Откриха паметника на хан Алцек в Италия

В центъра на италианския град Челе ди Булгерия беше открит паметник на хан Алцек в присъствието на кметовете на побратимените градове - кметът на Велики Преслав Александър Горчев и Джино Маротта. На откриването присъстваха още посланиците на Рим и Ватикана Марин Райков и Кирил Топалов, посланиците на Неапол и Варна и осем кметове на съседни италиански градове. Това съобщи кметът Александър Горчев след церемонията, в която участваха близо 1 500 души, включително и българи живеещи в Италия. Горчев допълни, че по повод посещението на преславската делегация, побратимения италиански град е бил украсен със знамето на Велики Преслав и българския трикольор.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Дарение за най-малките бебета

Пациентен монитор на стойност 2720 лева получи днес Неонатологично отделение на болницата в Шумен. Дарението е изпълнено по кауза „Дари шанс за живот на новородените деца в тежко състояние” по проекта „Дарявай, докато четеш” на Инер Уил Клуб - Шумен. Това каза главният координатор на проекта Здравка Йорданова и обясни за какво се използва уредът...

публикувано на 23.10.19 в 14:43

ВиК търси голяма авария

В момента нямам прогнози кога ще започне водоподаване за Шумен. Това заяви за Радио Шумен главният инженер на ВиК Дарина Мартева. "Имаме преднапорна помпена станция "1300" две атмосфери. Трябва да намерим голяма авария и да започнем да я отстраняваме. За да пуснем помпите в помпената станция, ни трябва поне минимален напор четири. Имаме индикация за..

публикувано на 23.10.19 в 14:23

Помощ за специални деца

Във Велики Преслав днес бяха представени новите социални услуги, които се предоставят в Дневния център за подкрепа на деца с увреждания и в Центъра за обществена подкрепа. Двете заведения бяха изградени по проект. Те заработиха през септември с 24 непълнолетни потребители, като набирането на желаещи продължава. Дневният център е с капацитет 50..

публикувано на 23.10.19 в 12:18

Люти глоби за подпален боклук

РИОСВ - Шумен ще засили контрола по спазване на нормативните изисквания за недопускане на нерегламентирано изгаряне на отпадъци във връзка с предстоящия отоплителен сезон. Стриктно ще се следи спазването на изискванията при предаване на отпадъци с цел изгаряне. Наредбата регламентира това да се извършва само въз основа на писмен договор с лица,..

публикувано на 23.10.19 в 12:11

Няма яснота за водата

Отстранени са авариите по довеждащия водопровод от язовир "Тича", но все още не се знае кога ще бъде пусната водата в Шумен. Това заяви Дарина Мартева – главен инженер във ВиК – Шумен. Тя уточни, че в 6 ч. тази сутрин е започнало отварянето на спирателния кран. Екипи на дружеството продължават да правят обходи на трасето, за да проверят за други..

публикувано на 23.10.19 в 11:16

Мъж пострада при срутване

66-годишен мъж пострада при ремонтни дейности в имота си в село Каменово, съобщават от Областната дирекция на МВР - Разград. Сигналът за инцидента е подаден вчера около 10,30 ч. Собственикът пострадал при срутване на плоча на селскостопанска постройка. Откаран е в МБАЛ - Разград със счупена тазобедрена става и фрактура на четири ребра. Започнато..

публикувано на 23.10.19 в 11:05

Затворена улица

От 24 октомври до 11 ноември включително се въвежда временен режим на движение с пълно затваряне на пътното платно по ул. „Марин Дринов“ – в участъка от ул. „Цар Иван Александър“ до бул. „Славянски“. Ограничението се налага заради извършване на ремонтни дейности по улицата, която е включена в списъка с отсечките за разширяването на..

публикувано на 23.10.19 в 10:55