Събират капачки за отделението за новородени в Шумен

Снимка: Радио Шумен
„Благотворително събиране на пластмасови капачки за Многопрофилната болница в Шумен“ е наречена кампанията, която организира в Шумен фондация „Нашите недоносени деца“. Идеята е като събират ненужните пластмасови капачки, жителите на града да подкрепят най-малките шуменци - недоносените бебета, настанени в Неонатологичното отделение.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Пазете косматия мамут в Екомузея

„За пореден път в зала „Палеонтология“ подиумът на косматия мамут се използва за площадка за снимки. Това е неприемливо, защото площта е с ограничен достъп, тъй като е част от експозицията на музея“. Този апел да пазим експонатите в една от най-новите културни забележителности в Русе излезе преди дни в социалните мрежи. Екомузеят с аквариум в дунавския..

публикувано на 19.09.17 в 14:30

Тайна работилница организират в Шумен

Днес и утре малко след 19 ч. напълно безплатно младежите от Шумен могат да се включат в тайна творческа работилница. Домакин на събитието е къщата „Баба Райна”. Стоян Стоянов се срещна с приложния творец Пламена Стоянова, организатор на събитието, за да разкрие част от художествената мистерия. Какво ще изработят младежите? Каква е идеята, стояща зад..

публикувано на 19.09.17 в 12:42

Нова учебна година за бъдещите сестри и акушерки

С водосвет, топли думи за добре дошли и много гости, днес беше открита новата учебна година в шуменския филиал на  Медицински университет "Параскев Стоянов". Репортаж на Мина Денева.

публикувано на 18.09.17 в 17:09

Детските усмивки, по-красиви от букетите с цветя

 Татяна и Йордан от Разград са заедно от 7 години. Сключват брак на 09.09.2017. Оттогава са семейство Енчеви. Какво остава след една сватба освен милите спомени и гигабайти снимки и видео? След сватбата на Татяна и Йордан ще останат изрисувани стени  в къщичките на Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в Разград.Такава е..

публикувано на 18.09.17 в 13:31

Дроновете и малките градове

Погледът отгоре, благодарение на дроновете е все по-актуален. Модата тръгна от сватбените тържества, но това далеч не е най-полезното им приложение днес. Дроновете вече намират заслуженото си място в различни сфери на живота ни, твърди Кольо Колев от Търговище. Само преди дни той участва с късометражния си филм, заснет с дрон „Търговище – където животът се..

публикувано на 18.09.17 в 12:09

Халотерапията - силата на солта

Терапевтичната роля на солта е известна на човечеството от векове. Още от времето на Клеопатра се е прилагала халотерапия - терапия със сол. Халотерапията е холистичен метод на лечение, провеждащо се в солна пещера или стая от сол, които се характеризират с уникален микроклимат. Солта, като средство за лечение, е използвана от няколко древни..

публикувано на 16.09.17 в 16:31

За и против училищните униформи

Учебната година във II Основно училище „Д-р Петър Берон“ стартира с нови ежедневни униформи и подписка срещу тях. Междувременно първокласниците от 97-я випуск бяха посрещнати с песни, стихове и поздравителни адреси. Учителите спазиха обещанието си и дадоха пример на децата, носейки задължителния дрескод в оранжево. Родителите коментираха разнопосочно..

публикувано на 15.09.17 в 16:32