искра Милкова и Доротея Бальовска - вокални педагози. Заявки са постъпили от София, Сливен, Бургас, Варна, Русе, Генерал Гошево, Добрич, Търговище, Разград, Тутракан, Шумен.
VII-ят Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Съзвездие 2015” ще се проведе в Концертната зала на Младежкия дом в събота и неделя от 9.00 до 19.00 ч.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отчетоха по-малко престъпления

Спад на престъпленията в община Никола Козлево се отчитат през изминалата година. Регистрирани са 56 престъпни деяния или с 20 по-малко спрямо 2022 г. За първите три месеца на тази година престъпленията са 28, а разкриваемостта е 91%. Това съобщи директорът на Областната дирекция на МВР – Шумен старши комисар Георги Гендов на среща с кмета на..

публикувано на 16.04.24 в 14:38

Нов асфалт в Сливо поле

Отсечки от два общински пътища в община Сливо поле ще бъдат ремонтирани със средства от държавния бюджет. Кметът Валентин Атанасов подписа договор за това с Министерството на регионалното развитие и благоустройството.  Ще бъдат обновени малко над 4000 метра от пътя между Голямо Враново и Малко Враново и близо 1200 метра от второкласния път от..

публикувано на 16.04.24 в 13:29

Ремонт край Омуртагов мост

Ремонтни дейности на пътното платно в района на кръстовище на главен път  I -7 и комплекс „Омуртагов мост“ ще бъдат извършени за времето от 20:00 ч. на 16 април до 05:00 ч. на 17 април. Това съобщават от пресцентъра на шуменската полиция. Движението на товарни автомобили и автобуси ще се осъществява през обходни маршрути, обозначени в с...

публикувано на 16.04.24 в 13:02

Шамар по врата

54-годишен мъж е задържан в полицейския арест във Велики Преслав след сигнал за домашно насилие. Това съобщават от шуменската полиция. Той ударил шамар по врата на жената, с която живее на семейни начала. Сигналът бил подаден от 44-годишна жена от Смядово вчера следобед. По нейни данни, случката станала в следобедните часове предни ден.  По..

публикувано на 16.04.24 в 08:50

Евродепутат на влак

Младшите посланици на Европейския парламент от Първо СУ "Свети Седмочисленици" ще пътуват с влак от Търговище до Шумен. Към тях ще се присъедини евродепутатът от ЕНП Андрей Новаков, който е и зам.-председател на Комисията по транспорт и туризъм в Брюксел.  Влакът тръгва от ж.п. гара Търговище в 12:31 ч. и пристига в Шумен в 13:01 ч. в четвъртък,..

публикувано на 16.04.24 в 08:43

Старт на приема в забавачките

Днес стартира електронният прием в детските градини в община Шумен. Чрез платформата от 10.01 часа на 16 април (вторник) родителите ще имат възможност да регистрират, редактират или отказват заявления за прием в детските заведения.  Вчера бяха обявени свободните места за първото класиране, а кандидатстването ще продължи до 23.59 часа на 19 април...

публикувано на 16.04.24 в 08:05
Христо Христов - кмет на община Шумен

Приемен ден на кмета

Кметът проф. д-р Христо Христов ще приема граждани на 29 април (понеделник) от 14:00 часа в зала 203 на общинската администрация. По същото време в стая 317 в общината приемен ден ще има и председателят на Общинския съвет Ася Аспарухова. Заместник-кметовете, секретарят на общината и главният архитект ще приемат граждани също на 29 април..

публикувано на 15.04.24 в 16:00