Откриха паметника на хан Алцек в Италия

В центъра на италианския град Челе ди Булгерия беше открит паметник на хан Алцек в присъствието на кметовете на побратимените градове - кметът на Велики Преслав Александър Горчев и Джино Маротта. На откриването присъстваха още посланиците на Рим и Ватикана Марин Райков и Кирил Топалов, посланиците на Неапол и Варна и осем кметове на съседни италиански градове. Това съобщи кметът Александър Горчев след церемонията, в която участваха близо 1 500 души, включително и българи живеещи в Италия. Горчев допълни, че по повод посещението на преславската делегация, побратимения италиански град е бил украсен със знамето на Велики Преслав и българския трикольор.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Проверяват всички секции в Хитрино

16,26 % е избирателната активност в Шуменска област към 12:30 ч., съобщават от Районната избирателна комисия. Най-много – 26 на сто от хората с право на глас – са упражнили вота си в Община Никола Козлево. Най-слабо, с 13.60 % активност, протича изборният процес в Община Шумен. Започнали са проверки във всички избирателни секции в Община..

публикувано на 26.05.19 в 15:29

Промяна на мегахерците

Предавателят за Шумен на честота 93,4 мегахерца няма да излъчва програмата на Радио Шумен утре – 27 май от 9 ч. до 17 ч. Причината е извършване на планова годишна профилактика. Ще може да ни слушате на 87,6 мегахерца, както и онлайн.

публикувано на 26.05.19 в 15:00

Новоселци не ходят до урните

Слаба избирателна активност отчетата към този момент в избирателната секции в шуменското село Новосел. Гласували са 77 души от общо 458 имащи право на глас, което е към 13%. Въпреки, че има възможност за машинно гласувано, но до момента нито един жител не е избрал да гласува по този начин. Членовете на секционната комисия коментираха, че на нито едни..

публикувано на 26.05.19 в 12:22

Слаба активност в първия час на евроизборите

Изборният ден в Шумен стартира нормално, но със слаба активност в секциите в училищата „Илия Р. Блъсков“ и „Д-р Петър Берон“. Това показа репортерската проверката на Стоян Стоянов. Той разговаря с Иван Иванов и Светлана Георгиева – председатели на секции, с партиен застъпник и с шуменци, който още в първия час на изборния ден гласуваха за свои..

публикувано на 26.05.19 в 09:28

Всички изборни секции са отворени

В Североизточна България изборният ден започна нормално. По информация на РИК в Шуменска област всички изборни секции  са започнали работа без проблеми, без забавяне и при необходимия кворум на членовете. През нощта не са регистрирани нарушения на обществения ред, свързани с изборите, съобщават от Областната дирекция на МВР. За реда, сигурността и..

публикувано на 26.05.19 в 08:27

Избори за Европейски парламент

В България и още 20 държави днес се провежда вотът за следващия европейски парламент. У нас изборният ден ще започне в 07:00 ч. и ще продължи до 20:00 ч. Във вота за български евродепутати участват 13 партии, 8 коалиции и 6-ма независими кандидати. Избирателните секции в страната са 11 661. За българите, които са в чужбина ще бъдат отворени 191..

публикувано на 26.05.19 в 06:22

Слънчево с температури до 29 градуса

Днес ще преобладава слънчево време, следобед с временни увеличения на облачността. Възможни са изолирани краткотрайни превалявания. Вятърът ще е слаб от запад, по-късно през деня от юг. Максималните температури ще са малко по-високи от вчерашните – между 24 и 29 градуса, за района на Шумен около 26 градуса.

публикувано на 26.05.19 в 05:54