Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Удължава се срокът за записване на кандидат-студентите в Шуменския университет

Снимка: Радио Шумен

Шуменският университет „Епископ Константин Преславски” удължава до 9 юли включително срока за записване на кандидат-студенти. „Така ще дадем възможност на повече желаещи да участват в кампанията по приема”, обясни заместник-ректорът доц. д-р Константин Константинов. От днес до 21 юли се приемат документи за прием и в образователно-квалификационната степен Магистър. Документи могат да бъдат подавани в Ректората на Шуменския университет, в Колежа в Добрич и в Департамента във Варна. Датите за редовните кандидатстудентски изпити са 5 и 8 юли. Началото им е в 9 ч. Ще се проведат изпити по Български език и литература (тест), Английски език (многокомпонентен и тест), Немски език (тест), Руски език (тест), Теология (писмен и устен), Икономика (тест), Математика (тест), Физика (тест), Химия (тест), Журналистика (тест), Музика (тест), Рисуване, практически изпит по физическо възпитание и спорт, Информатика (тест), Свят и личност (тест), Биология (тест), География (тест), Технически знания и способности (тест), История (тест) и Говорно-комуникативни способности (тест).



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов асфалт в Сливо поле

Отсечки от два общински пътища в община Сливо поле ще бъдат ремонтирани със средства от държавния бюджет. Кметът Валентин Атанасов подписа договор за това с Министерството на регионалното развитие и благоустройството.  Ще бъдат обновени малко над 4000 метра от пътя между Голямо Враново и Малко Враново и близо 1200 метра от второкласния път от..

публикувано на 16.04.24 в 13:29

Ремонт край Омуртагов мост

Ремонтни дейности на пътното платно в района на кръстовище на главен път  I -7 и комплекс „Омуртагов мост“ ще бъдат извършени за времето от 20:00 ч. на 16 април до 05:00 ч. на 17 април. Това съобщават от пресцентъра на шуменската полиция. Движението на товарни автомобили и автобуси ще се осъществява през обходни маршрути, обозначени в с...

публикувано на 16.04.24 в 13:02

Шамар по врата

54-годишен мъж е задържан в полицейския арест във Велики Преслав след сигнал за домашно насилие. Това съобщават от шуменската полиция. Той ударил шамар по врата на жената, с която живее на семейни начала. Сигналът бил подаден от 44-годишна жена от Смядово вчера следобед. По нейни данни, случката станала в следобедните часове предни ден.  По..

публикувано на 16.04.24 в 08:50

Евродепутат на влак

Младшите посланици на Европейския парламент от Първо СУ "Свети Седмочисленици" ще пътуват с влак от Търговище до Шумен. Към тях ще се присъедини евродепутатът от ЕНП Андрей Новаков, който е и зам.-председател на Комисията по транспорт и туризъм в Брюксел.  Влакът тръгва от ж.п. гара Търговище в 12:31 ч. и пристига в Шумен в 13:01 ч. в четвъртък,..

публикувано на 16.04.24 в 08:43

Старт на приема в забавачките

Днес стартира електронният прием в детските градини в община Шумен. Чрез платформата от 10.01 часа на 16 април (вторник) родителите ще имат възможност да регистрират, редактират или отказват заявления за прием в детските заведения.  Вчера бяха обявени свободните места за първото класиране, а кандидатстването ще продължи до 23.59 часа на 19 април...

публикувано на 16.04.24 в 08:05
Христо Христов - кмет на община Шумен

Приемен ден на кмета

Кметът проф. д-р Христо Христов ще приема граждани на 29 април (понеделник) от 14:00 часа в зала 203 на общинската администрация. По същото време в стая 317 в общината приемен ден ще има и председателят на Общинския съвет Ася Аспарухова. Заместник-кметовете, секретарят на общината и главният архитект ще приемат граждани също на 29 април..

публикувано на 15.04.24 в 16:00

Общината си взема басейна

Община Шумен предлага да получи дял, собственост, от хотел "Шумен". Предложението, което трябва да получи одобрението на Общинския съвет, е да станат общинска собственост плувният басейн и сградата на Безистена.  По съдебно дело община Шумен плати 4 млн. лв. на предишния собственик и така стана съсобственик на част от хотела. Вече е възложена оценка на..

публикувано на 15.04.24 в 15:39