Деветокласник от Русе получи стипендията на Фонд "Математика на бъдещето"

Десетокласникът от МГ „Баба Тонка” в Русе - Димитър Томов ще получи първата стипендия на Фонд "Математика на бъдещето" през 2016 година. Тя беше учредена по време на Втората годишна среща на Обществения съвет към Фонда, по идея на неговия основател Иван Иванов, и е в размер на 500 лв. Димитър Томов е избран да получи стипендията заради високите му резултати на национални и международни състезания и олимпиади през 2015 г. За 10-та поредна година ще бъде връчена и наградата на Фонд „Елица Цветинова Русинова”, учредена в памет на възпитаничката на МГ „Баба Тонка”. Тя е в размер на 200 лв. и за следващата година с нея ще бъде удостоен Петър Няголов от IХ “а” клас. ” Наградените ще бъдат официално оповестени тази вечер, на традиционния Коледен благотворителен концерт на МГ „Баба Тонка”. Той ще се проведе от 18 ч., в Голямата зала на Доходно здание.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Фестивалът „Дунавска перла“ събра гимнастици в Русе

Официалното откриване на втората част на „Дунавска перла“ започва в 13.00 часа в „Арена Монбат“. Уникалното във фестивала тази година е това, че ще участват и ветерани над 30-годишна възраст. Ще присъстват почти всички български клубове по гимнастика, както и участници от Молдова и Румъния. Освен 3-те награди за отличените първи трима, журито е..

публикувано на 17.11.18 в 09:50

Млади предприемачи се състезават в Русе

Русенският университет отново е домакин на иновационен лагер в Световната седмица на предприемачеството. Лагерът е организиран от Клуба „Успешните хора“ при МГ „Баба Тонка“. Отбори от ученици от 10 до 12 клас днес търсят пътища за решаване на проблема с младежката безработица. Екипите имат достъп до Интернет, компютри и четири часа за да..

публикувано на 17.11.18 в 09:45

Къде спира токът на 17 ноември

Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия в Русенско , от 08:30 ч. до 16:30 ч. днес ще бъде прекъснато електрозахранването в района на с. Николово: ТП 10 и улиците: "Мусала", "Рила", "Христо Ботев". От 09:30 ч. до 15:00 ч. няма да има ток в района на гр. Русе - трафопостовете: “Карантинна..

публикувано на 17.11.18 в 07:43

На посещение в съда

„Ден на отворените врати" се провежда днес в Районния съд в Русе. До 12.00 ч. гражданите могат да посетят Съдебната палата и да се запознаят с организацията и дейността на съда, със съдебните процедури, с работата и функциите на магистратите и съдебните служби. Целта на инициативата е да се повиши правната култура на гражданите и доверието на..

публикувано на 16.11.18 в 10:08

Блокират пътя Русе - Кубрат

Жители на с. Тетoвo ще блoкират републиканския път Русе - Кубрат тази събoта - 17 нoември. Тoва съoбщи за Радио Шумен oрганизатoрът на протеста Стoян Стефанoв oт русенскoтo селo. Протестът е срещу лошите пътища в района. „Тетoвчани ще блoкират кръстoвищетo на държавния път между Русе, Кубрат, Тетoвo и Смирненски. Ще излезе и тежкoтoварна..

публикувано на 16.11.18 в 09:11

Глоба за мръсен въздух

Глоба от 1500 лева е наложена на оператора на русенското сметище. Причината е възникналият пожар на 3 ноември, който замърси въздуха на Русе. Инцидентът стана повод за протести за чист въздух. Повече чуйте от репортажа на Ася Пенчева - кореспондент на БНР.     

публикувано на 15.11.18 в 14:36

Съветниците в Русе заседават днес

Общинският съвет в Русе ще заседава от 9:00 часа днес. Ще бъдат отправени питания във връзка с избухналият пожар на сметището. Администрацията ще трябва да отговори и на въпрос за начина, по който се управлява Центъра за подкрепа на личностното развитие – Ученическа спортна школа в Русе. На сесията днес ще бъдат приети и вътрешни правила за..

публикувано на 15.11.18 в 07:48