Днес в Шумен се открива Конкурс за творчески изяви на хора с ментални увреждания

Снимка: Радио Шумен

Деветото издание на Конкурса за творчески изяви на хора с ментални увреждания се открива днес в Шумен. Той ще се проведе в рамките на три дни под мотото "Неоткрити, красиви надежди". В 13:30 ч. в концертната зала на Общинския младежки дом, областният управител Донка Иванова ще открие първия кръг от надпреварата, в който ще се изявят хора от Социални домове. Вторият ден на сцената ще се представят хора от Защитени жилища, а участниците на 30.10 са от Дневни центрове за хора с увреждания. Участниците са разделени така, за да са равнопоставени, обясни Денка Стоянова от Сдружение "Сияйна зора", които организират конкурса. За тях наградите не са най-важното в този конкурс.

"Аплодисментите и одобрението са най-важните, защото този тип хора, през целия си живот се борят да бъдат, като нас, така че публиката има основната роля", каза още Стоянова. Проявите и в трите дни са от 13.30, на сцената на Младежкия дом в Шумен


ВИЖТЕ ОЩЕ

БСП Шумен искат оставки

Общинската организация на БСП в Шумен поиска оставките на кмета на общината Любомир Христов и на областния управител проф. Стефан Желев. Причината - проблемите във водния сектор и цената на водата, която е една от най-високите в страната.  Мотивите на левицата са, че като областен координатор на управляващата партия ГЕРБ, Любомир Христов трябва..

публикувано на 19.12.18 в 14:14

Два електрокардиографа дариха дамите от Инeр Уил клуб Шумен

Два шестканални електрокардиографа дариха на шуменската болница дамите от Ин eр Уил клуб Шумен. Апаратите са с вграден софтуер, който запаметява извършените до момента електрокардиографски записи. Те дават възможност за по-прецизно диагностиране на минимални отклонения в сърдечния ритъм, както и за сравнителен анализ между настоящия и..

публикувано на 19.12.18 в 13:46

Коледен базар в Хуманитарното училище

Коледен базар се проведе за трета поредна година в шуменското Средно училище „Йоан Екзарх Български“. В рамките на два часа на първия етаж на сградата бяха изложени коледни и новогодишни украси, сурвакници и кулинарни изкушения. “Средствата от миналата година, които събрахме от коледния базар и средствата от тази година сме решили да ги използваме за..

публикувано на 19.12.18 в 13:30
Областният управител на Шумен проф. Стефан Желев

Стефан Желев: КЕВР най-вероятно ще гласува по-висока цената на водата

Комисията за енергийно и водно регулиране най-вероятно ще гласува по-висока цената на водата за ВиК дружеството в Шумен. „Нагласите са за увеличение навсякъде в страната“, каза днес областният управител на Шумен проф. Стефан Желев. Окончателното решение ще бъде взето на 28 декември по време на закрито заседание на регулатора. „Вече съм подготвил..

публикувано на 19.12.18 в 12:53

Декларация срещу цената на водата

Общинският съвет в Шумен да приеме декларация, с която да изрази несъгласието си с предстоящото увеличение на цената на водата от 1 януари 2019 г. Това предлага общинският съветник от АБВ Пламен Петков, който е и зам.-председател на Общинския съвет. „Новото увеличение на цената на водата не е отразено в одобрения само преди месеци от КЕВР бизнес план..

публикувано на 19.12.18 в 11:23

Благотворителен базар в шуменско училище

Традиционният Коледен базар на Средното училище „Йоан Екзарх Български“ в Шумен се открива от 11ч. Коледни и новогодишни предмети, украси и кулинарни лакомства ще бъдат изложени за разглеждане и продажба до 13 часа днес. Събраните средства ще бъдат използвани за изработка на входната врата на училището.

публикувано на 19.12.18 в 10:56

Малките шуменски улици - в сняг

Централните улици и булеварди в Шумен са почистени и обработени с инертни материали , съобщават от Общинската администрация. Движението на автомобили е нормално, при зимни условия. В момента се почистват и опесъчават малките улици в Шумен. Работниците от общинските предприятия „Чистота“, „Паркове и обредна дейност“, „Строителство и..

публикувано на 19.12.18 в 09:24