Живково - най-критичното място в община Хитрино

До няколко часа се очаква да бъде отворен пътят до село Живково, което се оказа най-критичното място в община Хитрино. По думите на Ридван Муса от Гражданска защита – Хитрино, снощи фадромите са успели да пробият преспите до половината от пътя към селото, като днес разчистването ще продължи. Хляб в селото има, тъй като там работи фурна, но лекарствата на някои хора са свършили или са на привършване.

 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Прогноза за времето до края на юни

Предимно слънчево ще е времето в понеделник, следобед с временни увеличения на облачността. Вятърът от североизток ще се усили до умерен. Сутринта ще е прохладно, но през деня температури ще се повишат и максималните ще достигнат до 25 - 28 градуса. През периода от вторник до неделя ще се създаде трайна обстановка, при която с прекъсвания ще вали..

публикувано на 24.06.18 в 14:11

Филм на "Мадарски конник" с първа награда

Филмът „Актрисата“ на киноклуб ,,Мадарски конник” от Шумен спечели първа награда на 19-тия Международен фестивал на любителските исторически филми, който се проведе в Шумен. Втора награда получи заглавието „Всички светии и няколко дявола“ на киноклуб „Русефилм”. Наградата „Генчо Генчев“ за филм до 5 минути бе връчена за „Лъжицата“ и „Северина“ на..

публикувано на 24.06.18 в 11:40

Еньовден е

Църквата отбелязва днес рождението на св. Йоан Кръстител, наричан от народа Еньовден. Българите наричат празника още Среди лето или Ден на слънцето, защото съвпада с лятното слънцестоене. Според народните вярвания на този ден "слънцето играе или трепти", когато изгрява. Народните лечители твърдят, че събраните в ранно утро на Еньовден треви са..

публикувано на 24.06.18 в 08:23

Температурите днес ще са между 20 и 25 градуса

Днес ще има променлива облачност, следобед ще се образува купеста и купесто-дъждовна и на отделни места е възможно слабо да превали. На север от Стара планина ще духа слаб до умерен вятър от югоизток, по крайбрежието от изток. Температурите ще се повишат и максималните ще са между 20 и 25 градуса, за района на Шумен около 23 градуса.

публикувано на 24.06.18 в 07:15

"Зелена карта" ще има Шумен

Сигнал до Окръжната прокуратура в Шумен ще внесе инициативен комитет на граждани, които настояват рязането на дървета в Шумен да спре. Според тях, общинската администрация нарушава Наредбата за изграждане и опазване на зелената система на Община Шумен. Тази вечер около 20 души се събраха в Градската градина, с настояването да получат от кмета на Община..

публикувано на 23.06.18 в 20:05

Любителски исторически филми в Шумен

Днес е вторият ден от 19-ия Международен фестивал на любителските исторически филми, който се провежда в Шумен. Тази година участват 61 филма - 44 от тях са на български автори, а 17 от чужбина. Киноклубът домакин „Мадарски конник” се представя с четири филма, които бяха излъчени снощи в Народното читалище "Добри Войников -1856" след официалното..

публикувано на 23.06.18 в 09:14

"Еньовска събота" в Шумен

Еньовска събота ще се проведе от 10 ч. в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен. В Изложбената зала преподавателят в Шуменския университет проф. д-р Димчо Захариев ще изнесе лекция на тема „Билките и тяхното приложение в козметиката”. В програмата са включени още представяне на книгата „Еньовче”, запис на музикалния спектакъл „Нощта преди..

публикувано на 23.06.18 в 09:05