Събират капачки за отделението за новородени в Шумен

Снимка: Радио Шумен
„Благотворително събиране на пластмасови капачки за Многопрофилната болница в Шумен“ е наречена кампанията, която организира в Шумен фондация „Нашите недоносени деца“. Идеята е като събират ненужните пластмасови капачки, жителите на града да подкрепят най-малките шуменци - недоносените бебета, настанени в Неонатологичното отделение.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Втората пенсия – въпроси и отговори

В „Часът на репортера“ днес темата бе втората пенсия на работещите български граждани, които са родени след 31 декември 1959 година. В предаването разговаряхме с Никола Абаджиев - председател на Асоциацията на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване. В следващите минути ще чуете отговори на въпросите: Как ще можем да си получаваме средствата..

публикувано на 23.01.18 в 16:30

Шуменец иска да спечели финландския “X Factor”

Шуменецът Викторио Ангелов е на 18 години и е единственият българин, който ще се бори за победа във финландския вариант на музикалното шоу “X Factor”. От 2012 г. той живее със семейството си в студената скандинавска страна, а зад гърба си има две успешни участия в реалити формати за деца. Бил е финалист в „Гласът на Финландия“. За емоциите и..

публикувано на 22.01.18 в 15:33

Майки от Силистра помагат на деца и семейства в нужда

Майки от Силистра, обединени в група в социалната мрежа, решиха да започнат кампания в подкрепа на деца и семейства, които са в неравностойно положение. Семейството на тригодишната Габи е първото, което майките включиха в своята инициатива. В конкретния случай помощта, която ще получи семейството, е да се съберат пари, за да бъдат платени здравните..

публикувано на 22.01.18 в 09:05

Забавна химия? Възможно е!

Забавната и любопитната страна на науката откриха днес шуменските деца в научната лаборатория в читалището „Добри Войников“. Под ръководството на гостуващи инструктори от Бургас децата се запознаха с интересните страни на химията. Те правиха различни опити със специално подбрани безопасни химични реагенти. Атрактивни опити могат да се правят и в..

публикувано на 20.01.18 в 12:44

Боян Тодоров отговаря на слушатели на Радио Шумен

След първото излъчване в ефир на новината за старта на проекта за обновяване на градската среда в кв. "Тракия",  на редакционните телефони на Радио Шумен започнаха да се обаждат недоволни слушатели. Коментарите към публикуваната новина във Фейсбук също бяха разгорещени. Хората настояваха и други улици да бъдат ремонтирани. Единият сигнал бе свързан с..

публикувано на 19.01.18 в 15:46

Постоянството е път към успеха

Вече цяла година Изабел Овчарова от Шумен е сред най-известните влогъри. Тя е само на 17 години, а интернет изявите й достигат огромен брой почитатели. Какви са плановете й в началото на новата година и кои са качествата й, които карат толкова много хора да я обичат? Чуйте Изабел в интервю на Жулиета Герова.

публикувано на 18.01.18 в 15:55

Неглижираме профилактиката

Едва 48 процента от пациентите в Търговищка област в зряла възраст   са се възползвали от правото си на профилактичен преглед през 2017 г. 49 000 са извършените от общопрактикуващите лекари в Търговищко профилактични прегледи на над 18-годишни пациенти през миналата година при 102 000 общ брой на здравоосигурените възрастни, поясни Стоянов. Обемът на..

публикувано на 18.01.18 в 14:01