Завърши обучението за лични асистенти и домашни помощници в Лозница

В община Лозница завърши обучението за лични асистенти и домашни помощници по проект „Ръка за ръка”. Това съобщи за Радио Шумен Огнян Станчев - водещ експерт в областта на социалните услуги. Обучението се проведе в сградата на ОДК - Лозница. Подбрани бяха 30 лични асистенти и домашни помощници. Основната цел на модулите на обученията бяха  да подпомогнат работата на предоставящите услугите „Личен асистент” и „Домашен помощник” в Центъра за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда в Лозница. Обучението цели да развие умения за предоставяне на услуги в домашна среда, спазвайки основните принципи на зачитане на човешките права и достойнство. Водещ принцип на социалната работа бе поставянето в „центъра” на нуждите и потребностите на потребителя на социални услуги и осигуряването на интегриран достъп до здравни, социални и др. грижи, според специфичните му потребности и въз основа на индивидуално разработена оценка. Темите на обученията бяха свързани със  спецификата на различните дейности при предоставянето на социалните услуги „Личен асистент” и „Домашен помощник”, с цел по-качествено предоставяне на услугите, ясни и прозрачни правила за работа и осигуряване на инструментариум за проследяване, регулиране и подобряване на ефективността им. На всички участници бяха раздадени ръководства и литература.
Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Историческа възстановка в Разград

За първи път тази година в Разград ще бъде представена историческа възстановка „Освобождение“ по повод националния празник на България – 3 март. Събитията, с които Общината ще отбележи празника, бяха представени днес от главния експерт в отдел „Култура“ Виолета Антонова. Шуменското сдружение „Жива история“ ще направи реконструкция на военните..

публикувано на 22.02.19 в 14:22

Разград срещу агресията

За трета година Община Разград ще отпусне по 1200 лева за всяко училище, което е планирало да проведе съвместна превантивна дейност с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.  В момента започва новата кампания за одобряване на идеи за превантивни инициативи. Във всеки училищен превантивен клуб учениците..

публикувано на 22.02.19 в 10:14

Първа копка в Разград

С първа копка днес беше даден стартът на ремонта на Основно училище „Никола Вапцаров“ в Разград. Това е един от 11-те образователни обекта, които ще бъдат обновени по проект за близо 9.9 млн. лева. Срокът за изпълнение на строително-ремонтите дейности е 180 дни. Предвидени са дейности за реконструкция и реализация на енергоефективни мерки на..

публикувано на 20.02.19 в 16:20

Нови коли за социални услуги

С три нови автомобила ще бъдат обслужвани потребителите на социални услуги в Разград. Новите попълнения в автопарка на Общината представиха кметът Валентин Василев и неговият заместник Ердинч Хасанов. С новите коли ще бъдат обслужвани потребителите на Дневния център за деца и младежи с увреждания, Комплекса от центрове за настаняване от семеен..

публикувано на 20.02.19 в 12:34

Пожар изпепели директорски кабинет

Пожар изпепели директорския кабинет в Професионалната гимназия по земеделие в Завет. Сигналът на тел. 112 е получен малко след 19 ч. снощи. Огънят унищожил два монитора, система за видеонаблюдение, лаптоп, климатик, настолен компютър, принтер, конвекторна печка и други вещи. Причините за пожара и нанесените щети са в процес на изясняване. Започнато..

публикувано на 20.02.19 в 10:36

606 нарушения на пътя

606 нарушения на Закона за движение по пътищата са констатирани в Разградско през миналата седмица. Екипите на „Пътна полиция“ са съставили 232 фиша и 116 акта. Засечени са четирима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. Пет моторни превозни средства са спрени от движение. През периода пътните полицаи са извършили 35 проверки за..

публикувано на 19.02.19 в 14:17

Номинации за социален приз

Две са предложенията за удостояване с почетния знак „За принос към развитието на социалните услуги в община Разград“. Първата номинация е на Росен Аврамов – директор на Центъра за обществена подкрепа. Инициативният комитет го предлага за носител на отличието като основоположник на приемната грижа в община Разград. Аврамов е сред инициаторите за..

публикувано на 19.02.19 в 11:05