Днес откриват астрономическа обсерватория на Информационния център „Шуменско плато”

Астрономическа обсерватория ще бъде открита днес на Информационния център „Шуменско плато”. Церемонията е насрочена за 11.00 ч. В 13.00 ч. ще започне работна среща с екипа на Комплексния онкологичен център (КОЦ) – Шумен, на която ще бъде представена приложната дейност на Института за ядрени изследвания и ядрена енергия за медицината. На срещата ще бъде изготвена и програма за бъдещи съвместни дейности.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Искат да възстановят Военното училище

Асоциация на завършилите Военното артилерийско училище в Шумен бе учредена в края на април 2014 г., за да работи за издигане на авторитета на Военния факултет. Асоциацията има и нова цел. Това съобщи полк. Сашо Евлогиев от Военния факултет в Шумен. "Започна една усилена кампания за .възстановяване на Висшето военно въздушно училище в Долна Митрополия...

публикувано на 18.06.18 в 17:14
Полк. Дилян Димитров - Военен факултет Шумен

Новият декан на Военния факултет вече на поста

Полк. инж. Дилян Димитров е новият декан на Военния факултет в Шумен. Научната му титла е доцент, доктор на науките. Това съобщи днес пред журналисти досегашният декан полк. Сашо Евлогиев. „Факултетът никога не е разполагал с такъв потенциал“, каза в края на мандата си полк. Евлогиев. “В момента имаме 4 професори, 8 приключени процедури за доценти..

публикувано на 18.06.18 в 16:45

Предлагат д-р Магдалена Ангелова за шеф на ДКЦ I

Д-р Магдалена Ангелова е предложена за временен управител на ДКЦ I – Шумен. Постът бе овакантен, след като досегашният директор на поликлиниката д-р Димитър Костов бе избран за изпълнителен директор на МБАЛ – Шумен. Д-р Магдалена Ангелова ще изпълнява функциите на ръководител до обявяването на конкурс. Тя е специалист по вътрешни болести,..

публикувано на 18.06.18 в 16:24

Редят павета и чистят шахти след пороя

Продължават възстановителните работи във Велики Преслав по улиците с увредена настилка от проливния дъжд на 16 юни. От 18 юни започна премахването на изкъртени асфалтови парчета и продължава нареждането на павета по ул. „Борис I”. Работници от общинското предприятие по трудова заетост са ангажирани с разчистването на улиците и уличните шахти. С..

публикувано на 18.06.18 в 15:00

Закон връзва ръцете на МОСВ

Единственото, което може да бъде направено по въпроса със санитарно-охранителната зона на язовир "Тича", е да чакаме   приемането на промени в Закона за водите. Те засягат опазването на водоизточниците в зоните, предназначени за питейно-битово водоснабдяване и са свързани с прилагането на европейското законодателство, обясни Илияна Тодорова началник..

публикувано на 18.06.18 в 14:21

Хиляди пиленца изгоряха при пожар

7000 пиленца, 50 хранилки и 350 поилки са унищожени при пожар в помещение за отглеждане на животни в местността „Крумито“ във Велики Преслав. В гасенето на пожара в птицефермата, която е на площ от около 150 квадратни метра са използвани 3 тона вода. Спасени от опожаряване са две сгради и 20 000 пилета.

публикувано на 18.06.18 в 12:15

Велосипедист загина при инцидент

75-годишен жител на село Градище починал след произшествие на пътя с велосипед, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.  Инцидентът е станал в събота преди обяд след внезапно възникнала техническа неизправност на велосипеда. По време на движение се скъсала вилка на рама, велосипедистът паднал и починал на място. Извършен е оглед на..

публикувано на 18.06.18 в 12:11