Деветокласник от Русе получи стипендията на Фонд "Математика на бъдещето"

Десетокласникът от МГ „Баба Тонка” в Русе - Димитър Томов ще получи първата стипендия на Фонд "Математика на бъдещето" през 2016 година. Тя беше учредена по време на Втората годишна среща на Обществения съвет към Фонда, по идея на неговия основател Иван Иванов, и е в размер на 500 лв. Димитър Томов е избран да получи стипендията заради високите му резултати на национални и международни състезания и олимпиади през 2015 г. За 10-та поредна година ще бъде връчена и наградата на Фонд „Елица Цветинова Русинова”, учредена в памет на възпитаничката на МГ „Баба Тонка”. Тя е в размер на 200 лв. и за следващата година с нея ще бъде удостоен Петър Няголов от IХ “а” клас. ” Наградените ще бъдат официално оповестени тази вечер, на традиционния Коледен благотворителен концерт на МГ „Баба Тонка”. Той ще се проведе от 18 ч., в Голямата зала на Доходно здание.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Експлозия на газова бутилка

Мъж и жена пострадаха при експлозия на газова бутилка в Русе. Инцидентът е станал в събота следобед в апартамент на първия   етаж в бл. „Русе“ на ул. „Гурко“. Свидетели обяснили, че преди експлозията в жилището била монтирана газова бутилка към котлон. Най-вероятно това не е извършено правилно, помещението се е изпълнило с газ и последвала експлозия...

публикувано на 15.01.18 в 14:19

Мъж се простреля смъртоносно

41-годишен мъж от русенското село Иваново се е прострелял смъртоносно с ловната пушка на баща си. За инцидента съобщават от русенската полиция. Сигнал за простреляния мъж е подаден на тел.112 в неделя около 4 ч. сутринта. Извършен е оглед, случаят се изяснява. Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 15.01.18 в 14:16

Обсъждат бюджета на община Две могили

Публично обсъждане на бюджета на община Две могили ще се проведе от 10:30 часа в конферентната зала в местната администрация, съобщи за Радио Шумен Иваничка Янкова. Поканата е към всички институции, организации и граждани, които имат отношение към темата да участват със свои въпроси и предложения. В обсъждането се очаква кметовете на населени места в..

публикувано на 15.01.18 в 11:24

Дебат за професионалното обучение

Потребността от специалисти ще обсъждат на работна среща в областната администрация в Русе. На нея ще присъстват директорите на училищата, извършващи професионално обучение и образование, и представители на различните браншове от бизнеса в региона. Целта на инициативата е да бъде обсъдена готовността на заинтересованите страни в процеса на подготовка..

публикувано на 12.01.18 в 09:27

10.6 млн. лв. за чистота в Русе

Публичното обсъждане на бюджета на община Русе е от 17.30 часа днес в пленарната зала на Общината. 106 052 733 лева е макрорамката на проектобюджета. Заложените средства са с около 1 800 000 лева по-малко от миналата година. От местната управа предвиждат да обновят 20 детски площадки, да изградят две спортни игрища и да направят две стрийт и две..

публикувано на 12.01.18 в 08:26

Инициативи в Русе за европредседателството

300 инициативи   са включени в събитийния календар по време на председателството на България на Съвета на Европейския съюз. Част от тях са изнесени извън столицата в градовете Варна, Бургас, Пловдив, Велико Търново и  Русе. Какво предстои в Русе поясни заместник-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански. "Едно от събитията, посветено на..

публикувано на 11.01.18 в 16:16

Доказан случай на грип от щама „Ямагата“ в Русе

78-годишна жена с висока температура, хрема, кашлица и нестабилни изхождания е била приета на 8 януари в университетската болница „Канев“ в Русе, съобщават от болничното заведение. В Националния център по заразни и паразитни болести е била изпратена ферологична проба, където е доказан грип от група B, щам „Ямагата“. Жената е хоспитализирана в..

публикувано на 11.01.18 в 13:29