Слънчево ще е времето в региона

Снимка: Нели Белева

Между минус 11 и минус 7 градуса бяха температурите тази сутрин в региона, като най-студено бе в Разград и Русе. Облачността днес ще продължи да се разкъсва и да намалява. В по-голямата част от деня ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен западен вятър. Максималните температури ще са между минус 3 и плюс 2 градуса, за района на Шумен около минус 2 градуса. Утре вятърът ще се ориентира от югозапад. Времето ще е предимно слънчево, температурите на въздуха ще продължат да се повишават.

ВИЖТЕ ОЩЕ

По 120 души вече са гласували в Маломир и Миланово

21,7% е избирателната активност към 11.00 часа в преславското село Миланово. Това съобщи за Радио Шумен Миглена Ангелова, председател на Общинска избирателна комисия във Велики Преслав. 120 от имащите право на глас 552 души вече са упражнили своя вот. В селото е разкрита една секция. Изборният ден преминава без нарушения. Спокойно..

публикувано на 20.05.18 в 12:24

Дискусия с участниците и членовете на журито на Националния конкурс “Боян Пенев“

Дискусия с участниците и членовете на журито в 41-то издание на Националния студентски литературен конкурс “Боян Пенев“ се провежда в Арт салона – Студио 3 на Радио Шумен. В 11.30 пред паметника на Иван Пейчев е награждаването на победителите. В тазгодишния конкурс, организиран от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ участват 45..

публикувано на 20.05.18 в 10:19

Избори за кмет в Миланово и Маломир

Избори за кмет се провеждат днес във върбишкото село Маломир. Изборният ден там е започнал точно в 7 часа, каза за Радио Шумен председателят на Общинската избирателна комисия във Върбица Родина Славова. 409 души имат право на глас. Кандидати за кмет са двама първи братовчеди – Алдин Чолаков и Деян Чолаков. Радио Шумен припомня, че до избори се..

публикувано на 20.05.18 в 09:28

Откриват обновения център на преславското село Имренчево

Обновеният център на преславското село Имренчево ще бъде открит днес. Кметът на общината д-р Александър Горчев ще пререже лентата в 10.30 ч. На площада е направена нова тротоарна настилка, подменено е парковото осветление, монтирани са пейки и са обновени зелените площи. Близо 15 хил. лв. общински пари са инвестирани за тези подобрения, а..

публикувано на 20.05.18 в 09:24

Д-р Христо Марчев е новият председател на Ловно рибарското сдружение във Велики Преслав

На проведеното общо събрание на Ловнорибарското сдружение във Велики Преслав бяха отчетени дейностите по стопанисването на ловните райони и нарастването на популацията на полезния дивеч. В 18-те ловни дружинки през изминалия сезон са отстреляни 550 диви прасета, което е с 57% над предвиденото. За председател на великопреславското сдружение беше..

публикувано на 19.05.18 в 16:10
borovo

Две изложби гостуват на Велики Преслав за Нощта на музеите

Във Велики Преслав посрещат Европейската нощ на музеите с две гостуващи изложби и с експонираното след реставрация Златно съкровище. Националният археологически институт с музей към БАН предостави на старата столица най-ефектните експонати от Тракийското съкровище, датирано от трети век преди новата ера и намерено в каменна гробница при Върбица,..

публикувано на 19.05.18 в 13:35

Комплекс "Авшарян" е Музей на годината за 2017 година

Наградата "Музей на годината за 2017 г." е присъдена на комплекс "Авшарян" към Регионалния исторически музей - Шумен. Наградата се присъжда за втора поредна година от Сдружение "Български музеи". Отличията се дават на музейни институции и специалисти за приноса им в съхраняването и популяризирането на културно-историческото наследство на..

публикувано на 19.05.18 в 13:26