При грип търсете лекарска помощ

В предепидемична обстановка остават областите Шумен и Силистра. И от двете регионални здравни инспекции уточниха за Радио Шумен, че през последните дни няма сериозен ръст на болните с дихателни инфекции. Специалистите обаче са категорични, че грипният вирус води до сериозни проблеми. В Многопрофилната болница на Шумен вече има трима души, починали от усложнения. Катерина Петрова разговаря с директора на лечебното заведение д-р Атанас Атанасов.print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

За професията на акушерката

На Бабинден най-търсени за благодарност са хората, чиято съдба е свързана с появата на нов живот. Всеки, който е получил съвет, подкрепа или помощ от лекари и акушерки не остава безразличен към тях. По този повод сега ще ви срещнем с вече 90-годишната акушерка Стефанка Йотова от Велики Преслав, която през целия си трудов път (45 години) е израждала бебета..

публикувано на 20.01.17 в 14:55

Бедстващи в собствените си домове

Бедстващи в собствените си домове - така се определиха хората с най-ниски или без всякакви доходи в Шумен. Как оцелява тази категория в месеца с рекордно ниски температури? Защо твърдят, че ако зимата не успее да ги убие, то държавата го прави? В репортаж на Радио Шумен ще чуете истории за оцеляване при минусови температури на хора в собствените им домове,..

публикувано на 20.01.17 в 13:52

За гнилите ябълки в журналистиката

На следизборната пресконференция на новоизбрания президент Румен Радев, в разгара на месец ноември миналата година, в медиите се появи сюжет с журналистка и една хвърлена към генерал Радев ябълка. Фабулата почти се повтори на 18.01.2017 г., на пресконференцията на приключващия мандата си президент Росен Плевнелиев. Същата журналистка обиди държавния..

публикувано на 19.01.17 в 13:51

Шрифтът "Адис" в помощ при дислексия

Шрифт за хората с дислексия е разработила студентката от Националната художествена академия Кристина Костова. Така момичето приключва магистърския си проект във висшето училище. Самата Кристина е човек с дислексия и е наясно с проблемите, които имат децата в училище. Обикновено те непрекъснато получават забележки, че не са си научили уроците, че не..

публикувано на 18.01.17 в 15:43

С поглед от снегорина

Зимата – красива, опасна, примамлива, чиста, вдъхновяваща или носеща само проблеми? Как изглежда тя през очите на хората, които се грижат за почистването на снега в Шумен? Хора, които не рядко поемат недоволството на гражданите - една среща с водач на снегорин. При него в машината се качи Жулиета Герова.

публикувано на 18.01.17 в 15:15

Бъдете толерантни на пътя!

От вчера в Шумен вали третият по-голям сняг за тази зима. Той създава проблеми на фирмите по почистването, на хората, които отиват на работа или училище, но най-вече на тези, които си изкарват парите зад кормилото и няма как да останат в къщи докато бялата покривка се стопи. Как се кара при тази ситуация по шуменските улици, как са почистват те от..

публикувано на 18.01.17 в 13:10

Заледяването увеличи броя на пациентите с травми

Заледените улици са предпоставка за травми. Увеличава се броят на пациентите със счупвания, както в русенската, така и в шуменската болници. Мина Денева разговаря с началника на отделението по ортопедия в МБАЛ - Шумен д-р Милан Пеев.

публикувано на 18.01.17 в 12:00