Изграждането на парк „Студентски” завърши

Снимка: Радио Шумен
"Изграждането на парк „Студентски” завърши", каза кметът на Шумен Любомир Христов преди днес там да бъде открито заведение за хранене в сграда, която беше предназначена за това, но 8 години стоя недовършена. Какво предстои в парк „Студентски” обясни Константин Димитров, управител на фирмата, която има 10-годишен договор с Община Шумен за стопанисване на изградените от нея съоръжения.print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Административният съд в Шумен - сред челните в страната

Шуменският административен съд е сред челните в страната по бързина и качество на правораздаването. Това заяви неговият председател Кремена Борисова на пресконференция днес по повод навършването на десет години от създаването на институцията, открита на 1 март 2007 г. заедно с още 27 административни съдилища. Седемте основни приоритета, по които екипът на..

публикувано на 28.02.17 в 16:30

Световния ден на редките болести отбелязаха в Шумен

Шумен днес за първи път се включи в инициативите, свързани с отбелязването на Световния ден на редките болести. По неофициална информация, защото официална няма, в Шуменска област има не повече от 5-6 души, които са наясно, че страдат от сериозно заболяване, попадащо в категорията на редките. В Инициативата се включи и Хюлия Ибрям, заедно с..

публикувано на 28.02.17 в 16:00

Какви са промените в рамковия договор на Здравната каса?

На извънреден събор на Българския лекарски съюз през уикенда делегатите на съсловната лекарска организация дадоха мандат на ръководството си да подпише Национален рамков договор със Здравната каза за 2017 година. Коментар по темата потърсихме от председателя на Районната лекарска колегия в Шумен д-р Валентина Манолова и от председателя на Сдружението на..

публикувано на 27.02.17 в 14:13

Какво трябва да знаем за вота на 26 март?

11 март е крайният срок, в който избирателите, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, може да поискат да бъдат вписани в избирателния списък по настоящ адрес, където да упражнят правото си на глас на предстоящите парламентарни избори. Същият е и срокът, в който избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят..

публикувано на 23.02.17 в 16:41

Контролът в Североизточното държавно предприятие е улеснен

Горските стражари към Североизточното държавно предприятие опазват 325 000 хектара държавни гори. „Обезпечени сме с достатъчно служители“, коментира за Радио Шумен инж. Стоян Саров, началник отдел опазване и защита на държавните горски територии. През миналата година към Предприятието бяха сформирани мобилни контролни екипи, според Саров те работят..

публикувано на 22.02.17 в 15:45

Определиха местата на агитационните материали

В община Шумен днес беше изтеглен жребии, който определи местата за лепене на агитационни материали за отделните партии и коалиции. Не всички регистрирани в РИК присъстваха днес, но от общината се бяха погрижили да има достатъчно места за всички и да няма ощетени. Не присъствалите ще участват в жребий по-късно, стана ясно на срещата. Репортаж на Ирина..

публикувано на 22.02.17 в 15:12

"Лицата на живота" в Пет могили

В рубриката „Лицата на живота“ ще Ви разкажем една история за благотворителността на село. Използването на географското местоположение не е случайно, тъй като благородните жестове в една малка и почти затворена общност могат да имат неочакван отзвук. Преди известно време в свой статус в социалната мрежа, Стефан Стефанов - директор на училището в село Пет..

публикувано на 22.02.17 в 14:37