Изграждането на парк „Студентски” завърши

Снимка: Радио Шумен
"Изграждането на парк „Студентски” завърши", каза кметът на Шумен Любомир Христов преди днес там да бъде открито заведение за хранене в сграда, която беше предназначена за това, но 8 години стоя недовършена. Какво предстои в парк „Студентски” обясни Константин Димитров, управител на фирмата, която има 10-годишен договор с Община Шумен за стопанисване на изградените от нея съоръжения.ВИЖТЕ ОЩЕ

В памет на Тонка Петрова

Отиде си колегата Тонка Петрова. Последното ѝ гостуване в Радио Шумен беше през януари, в предаването „Клуб петък“. Тогава тя говори за медиите, за професионализма, за това дали журналистическата гилдия   манипулира общественото мнение. Чуйте.

публикувано на 23.08.17 в 14:36

Подпомагат студенти в Шуменския университет

Преподаватели от Факултета по природни науки в Шуменския университет са решили да инвестират в първокурсници. Така висшето училище продължава инициативата за подкрепа на свои студенти. Със средства от платените магистърски програми на факултета ще бъдат финансирани таксите за първия семестър на петима първокурсници, приети с най-висок бал в..

публикувано на 23.08.17 в 13:55

Първата младежка европейска олимпиада по информатика ще бъде в България

Състезанието ще се проведе в София от 7 до 13 септември. Редно е да кажем, че това е един от големите проекти в живота на Бисерка Йовчева, главен асистент в Шуменския университет. Тя е човекът, направил така, че тази сложна за голяма част от нас наука да може да се преподава на малки ученици. С нея разговаря Росица Арабаджиева:

публикувано на 22.08.17 в 14:15

Ремонтът на улиците „Преслав“ и „Добруджа“ започва

До края на август се очаква да бъде подписан договорът за асфалтиране на компрометирани участъци от улици в Шумен. Започва и ремонт по улиците   „Преслав” и „Добруджа”. Това съобщи днес кметът на Шумен Любомир Христов. Мина Денева обобщава информацията:

публикувано на 22.08.17 в 14:03

Репортерска проверка за опасните сгради в Шумен

Няколко са старите и рушащите се сгради в Шумен, констатира репортерска проверка на Радио Шумен. Три от тях са разположени в края на улица „Раковска”, по посока към парк „Кьошковете”. На втория етаж в една от тях са се нанесли клошари. Друга сграда, от която преди години се откъсна тераса, е на адрес улица „Генерал Гурко” 26-А. Проблемна стара..

публикувано на 21.08.17 в 16:20

За професионалните пенсионни фондове

Вероятно част от вас не знаят, но хората, които работят при вредни условия на труд, или тези, чиито труд се определя като първа или втора категория, се осигуряват и в професионални пенсионни фондове. Тези работници имат по-специфични права и едното е, че се пенсионират по-рано. А за да бъде получена пенсия от професионален пенсионен фонд, е необходимо..

публикувано на 21.08.17 в 16:12

Учителството не е за всеки

Месец преди началото на учебната година ще отворим дума за училище. Ще поговорим за училищните проблеми без размахване на пръст, без да задаваме въпроси и въпреки това ще има отговори. Предлагаме ви един непринуден разговор с директора на езиковата гимназия в Разград. Преди това ще кажем, че както всяка езикова гимназия в провинцията, и това училище е..

публикувано на 21.08.17 в 12:16