Няма населени места без ток в региона

Снимка: БГНЕС

Екипите на електроразпределителното дружество възстановиха електрозахранването на всички населени места в Североизточна България след снеговалежите и силния вятър през последното денонощие. Към момента в региона няма населени места без ток. Отстраняват се последните локални повреди, които засягат отделни адреси, съобщиха от дружеството.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Временно спират движението по шуменски улици

По част улиците „Добруджа” и „Съединение” ще бъде спряно движението в петък и събота, съобщават от Община Шумен. Забраната за движение на автомобилите по улица „Добруджа“ е от 8.30 до 16.00 часа утре. Ще бъде спряно движението в участъка от кръстовището с булевард „Мадара“ до кръстовището с улица „Съединение“. Ще се работи по оформяне на короните на..

публикувано на 17.08.17 в 15:50

Телефонни измамници атакуват Велики Преслав

За по-малко от половин час в дежурната част на полицейското управление в града са получени няколко сигнала от граждани, че на стационарните им телефони звънят непознати мъже и се представят за полицаи. Мнимите полицаи питат хората дали имат пари в дома си и каква е сумата с която разполагат. Обясняват им, че във Велики Преслав се провежда акция за..

публикувано на 17.08.17 в 15:22

Сериозни са пораженията, нанесени от градушките в Шуменска област

Близо 33 000 декара със земеделски култури в Шуменска област са унищожени на 100%, вследствие на падналите градушки. Най-много са площите със слънчоглед, пшеница, царевица за зърно, рапица и ечемик. По данни на Областната дирекция „Земеделие“ в Шумен най-сериозни са пораженията в общините Хитрино, Шумен и Върбица. Експертите са обработили 164 подадени..

публикувано на 17.08.17 в 14:24

Заловени иманяри

Полицейски служители от Велики Преслав намериха и иззеха множество културно-исторически ценности от три жилища в града и на адрес в село Драгоево. Претърсванията в частни домове били предприети след получени сигнали. В ранните сутрешни часове вчера полицейски служители претърсили дома на 67-годишен от Велики Преслав след получен сигнал, че притежава..

публикувано на 17.08.17 в 12:02

Горите над Шумен са спасени от мащабен пожар

Четири дни след пожара в Природен парк „Шуменско плато“ от Североизточното държавно предприятие отчитат, че огънят е загасен напълно и няма опасност за боровите гори в района. „Този път бяхме на ръба, но ни се размина благодарение на добрата организация и на помощта, която ни оказаха колегите от другите стопанства и пожарната. Ако не бяхме действали в..

публикувано на 17.08.17 в 11:45

Изрисуваха втори саниран блок в Смядово

„Продължаваме легендата за Смеда, като на снимката е най-големият ѝ син Борил, заедно с когото създават днешното Смядово“. Това пише в профила си в социална мрежа кметът на общината Иванка Петрова. Радио Шумен припомня, че през септември миналата година графити артистите Димитър Механджийски и Васко Лалов украсиха първия саниран блок в града. Върху..

публикувано на 17.08.17 в 10:26

Изложба в Регионалния исторически музей – Шумен

„От ръката тревненска” е новата временна изложба в Регионалния исторически музей – Шумен. Акцент в експозицията на Специализирания музей за резбарско и зографско изкуство – Трявна, са художествените занаяти дърворезба, иконопис и архитектура, които изграждат най-старата художествена школа у нас, възникнала през втората половина на ХVII в. Представени..

публикувано на 17.08.17 в 09:17