Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Регионална академия на МГЕРБ събира над 100 младежи в Разград

Близо 100 младежи от МГЕРБ от областите Разград, Бургас, Варна, Добрич, Русе, Силистра, Сливен, Шумен и Търговище участват в регионална академия на организациятя, която се провежда в Разград. Форумът е двудневен, и е под надслов „Политика за Североизтока – време за растеж“. Сред лекторите са Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. Тя определи младежите „дейна и силна работеща структура“ и обясни, че оставката на премиера е била неизбежна, защото е обвързана с резултата от президентските избори и със спада в доверието към ГЕРБ. „За последните две години правителството ни направи много. Възстановихме спрените еврофондове, стопихме бюджетния дефицит“, отбеляза Василева. Новаков коментира предложението на БСП за въвеждане на пропорционална система за облагане доходите на физическите лица. Според Новаков тази система няма да доведе до висока събираемост, а точно обратното. „За нас предстои да се настроим за очертаващите се предсрочни парламентарни избори", заяви председателят на Младежи ГЕРБ организацията Георг Георгиев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Договори за милиони

Договор за реализиране на три проекта на община Разград подписа кметът Добрин Добрев с Министерството на регионалното развитие и благоустройството.  С малко над 1 милион лева от държавния бюджет ще бъде направено проектиране за основен ремонт на градската пречиствателна станция.  3 милиона лева са предвидени за основен ремонт на общинския път Дянково –..

публикувано на 24.04.24 в 16:14

Запрашеност само ден

Само едно превишение на фините прахови частици е отчетено в Разград при първото за годината планово измерване на качеството на въздуха. Това съобщават от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Русе.  Отклонения от нормите е имало на 1 април. Замерванията са направена чрез мобилната автоматична станция в 13 поредни денонощия – от 21 март до 2..

публикувано на 24.04.24 в 15:48

Удари с дървена сопа

37-годишен мъж е задържан в РУ-Кубрат за извършено домашно насилие, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Шумен. Около 15:30 часа на 23 април от Филиала по спешна медицинска помощ-Кубрат е получен сигнал, че са приели 27-годишна жена с разкъсно-контузна рана на главата и фрактура на дясна ръка. На място в болницата е изпратен полицейски екип, който да..

публикувано на 24.04.24 в 11:12

Обновен храм отвори врати

Официалното откриване на обновения храм "Св. Св. Кирил и Методий" в Кубрат е днес. Тържественото богослужение извърши Главиницкият епископ Макарий, викарий на Русенския митрополит Наум. Църквата е основно ремонтирана със средства по Програмата за развитие на селските райони, каза за Ради Шумен отец Светослав от храма. "Храмът е с обновена..

публикувано на 21.04.24 в 08:53

Ориентиране с кауза

Състезание по ориентиране с благотворителна цел ще се проведе днес, на 21 април, в местността "Балеу" край разградското  в село Дряновец. Това е поредната инициатива в подкрепа на разградчаните Ангел Героев и Пламен Кулов, които се борят с онкологични заболявания.  Състезанието по ориентиране е за любители, без ограничения във възрастта. Всеки..

публикувано на 21.04.24 в 08:29
Община Разград

Община осъди министерство

Община Разград спечели още едно дело срещу регионалното министерство за наложена корекция по европроект, съобщиха от администрацията. Става дума за реконструкция и благоустрояване на дворно място и изграждане на енергоспестяващо осветление на Основното училище „Никола Й. Вапцаров“.  Санкцията е наложена  през септември 2021 г. от заместник-министър на..

публикувано на 19.04.24 в 14:10

Спортни турнири с кауза

Благотворителни турнири по канадска борба, шах и тенис на маса ще се проведат този следобед в двора на Националната професионална техническа гимназия „Шандор Петьофи“ в Разград. Инициативата е на ученици и на техния преподавател по гражданско образование Цветалина Минкова. Може да се включи всеки желаещ, независимо от възрастта. Таксата за участие е..

публикувано на 18.04.24 в 13:42