При грип търсете лекарска помощ

В предепидемична обстановка остават областите Шумен и Силистра. И от двете регионални здравни инспекции уточниха за Радио Шумен, че през последните дни няма сериозен ръст на болните с дихателни инфекции. Специалистите обаче са категорични, че грипният вирус води до сериозни проблеми. В Многопрофилната болница на Шумен вече има трима души, починали от усложнения. Катерина Петрова разговаря с директора на лечебното заведение д-р Атанас Атанасов.print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Я.Алексиев: Управленската програма на ГЕРБ и Обединените патриоти e балансирана, с изключение на доходите, пенсиите и санирането

Сред основните цели, които си поставят ГЕРБ и Обединените патриоти, са в рамките на управленския мандат минималната заплата да стане 650 лева, средната заплата – 1 500 лева, а учителските възнаграждения да скочат двойно. Това стана ясно от документа с приоритети за управление, набелязани от двете формации, който беше подписан преди Великденските..

публикувано на 21.04.17 в 16:01

Благотворителен базар "Много шум за нещо"

"Много шум за нещо" се казва благотворителният базар, който организират на 22 април в Шумен дамите от Инър уил. Организаторите са вдъхновители на една мащабна идея у нас, реализирана чрез сайта chetidari.bg -  докато четеш, даряваш и подкрепяш благотворителни каузи. До днес чрез сайта на инициативата са прочетени 770 книги, регистрирани са 810 деца,..

публикувано на 21.04.17 в 10:00

Отвъд цивилизацията

Да напуснеш цивилизацията, света на удобствата, новите технологии и нощните клубове, за мнозина граничи с абсурд. В Световния ден на Земята ви срещаме с 23-годишният Теодор Иванов от Шумен, който преди близо 2 години прави точно този избор и заживява във върбишкия "балкан". Днес работи и живее в синхрон с природата и земята, а мислите, които споделя..

публикувано на 22.04.17 в 18:00

За да ви е мирна главата - подайте в срок декларацията за доходите си и платете данъците си навреме

Втори май е последната дата, в която трябва да се подадат декларациите за облагане на доходите на физическите лица за миналата година, както и да се плати дължимият данък. 270 000 данъчни декларации са приети до този момент в цялата страна. В офиса на приходната агенция в Шумен са подадени 6 042 декларации. За неподадена или неподадена в срок..

публикувано на 20.04.17 в 12:36

Приоритетите на шуменските депутати

Чуйте какви са приоритетите на част от шуменските депутати, които положиха клетва днес.

публикувано на 19.04.17 в 17:09

Синдикатите и ръководството на МБАЛ - Шумен се договориха

След двумесечни преговори, синдикатите и ръководството на шуменската болница днес подписаха споразумение. За какво се договориха двете страни - чуйте репортажа на Мина Денева.

публикувано на 19.04.17 в 16:50

Шуменец мечтае да участва в Олимпиада за малки хора

Седмата олимпиада за малки хора в канадската провинция Онтарио ще се проведе това лято. Единственият кандидат за участие в престижното състезание е 21-годишният Мирослав Пенчев от Шумен. Младежът тренира и упорито преследва мечтата си – да завоюва успехи в спорта. Досега е завоювал Златна купа по тенис на маса в Шумен – за деца до 18 годишна възраст, три..

публикувано на 19.04.17 в 15:32