Завърши обучението за лични асистенти и домашни помощници в Лозница

В община Лозница завърши обучението за лични асистенти и домашни помощници по проект „Ръка за ръка”. Това съобщи за Радио Шумен Огнян Станчев - водещ експерт в областта на социалните услуги. Обучението се проведе в сградата на ОДК - Лозница. Подбрани бяха 30 лични асистенти и домашни помощници. Основната цел на модулите на обученията бяха  да подпомогнат работата на предоставящите услугите „Личен асистент” и „Домашен помощник” в Центъра за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда в Лозница. Обучението цели да развие умения за предоставяне на услуги в домашна среда, спазвайки основните принципи на зачитане на човешките права и достойнство. Водещ принцип на социалната работа бе поставянето в „центъра” на нуждите и потребностите на потребителя на социални услуги и осигуряването на интегриран достъп до здравни, социални и др. грижи, според специфичните му потребности и въз основа на индивидуално разработена оценка. Темите на обученията бяха свързани със  спецификата на различните дейности при предоставянето на социалните услуги „Личен асистент” и „Домашен помощник”, с цел по-качествено предоставяне на услугите, ясни и прозрачни правила за работа и осигуряване на инструментариум за проследяване, регулиране и подобряване на ефективността им. На всички участници бяха раздадени ръководства и литература.
Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Разград грейва нощем

Община Разград монтира близо 320 LED осветителни тела, съобщиха от общинската администрация. През месец март и април служители на ОП “Ремонтстрой“ подмениха осветителните тела по следните улици: „Бузлуджа“, „Юмрукчал“, „Добровска“ в участъка от „Южен булевард“ до края, „Княз Борис“, „Перистър“, „Добруджа“ в участъка от ул.“Княз Борис“ до..

публикувано на 23.04.19 в 16:26

Рецидивист във фонтана

Криминално проявеният мъж от поповското село Ломци, който бе задържан за хулиганска проява в центъра на Разград, е осъден с решение на Разградски районен съд. Около 19.30 ч. на 21 април 39-годишният мъж бе влязъл във фонтана в градинката на Часовниковата кула, като извършвал неприлични действия, псувал и се заканвал на преминаващите..

публикувано на 23.04.19 в 10:58

400 безплатни козунака

Oбщинското предприятие „Социални услуги“ в Кубрат започва от днес поетапно да раздава безплатни великденски козунаци за потребителите на социалната услуга „Домашен социален патронаж“ . Това съобщи за Радио Шумен директорът на предприятието Ахмед Камбер. „Общата бройка, която ще се раздаде, е 400 козунака за всички потребители от Община Кубрат, като..

публикувано на 23.04.19 в 09:50

Срещи в Географиада

Ученици от ОУ „Христо Смирненски“ в Кубрат се състезаваха с над 600 участници в Петия географски фестивал в Стара Загора. Това съобщи за Радио Шумен техният ръководител Иваничка Георгиева. Възпитаниците на училището обединиха силите си в съвместни два отбора – "Лудоморец" и "Делфините", заедно с ученици от IV-та Езикова гимназия „Фредерик..

публикувано на 23.04.19 в 09:03

Обновено читалище на 150 години

В навечерието на 150-тата годишнина от създаването на   НЧ“Развитие 1869“-Разград,  бе открита ремонтираната сграда на културната институция. На събитието присъстваха   областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен и изпълнителният директор за Балканите и Източна Европа на Държавната агенция за сътрудничество и координация Махмуд Чевик..

публикувано на 22.04.19 в 21:29

В Кубрат сортират боклука

Контейнери за разделно събиране на отпадъци са поставени отново в община Кубрат, съобщиха от местната администрация. Акцията се осъществява съвместно с частна фирма. Новите трицветни съдове за смет тип „иглу“ са поставени на ключови места в Кубрат и в селата Севар, Беловец и Бисерци. Зеленият контейнер е за стъклени отпадъци, жълтият – за..

публикувано на 22.04.19 в 17:14

Бонбони за смет

600 торбички с лакомства получиха деца от Разград срещу предадени чували с отпадъци. Подаръците бяха връчени от кметския екип като част от тазгодишната инициатива „Бонбони за смет“. Акцията се провежда в рамките на кампанията за пролетното почистване на населените места. Награди, включително и парични, са осигурени за най-активните участници в..

публикувано на 22.04.19 в 16:16