Иранка ще играе волейбол в Шумен

Женският волейболен отбор на Шумен бе подсилен от две нови състезателки, за пролетния сезон на Националната Волейболна лига. Серафине Мукантамбара идва от Руанда, а Маедех Борхани е първата състезателка от Иран, която ще играе в чуждо първенство. Как се чувства в Шумен и какви са очакванията на 29 годишната Маедех? Интервю на Сава Тончев.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Финансират БДЖ с 224 млн. лв.

Европейската комисия одобри отпускането на държавна помощ за БДЖ в размер на 224 милиона лева. Това е първата европейска нотификация за държавна помощ от присъединяването на страната ни в Европейския съюз. Шестгодишното проучване на искането за държавна помощ е доказало жизнеспособността на дружеството, както и правилния подход на управлението му по време..

публикувано на 22.06.17 в 14:21

Влизат нови правила за рецептурните книжки

Нови правила за рецептурните книжки, с които пациентите вземат лекарства от Здравната каса влизат в сила от юли. Новото изискване е разпечатаните рецепти към книжката да не надвишават броя на страниците ѝ. Ще улеснят или пък ще затруднят допълнително пациентите промените и новите правила? Отговорите потърси Георги Софронов.

публикувано на 21.06.17 в 15:45

Добромир Драев за подписката за по-чиста вода в Шумен

Подписката под надслов „Чиста вода за Шумен” тече от събота в национален сайт за граждански инициативи. В нея се настоява - Общинският съвет в Шумен да НЕ съгласува бизнес плана за следващите 5 години на „ВиК - Шумен” ООД; Общинският съвет в Шумен да създаде нарочна комисия, която да анализира проблемите на „ВиК - Шумен” ООД и да търси отговорност от..

публикувано на 21.06.17 в 15:10

"Лицата на живота" - животновъдът Сахми от Венец

В „Лицата на живота“ ще ви срещнем с животновъд от Венец. 60-годишният Сахми Рафиев има малка овцевъдна ферма. От 30 години се занимава с отглеждането на животни. С него разговаря Айше Лятиф.

публикувано на 21.06.17 в 14:02

Хор „Родни звуци“ със заключителен концерт

Един от хоровете с най-старата история в страната - шуменският смесен хор "Родни звуци” ще изнесе тази вечер голям годишен концерт на сцената на читалище "Добри Войников - 1856”в Шумен. През последната година и половина хорът поднови голяма част от репертоара си, благодарение на настоящия му диригент Христо Атанасов. Той сподели пред Жулиета Герова какво..

публикувано на 20.06.17 в 15:55

Връчиха Акт 16 на първите санирани блокове в Шумен

Разрешение за ползване на първите санирани по Националната програма на енергийна ефективност блокове в Шумен връчи на собствениците им днес кметът Любомир Христов. На улица „Ген. Скобелев” 44 живущите чакаха общинската делегация пред блока с хляб, мед, бонбони и славослов. Обиколката включваше още един току що саниран блок на ул. „Софийско шосе” и един в..

публикувано на 20.06.17 в 15:15

За проблемите в системата на МВР

Управителният съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР определи като изненадваща и неприемлива позицията на министъра на вътрешните работи Валентин Радев. Тя бе изразена след заседание на Съвета за социално партньорство в МВР. За проблемите в системата на МВР разказва Георги Софронов.

публикувано на 20.06.17 в 14:04