Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Склад за контрабандни цигари беше разбит в русенския квартал "Селеметя"

Склад за съхранение и дистрибуция на контрабандни цигари беше разбит в русенския квартал „Селеметя“ при съвместна операция на Митница Русе и Регионалната дирекция „Гранична полиция“. Открити и иззети са общо 3 500 кутии цигари, всичките без български акцизен бандерол. Сформираната специално за тази операция мобилна група за контрол и наблюдение от гранични полицаи и инспектори от сектор „Оперативен контрол“, е извършила претърсване на всички помещения на адреса, за който са събрани предварително данни, че се съхраняват нелегални акцизни стоки. 3 мастербокса или 1500 кутии с цигари са открити в една от стаите на къщата, а други 4 кашона с 2000 кутии, били укрити в гаража към имота. Всички кашони са били допълнително опаковани в черни найлонови чували, за да не се вижда съдържанието им. Операцията е извършена под прокурорско наблюдение по започнато досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от Митница Русе. Стойността на иззетите контрабандни стоки се изчислява на над 26 000 лева по цени на съдопроизводството.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Иззеха преправени оръжия

44-годишен мъж от Русе е задържан за преправяне на пневматични оръжия без разрешително за това. Той е заловен при акция на ГДБОП, която се провежда в различни градове на страната. При предприетото разследване е установено, че от началото на януари миналата година мъжът се е занимавал с преправяне на пневматични оръжия, като подобрявал точността и..

публикувано на 25.04.24 в 13:45

Базар с кауза

Благотворителният великденски базар подреди „Каритас“ Русе във фойето на Регионалната библиотека „Любен Каравелов“.  Експонатите са изработени от деца и възрастни, които посещават различните комплекси за социални услуги на сдружението.  Дарените средства ще бъдат използвани  за многобройните каузи на „Каритас“ Русе в подкрепа на бедните, слабите и..

публикувано на 25.04.24 в 13:13

Деца с коклюш в Русе

Два случая на деца, заболели от коклюш, са регистрирани за последните две седмици в Русе. Това съобщи за БТА заместник-директорът на Регионалната здравна инспекция в крайдунавския град д-р Искра Генева.  Първият случай е от 10 април. Става дума за 12-годишно момиче, на което е трябвало да бъде направена реимунизация до края на тази година. Ученичката е в..

публикувано на 24.04.24 в 16:56

Ограничават тротинетките

Да се забрани движението на електрически тротинетти в пешеходните зони на Русе. Това предлагат общинските съветници от ГЕРБ.  За целта е нужно изменение в наредбата за обществения ред при ползване на превозни средства на територията на общината.  Причината за исканата промяна са зачестилите напоследък инциденти с електрически превозни средства.  Според..

публикувано на 24.04.24 в 16:10

Още 16 хиляди за водния център

Близо 16 хил. лв. събра Арена на Титаните в подкрепа на Фондация „Александър Русев“.  Общо 56 отбора, състоящи се от по един възрастен и едно дете, премериха сили на терена в зала Арена Русе.  Каузатата е за изграждането на Водно-рехабилитационен център за деца и възрастни с менталнии физически затруднения към Фондация „Александър Русев“.  По време на..

публикувано на 19.04.24 в 10:04

Историята на всеучилищния химн – в изложба

Изложба на открито разказва историята зад написването на химна „Върви, народе възродени“ през 1892 г. от Стоян Михайловски в Русе. 16 пана съдържат предоставени от музея, архива и библиотеката в Русе фотографии, документи и спомени за историята на рода на Стоян Михайловски, за творчеството му и за работата му като учител по френски език в Мъжката..

публикувано на 18.04.24 в 11:13

Цветни градини в Караманово

Нови цветни градини променят облика на русенското село Караманово. Поводът е наближаващият Ден на земята – 22 април. Идеята за обновяването на центъра на селото е на местното читалище и кметството.  В засаждането на цветята се включиха служители на кметството и деца от детската градина и местното училище. Акцията продължи два дни.  Нови цветни..

публикувано на 17.04.24 в 12:26