Слънчево ще е времето в региона

Снимка: Нели Белева

Между минус 11 и минус 7 градуса бяха температурите тази сутрин в региона, като най-студено бе в Разград и Русе. Облачността днес ще продължи да се разкъсва и да намалява. В по-голямата част от деня ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен западен вятър. Максималните температури ще са между минус 3 и плюс 2 градуса, за района на Шумен около минус 2 градуса. Утре вятърът ще се ориентира от югозапад. Времето ще е предимно слънчево, температурите на въздуха ще продължат да се повишават.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Дават шанс на деца в риск

Дневен център за деца в риск и деца с увреждания ще бъде изграден в Нови пазар, съобщиха от общинската администрация. Той ще е към функциониращия Център за обществена подкрепа и ще обслужва още три общини - Каспичан, Каолиново и Никола Козлево. От услугата ще се възползват деца до 18-годишна възраст. Стойността на проекта е около 200 000 лева, а..

публикувано на 18.12.17 в 12:04

С националния химн да започват сесиите в Шумен

Сесиите на общинския съвет в Шумен да започват с химна на България. Това предлага общинският съветник от Национален фронт за спасение на България Наталия Стефанова. Докладната е внесена за разглеждане на заседанието на 21 декември. В мотивите си за предложението Стефанова посочва, че химнът символизира българската нация и е символ на държавността...

публикувано на 18.12.17 в 11:27

Масово залесяват с млади гори

Над 70 декара от горските територии са залесили през последните дни работниците и служителите на Държавното ловно стопанство "Паламара". 8000 фиданки от вида червен дъб са засадени в Горско-стопански участък - Каолиново, а малко над 20 000 са новите дръвчета в горите край Никола Козлево, като те са от вида цер. От същия дървесен вид са младите фиданки..

публикувано на 18.12.17 в 11:08

Възрастна жена загина при пожар

77-годишна жена е починала след пожар в жилището си на ул. “Септемврийско въстание“ в Шумен, съобщиха от полицията. Сигналът в противопожарната служба е бил подаден минути след 20 часа вчера. Причините за възникването му са в процес на изясняване.

публикувано на 18.12.17 в 10:59

До минус 10 градуса ще паднат температурите в четвъртък

Предимно облачно ще е времето в региона. По-късно следобед на места отново ще превали сняг. Вятърът ще е слаб от северозапад, като постепенно ще се обърне от североизток. Максималните температури ще са между 1 и 6 градуса, за района на Шумен около 3. Студено ще остане времето през цялата седмица. Слаби снеговалежи се очакват във вторник и сряда. В..

публикувано на 18.12.17 в 07:09

Групов лов за едър дивеч в Шуменско

Ловно рибарското сдружение " Сокол" в Шумен проведе практически семинар за организирането на групов лов за едър дивеч. Проявата е по идея на Управителния съвет на сдружението, като тази есен той премина в землищата на ловните дружинки в селата Ивански и Вехтово. В проявата участваха представители и на съседните сдружения "Станата" в Нови пазар и "..

публикувано на 17.12.17 в 16:38

Жителите на Хитрино отбелязаха годишнината от взрива с хриситянски и мюсюлмански ритуали

12 проекта за възстановяване на инфраструктурата и обществени сгради са разработили от Общинската администрация в Хитрино. Очаква се изпълнението им да започне през пролетта на новата година. Това съобщи днес кметът на общината Нуридин Исмаил. Година след взривовете повече от 500 души се събраха в Хитрино да отдадат почит на жертвите и да се..

публикувано на 17.12.17 в 13:42