Изграждането на парк „Студентски” завърши

Снимка: Радио Шумен
"Изграждането на парк „Студентски” завърши", каза кметът на Шумен Любомир Христов преди днес там да бъде открито заведение за хранене в сграда, която беше предназначена за това, но 8 години стоя недовършена. Какво предстои в парк „Студентски” обясни Константин Димитров, управител на фирмата, която има 10-годишен договор с Община Шумен за стопанисване на изградените от нея съоръжения.ВИЖТЕ ОЩЕ

Емил Нешев в деня на планините

Не забравяйте важни детайли при  подготовката за пешеходен туризъм в планината през зимата. Това каза за Радио Шумен планинският спасител Емил Нешев. С него разговаря Мина Денева. 

публикувано на 11.12.17 в 11:05

Мустафа Карадайъ и министърът на регионалното развитие посетиха Хитрино

Днес се навърши една година от трагедията в Хитрино, която отне човешки животи и почерни съдбата на мнозина жители на селището. Припомняме, че тогава дерайлирала цистерна с опасен газ разруши къщите и покривите на редица сгради. Това бе причината Движението за права и свободи да направи курбан в Хитрино, а министърът на регионалното развитие Николай..

публикувано на 10.12.17 в 16:00

Пътеводител на един дисководещ от Балканите

Емблематичният разградски диджей Бранимир Фиданов издаде книга с атрактивното заглавие: „Пътеводител на един дисководещ от Балканите". Казват, че е уникална за страната ни като замисъл и реализация. Диджей Бранк  е роден през 1960 година. С неговата музика са израснали, изпитвали са първите тръпки на любовта и са се женили младежи и девойки от 80-те и..

публикувано на 09.12.17 в 17:50

Деца пеят "Ако си дал" с послание

Вечната песен на Емил Димитров "Ако си дал" заживя нов живот в музикален проект на Вокална школа "New Voices" -Търговище. Ръководителят на школата  Дисислава Станкова споделя убеждението, че това е песен която винаги ще е актуална и докосваща, но идеята да бъде изпълнена от деца носи дълбоко послание. В звукозаписа  участват 18 деца на "New..

публикувано на 09.12.17 в 16:00

За смелите сърца и българския дух

Когато силите ти свършат, идва характерът. В спорта, в живота, навсякъде. Това казват европейските шампиони по муай тай Християн Тотев и Пламен Борисов и техният треньор Галин Методиев от СК "Шуменска крепост". За смелите сърца, българския дух и истинското приятелство със златните бойци, прославили името на България по света, разговаря Велмира Стефанова...

публикувано на 08.12.17 в 17:31

Студентите за 8 декември

През днешния 8 декември е задължително да поговорим за студентските делници и празници. Как се съчетава ученето с работата и празнуването? Има ли време за мечти и идеали или животът налага младите хора да бъдат по-прагматични? Със студенти от Шуменския университет разговаря Стоян Стоянов.

публикувано на 08.12.17 в 16:44

Дарителска кампания за училищна библиотека

Книгата е прозорец към света! За милиони хора тя е и ще остане мъдър съветник, ценност и важна част от живота .   За да запалят любовта на децата към четенето и да им осигурят бърз и лесен достъп до богатството на словото, учителите от „Заедно в час“  Айлин Ахмед и Галя Георгиева стартираха кампания за набиране на книги, необходими за откриване на..

публикувано на 08.12.17 в 12:50