Деветокласник от Русе получи стипендията на Фонд "Математика на бъдещето"

Десетокласникът от МГ „Баба Тонка” в Русе - Димитър Томов ще получи първата стипендия на Фонд "Математика на бъдещето" през 2016 година. Тя беше учредена по време на Втората годишна среща на Обществения съвет към Фонда, по идея на неговия основател Иван Иванов, и е в размер на 500 лв. Димитър Томов е избран да получи стипендията заради високите му резултати на национални и международни състезания и олимпиади през 2015 г. За 10-та поредна година ще бъде връчена и наградата на Фонд „Елица Цветинова Русинова”, учредена в памет на възпитаничката на МГ „Баба Тонка”. Тя е в размер на 200 лв. и за следващата година с нея ще бъде удостоен Петър Няголов от IХ “а” клас. ” Наградените ще бъдат официално оповестени тази вечер, на традиционния Коледен благотворителен концерт на МГ „Баба Тонка”. Той ще се проведе от 18 ч., в Голямата зала на Доходно здание.


ВИЖТЕ ОЩЕ

В Русе нямало увеличение на онкоболни

В Русе няма регистрирано увеличение на заболелите от рак заради мръсния въздух. Това съобщи днес управителят на Комплексния онкологичен център д-р Камен Кожухаров. "Заболеваемостта няма епидемиологичен характер. Анализ от 2010 г. насам не показва увеличение на броя на заболелите в Русе през годините, тоест ние нямаме някакъв фактор, който да увеличава..

публикувано на 21.03.18 в 15:05

РИОСВ с указания за бедстващите щъркели

РИОСВ-Русе изпрати писма до общинските и кметовете на кметства на контролираната територия с инструкции за оказване на помощ при намерени щъркели в безпомощно състояние. До момента в инспекцията са постъпили 12 сигнала от граждани или служители в общинските администрации. В стопански дворове са прибрани: в дуловското с. Черник - 15 птици, една - в..

публикувано на 21.03.18 в 11:51

Форум "Кариери" в Русенския университет

Русенското издание на националните Дни на кариерата започва от 10 часа днес в Канев център на Русенския университет. Тази година в изложението ще участват 32 компании, сред които и румънски фирми. Изложението не е само за студенти, а за всички, които търсят работа, каза за Радио Шумен проф. Иван Евстатиев от Русенския университет. "Всеки желаещ може да..

публикувано на 21.03.18 в 08:58

Виртуален музей в Русенския университет

В Русенския университет днес се проведе Ден на отворените врати. Сред показаните новости тази година бяха разработките на приложения за виртуална и добавена реалност и образователните игри, създадени да помагат на учениците за по-доброто възприемане на учебния материал. Демонстрация на виртуален музей с разглеждане на артефакти беше сред атракциите,..

публикувано на 20.03.18 в 17:13

Минчо Минчев със златна значка "Русе"

Златна значка „Русе“ връчи кметът Пламен Стоилов на именития цигулар проф. Минчо Минчев за високи професионални постижения и заслуги в областта на музикалното изкуство и за приноса му в развитието на Международния фестивал „Мартенски музикални дни“. Проф. Минчо Минчев, който е почетен гражданин на Русе, ежегодно участва в Международния фестивал и..

публикувано на 20.03.18 в 16:20

20 години отбелязва Лайънс клуб - Русе

20 години от създаването си ще отбележи тази година Лайънс клуб - Русе, „Сексагинта Приста“. Чрез благотворителните балове, които организират членовете на клуба, са събрани средства за закупуване на апарат за ранна диагностика за ретинопатия при недоносени деца, два апарата за скрининг за вродена глухота при новородени. Те са предоставени в..

публикувано на 20.03.18 в 14:54

В Русе плащат данъци онлайн

Местните данъци и такси в община Русе вече могат да се плащат в системите за бързо плащане и през интернет системата. Плащанията се отразяват веднага в Общината, като не се изискват допълнителни документи от гражданите. Плащането се извършва чрез ЕГН или БУЛСТАТ номер за фирми. Новата услуга предлага възможност за бързо и достъпно плащане на данъци от..

публикувано на 20.03.18 в 13:51