Изграждането на парк „Студентски” завърши

Снимка: Радио Шумен
"Изграждането на парк „Студентски” завърши", каза кметът на Шумен Любомир Христов преди днес там да бъде открито заведение за хранене в сграда, която беше предназначена за това, но 8 години стоя недовършена. Какво предстои в парк „Студентски” обясни Константин Димитров, управител на фирмата, която има 10-годишен договор с Община Шумен за стопанисване на изградените от нея съоръжения.ВИЖТЕ ОЩЕ
Преславско златно съкровище

Златото на Преслав се върна у дома

Преславското златно съкровище тази вечер ще бъде официално показано след завръщането му от германския град Майнц. Там експонатите на два транша бяха реставрирани и консервирани. Процедурите, които претърпяха златните апликации, огърлиците, обеците, копчетата, плочките и диадемите, се случват за първи път след неговото откриване преди 40 години...

публикувано на 26.04.18 в 16:56

България не е безгласна буква в ЕС

С дискусия между преподаватели, ученици и студенти днес приключиха инициативите от Месеца на българското председателство на Съвета на Европейския съюз в Шумен. Домакин на срещата бе Шуменският университет. Подробности чуйте в репортажа на Стоян Стоянов.

публикувано на 25.04.18 в 16:22

Добра новина за малките български хора

Десетата национална среща на Националната организация „Малки български хора“ ще се проведе от 28 април в местността „Текето“ край русенското с. Николово. В дискусии те ще направят кратък анализ на направеното през изминалата година и ще обсъдят целите си за следващата година. В интервю на Сълза Стаменова председателят на Управителния съвет на..

публикувано на 25.04.18 в 15:26

В сезона на кърлежите

Започна сезонът на кърлежите. Малките, кръвосмучещи насекоми, които предават много болести. Шумен е ендемичен регион, в който освен лаймска болест, кърлежите разпространяват марсилска треска и други инфекциозни болести. Лаймската болест е инфекциозно заболяване, но много често личните лекари пращат пациента при дерматолог. Това е излишно, тъй като те..

публикувано на 25.04.18 в 14:57

Иван Иванов: ГЕРБ са виновни за скандала в БСП-Шумен

Народният представител  от БСП Иван Иванов каза за Радио Шумен, че така нареченият „преврат" в шуменската организация на столетницата е провокиран от три посоки - кмета на Шумен, икономически интереси и вътрешнопартийната опозиция. Чуйте разговора му с Красимира Петкова.

публикувано на 25.04.18 в 14:47

АБВ се готви за предсрочни избори

Партия АБВ се готви усилено за очакваните предсрочни избори. Това заяви в Шумен Румен Петков от изпълнителното бюро на формацията. Към момента структурите в Шумен, Нови пазар, Велики Преслав, Каспичан и Смядово са избрали делегати за участие в  третия конгрес на АБВ през май в София. Чуйте репортажа на Георги Софронов. 

публикувано на 24.04.18 в 17:37
Свобода

Изповеди от Ада

В днешното издание на предаването „Часът на репортера” ще си говорим за дрогата, хазарта, алкохолът и вярата. За завръщането към Живота. Какво събира хората, намерили спасение в зависимостите и какво ги разделя, ще научите, ако чуете звуковия файл. С вас е Георги Софронов.

публикувано на 24.04.18 в 14:28