Иранка ще играе волейбол в Шумен

Женският волейболен отбор на Шумен бе подсилен от две нови състезателки, за пролетния сезон на Националната Волейболна лига. Серафине Мукантамбара идва от Руанда, а Маедех Борхани е първата състезателка от Иран, която ще играе в чуждо първенство. Как се чувства в Шумен и какви са очакванията на 29 годишната Маедех? Интервю на Сава Тончев.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
Испанско врабче (Passer hispaniolensis)

Защо намаляват врабчетата в големите градове?

Завърши първото преброяване на врабчетата в България, организирано от БДЗП. Целта на кампанията е колкото се може повече хора да се включат в една нова дейност, а именно - преброяването на птиците около нас. "Практиката да се броят птици от хора, които са любители и не ги познават много добре е нова тенденция в цяла Европа. Това, че в броенето са се..

публикувано на 26.04.17 в 16:33

Шест жертви на волтова дъга за 2 г. заради селфи

Шест деца са загубили живота си за последните две години при игра на територията на локомотивните депа. Най-често младежите нарушават забраната и влизат да се снимат. Докато играят върху покривите на влаковите композиции и локомотивите често стават жертва на волтова дъга. Лияна Панделиева от пресцентъра на БДЖ припомня, че това е изключително опасно, тъй..

публикувано на 26.04.17 в 14:11

Кога да очакваме пускането на водата утре?

Шумен, Велики Преслав и селата Дибич, Белокопитово и Панайот Волов ще останат без вода утре. Причината за спирането е отстраняване на аварии в седем шахти по магистралния водопровод между Велики Преслав и язовир „Тича“. Ремонтите са планирани от няколко седмици, но от ВиК дружеството са се съобразявали с метеорологичните условия и нивото на река..

публикувано на 25.04.17 в 16:30

Репортерска проверка, анкета и становища на местната власт за състоянието на подлезите в Шумен

Състоянието на подлезите в Шумен е незадоволително, установи репортерска проверка на Радио Шумен. В по-голямата си част те са силно замърсени, непочистени, без осветление и рядко се ползват от гражданите. Анкета с минувачи по шуменските улици потвърди впечатлението, че подлезите в Шумен рядко се използват за преминаване, хигиената им е под въпрос...

публикувано на 25.04.17 в 13:19

Спортна паралелка разкриват в Шумен

Единствената профилирана паралелка за физическо възпитание и спорт в Шуменска област ще бъде в средното училище „Трайко Симеонов“ в областния център. В нея ще могат да кандидатстват ученици, завършили седми клас. В спортната специалност ще бъдат приети 13 момичета и 13 момчета, които ще изучават футбол и волейбол. Към новата паралелка вече има интерес от..

публикувано на 25.04.17 в 09:47

Без промяна в състава на директорите на МБАЛ - Шумен

Няма промяна в борда на директорите на МБАЛ - Шумен. Това стана ясно след провелото се днес Общо събрание на акционерите. Мина Денева разговаря с изпълнителния директор на МБАЛ - Шумен д-р Атанас Атанасов.

публикувано на 24.04.17 в 16:25

Как ВиК - Шумен попадна в социалната мрежа

Защо фейсбук страница с името ВиК- Шумен предизвика недоумение, последвано от възмущение, което премина в забавление за шуменци? Какво беше публикувано в социалната мрежа от името на дружеството, което разбуни недоволството и възмущението на потребителите – разяснява Людмила Борисова.

публикувано на 24.04.17 в 14:54