Наградиха участниците във видеоконкурса "Моите будители" в Русе

Клипът на Тонина Такова от XI „д” клас спечели първо място във второто издание на видеоконкурса „Моите будители” в Русе. Инициативата е на фонда "Математика на бъдещето" и математическата гимназия "Баба Тонка". Надпреварата е посветена на 1 ноември – Ден на народните будители и има за цел да фокусира вниманието на младите хора към съвременните будители. Тази година в конкурса участваха 7 клипа, изработени от 11 възпитаници на гимназията. Беше учредена и награда на учениците. Със съдействието на Ученическия съвет към математическата гимназия, в гласуването се включиха 260 младежи. Те избраха за свой фаворит клипа на Никол Иванова и Росена Христова от IX „а” клас. Всички участници в конкурса получиха грамоти и книги, а победителите и парични награди, осигурени от фонда „Математика на бъдещето”.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Стряскащи цифри от Онкодиспансера

Диспансерно наблюдение и хематологична дейност ще бъдат извършвани в Комплексния онкологичен център в Русе. Вече има договор за това, съобщи днес управителят на центъра д-р Камен Кожухаров, който представи и анализ на онкозаболяванията в региона за първите шест месеца на тази година.  Тенденция към намаляване на новооткритите случаи на..

публикувано на 13.07.18 в 17:08

Мащабни ремонти в Русе

Изпълнението на мащабните инфраструктурни проекти инспектираха в Русе кметът Пламен Стоилов и главният архитект Живка Бучуковска. Те   провериха напредъка на ремонтните дейности по два проекта – втория етап на интегрираната система за градски транспорт на Русе и рехабилитацията на пешеходна среда и изграждане на зони за обществен отдих, които са по..

публикувано на 13.07.18 в 14:35

Задържаха 500 кутии нелегални цигари

Инспектори от Митница Русе задържаха 500 кутии цигари при опит за нелегален износ. Около 4:20 ч. на 11 юли на излизане от страната през ГКПП - Дунав мост 1 е спрян за проверка пътнически микробус. След анализ на риска, автомобилът и пътниците са отведени в халето за щателна митническа проверка. При проверката в микробуса са открити голямо количество..

публикувано на 13.07.18 в 11:02

Част от Русе без вода

Вода в Русе днес няма да има в района на Съдебната палата, както и по улица „Любомир Пипков“. За това информират от ВиК дружеството в града. Причината е в ремонтни дейности. Подаването ще бъде спряно от 13 ч. до 17 ч.

публикувано на 10.07.18 в 08:23

Франкофонски семинар в Русе

Национален семинар на франкофонските университети в България на тема „Усъвършенстване на университетските системи за осигуряване на качество чрез добри практики на интернационализация на образованието“ ще се проведе на 9 и 10 в РУ „Ангел Кънчев”. Основна цел на форума е повишаване на управленския капацитет на ръководния състав на университетите –..

публикувано на 09.07.18 в 09:59
ток, Енерго-про

Селища без ток

Поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия в Русенско, от 9.00 до 16.00 ч. днес ще бъде прекъснато електрозахранването в района на гр. Мартен и с. Сандрово.

публикувано на 07.07.18 в 08:15
Дунав мост 2

Табели срещу африканска чума

Табели, които предупреждават да не се внасят продукти от свинско месо, са поставени на Дунав мост при Русе. Мерките са заради огнища от африканска чума в румънския окръг Тулча. Извършват се проверки на личния багаж на пътниците и ако бъдат установени такива продукти, те се изземват и впоследствие се унищожават. Мерките на Дунав мост ще продължат до..

публикувано на 05.07.18 в 16:46