Днес в Шумен се открива Конкурс за творчески изяви на хора с ментални увреждания

Снимка: Радио Шумен

Деветото издание на Конкурса за творчески изяви на хора с ментални увреждания се открива днес в Шумен. Той ще се проведе в рамките на три дни под мотото "Неоткрити, красиви надежди". В 13:30 ч. в концертната зала на Общинския младежки дом, областният управител Донка Иванова ще открие първия кръг от надпреварата, в който ще се изявят хора от Социални домове. Вторият ден на сцената ще се представят хора от Защитени жилища, а участниците на 30.10 са от Дневни центрове за хора с увреждания. Участниците са разделени така, за да са равнопоставени, обясни Денка Стоянова от Сдружение "Сияйна зора", които организират конкурса. За тях наградите не са най-важното в този конкурс.

"Аплодисментите и одобрението са най-важните, защото този тип хора, през целия си живот се борят да бъдат, като нас, така че публиката има основната роля", каза още Стоянова. Проявите и в трите дни са от 13.30, на сцената на Младежкия дом в Шумен


ВИЖТЕ ОЩЕ

Базовото най-желано за първолаци

Две трети от родителите на първокласници в Община Шумен вече подадоха заявления за записване на своите деца в първи клас. Втора година записването в първи клас ще стане по електронен път. Системата за електронен прием бе отворена в 10 ч. на 21 май и ще затвори в 24 ч. на 31 май. За този период родителите трябва да подадат заявление за записване на..

публикувано на 23.05.19 в 15:49

Кметски прием

Прием за учители и културни дейци от Община Велики Преслав дава тази вечер кметът Александър Горчев. Срещата с настоящи и бивши преподаватели, училищни директори, заслужили самодейци, музейни работници и носители на званието „Златен век” ще започне в 18,30 ч. в Археологическия музей. Приемът е традиционен и се провежда всяка година в навечерието..

публикувано на 23.05.19 в 15:18

Арест за стрелеца в Шумен

Окръжната прокуратура в Шумен внесе искане в Шуменския окръжен съд за определяне на мярка „Задържане под стража“ на мъжа, който направи опит да убие бившата си съпруга. Радио Шумен припомня, че късно снощи той бе задържан за срок до 72 часа. Днес съдът ще се произнесе с определение по искането на Окръжната прокуратура 30-годишният Нелгин да остане..

обновено на 23.05.19 в 14:50

Нова телефонна измама

Жители на Шумен съобщили на полицейски служители, че са получили странни обаждания на мобилните си телефони. В единия от случаите жена получила обаждане от скрит номер. След като вдигнала, ѝ затворили. Друго обаждане било от номер, започващ с код 02. По време на разговора било съобщено, че се обаждат от “Енергото” и че била засечена кражба..

публикувано на 23.05.19 в 14:03

Доставиха бюлетините

181 000 бюлетини за изборите за членове на Европейския парламент са доставени в Шуменска област, съобщават от Районната избирателна комисия. В събота (25 май) те ще бъдат раздадени на общинските администрации. В изборите на 26 май са ангажирани 2121 членове на секционни избирателни комисии. По списък гласоподавателите в Шуменска област са 165 186..

публикувано на 23.05.19 в 13:02

Издирват възрастен мъж

Полицията в Шумен издирва 86-годишния Исмаил Исмаилов Чаушев от село Друмево. Мъжът е видян  за последен път в дома си около 23 ч. на 21 май. Висок е около 170 сантиметра, с кафяви очи. Облечен е бил със синя куртка, син панталон, обут с черни гумени галоши, носел е камуфлажна шапка. Страда от старческа деменция. От Областната дирекция на МВР..

публикувано на 23.05.19 в 11:50

Двама в болница след катастрофа

Двама души са пострадали при катастрофа, станала тази сутрин на изхода на Шумен по пътя за Карнобат. Това потвърдиха от Областната дирекция на МВР в Шумен. Инцидентът е станал между два автомобила около 9 ч. Единият от пострадалите е по-леко ранен. Двамата са откарани в шуменската болница, уточниха от Областната дирекция на МВР.

публикувано на 23.05.19 в 11:18