Деветокласник от Русе получи стипендията на Фонд "Математика на бъдещето"

Десетокласникът от МГ „Баба Тонка” в Русе - Димитър Томов ще получи първата стипендия на Фонд "Математика на бъдещето" през 2016 година. Тя беше учредена по време на Втората годишна среща на Обществения съвет към Фонда, по идея на неговия основател Иван Иванов, и е в размер на 500 лв. Димитър Томов е избран да получи стипендията заради високите му резултати на национални и международни състезания и олимпиади през 2015 г. За 10-та поредна година ще бъде връчена и наградата на Фонд „Елица Цветинова Русинова”, учредена в памет на възпитаничката на МГ „Баба Тонка”. Тя е в размер на 200 лв. и за следващата година с нея ще бъде удостоен Петър Няголов от IХ “а” клас. ” Наградените ще бъдат официално оповестени тази вечер, на традиционния Коледен благотворителен концерт на МГ „Баба Тонка”. Той ще се проведе от 18 ч., в Голямата зала на Доходно здание.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Стряскащи цифри от Онкодиспансера

Диспансерно наблюдение и хематологична дейност ще бъдат извършвани в Комплексния онкологичен център в Русе. Вече има договор за това, съобщи днес управителят на центъра д-р Камен Кожухаров, който представи и анализ на онкозаболяванията в региона за първите шест месеца на тази година.  Тенденция към намаляване на новооткритите случаи на..

публикувано на 13.07.18 в 17:08

Мащабни ремонти в Русе

Изпълнението на мащабните инфраструктурни проекти инспектираха в Русе кметът Пламен Стоилов и главният архитект Живка Бучуковска. Те   провериха напредъка на ремонтните дейности по два проекта – втория етап на интегрираната система за градски транспорт на Русе и рехабилитацията на пешеходна среда и изграждане на зони за обществен отдих, които са по..

публикувано на 13.07.18 в 14:35

Задържаха 500 кутии нелегални цигари

Инспектори от Митница Русе задържаха 500 кутии цигари при опит за нелегален износ. Около 4:20 ч. на 11 юли на излизане от страната през ГКПП - Дунав мост 1 е спрян за проверка пътнически микробус. След анализ на риска, автомобилът и пътниците са отведени в халето за щателна митническа проверка. При проверката в микробуса са открити голямо количество..

публикувано на 13.07.18 в 11:02

Част от Русе без вода

Вода в Русе днес няма да има в района на Съдебната палата, както и по улица „Любомир Пипков“. За това информират от ВиК дружеството в града. Причината е в ремонтни дейности. Подаването ще бъде спряно от 13 ч. до 17 ч.

публикувано на 10.07.18 в 08:23

Франкофонски семинар в Русе

Национален семинар на франкофонските университети в България на тема „Усъвършенстване на университетските системи за осигуряване на качество чрез добри практики на интернационализация на образованието“ ще се проведе на 9 и 10 в РУ „Ангел Кънчев”. Основна цел на форума е повишаване на управленския капацитет на ръководния състав на университетите –..

публикувано на 09.07.18 в 09:59
ток, Енерго-про

Селища без ток

Поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия в Русенско, от 9.00 до 16.00 ч. днес ще бъде прекъснато електрозахранването в района на гр. Мартен и с. Сандрово.

публикувано на 07.07.18 в 08:15
Дунав мост 2

Табели срещу африканска чума

Табели, които предупреждават да не се внасят продукти от свинско месо, са поставени на Дунав мост при Русе. Мерките са заради огнища от африканска чума в румънския окръг Тулча. Извършват се проверки на личния багаж на пътниците и ако бъдат установени такива продукти, те се изземват и впоследствие се унищожават. Мерките на Дунав мост ще продължат до..

публикувано на 05.07.18 в 16:46