Иранка ще играе волейбол в Шумен

Женският волейболен отбор на Шумен бе подсилен от две нови състезателки, за пролетния сезон на Националната Волейболна лига. Серафине Мукантамбара идва от Руанда, а Маедех Борхани е първата състезателка от Иран, която ще играе в чуждо първенство. Как се чувства в Шумен и какви са очакванията на 29 годишната Маедех? Интервю на Сава Тончев.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пчеларят Георги Куров от Близнаци

Като много добра определи годината пчеларят Георги Куров от хитринското село Близнаци, който има повече от 260 кошера. Очаква високи добиви, а добрите резултати се дължат на опита и знанията, които има. В борбата с вароатозата - едно от най-тежките заболявания при пчелите той използва немска технология.

публикувано на 24.07.17 в 17:08

Пострадал моторист се нуждае от кръв

Тридесет и четирима души са дарили кръв тази сутрин в Центъра по хематология в Шумен за Александър, който претърпя тежка катастрофа в събота. Само няколко от тях са родственици, съобщи за Радио Шумен Галя Григорова от центъра. Няколко от кръводарителите са отпратени за утре, тъй като следобед не могат да ги приемат. И други хора са се обадили, че ще..

публикувано на 24.07.17 в 14:31

Жители на Лозница в битка с цех за леене на алуминий

Вече седем години продължава битката срещу дейността на цех за леене на алуминий в Лозница. Според собственици на имоти, съседни на обекта, газовете от работата замърсяват, а дейността е започнала благодарение на грешно подадени данни. В момента цехът не работи, тъй като текат съдебни процедури, но хората се опасяват, че всичко може да започне..

публикувано на 24.07.17 в 13:33

10 години свобода

Днес се навършват 10 години от освобождаването на българските медици, които бяха осъдени на смърт чрез разстрел и прекараха повече от осем години в либийски затвори. Репортаж на Георги Софронов.

публикувано на 24.07.17 в 13:24

Бизнесът срещу добавката за прослужено време

Асоциацията на българските работодатели на пресконференция днес изнесе допълнителни мотиви за искането на бизнеса в България за отмяна на добавката за клас прослужено време. За Радио Шумен развитието на казуса, в който на различни позиции са бизнеса и синдикатите, коментира доцент Теодор Дечев, директор „Индустриални политики“ в Асоциацията на..

публикувано на 24.07.17 в 11:32

Кампанията "Аз събуждам България"

Група млади, образовани и успешно реализирани българи се обединиха и създадоха Националната образователна кампания "Аз събуждам България". "Тя има за цел да събуди духа на българите, чрез силата на знанията и уменията", каза в интервю за Радио Шумен един от съорганизаторите на инициативата Пламен Попов. Събитието обединява успешни предприемачи, музикални..

публикувано на 24.07.17 в 08:52

Ракията - не само за пиене, но и за разтриване

Българинът има няколко неща, към които е особено чувствителен и не позволява никой да посяга на тях. Ракията е едно от тях. И в това няма нищо осъдително. Защото не става въпрос за пиянство, а за традиции, вкоренени далеч във времето. На трапезата на българина ракията присъства и при весели, и при тъжни поводи. Тя обаче може да е и средство за лечение...

публикувано на 22.07.17 в 12:44