Живково - най-критичното място в община Хитрино

До няколко часа се очаква да бъде отворен пътят до село Живково, което се оказа най-критичното място в община Хитрино. По думите на Ридван Муса от Гражданска защита – Хитрино, снощи фадромите са успели да пробият преспите до половината от пътя към селото, като днес разчистването ще продължи. Хляб в селото има, тъй като там работи фурна, но лекарствата на някои хора са свършили или са на привършване.

 


ВИЖТЕ ОЩЕ
Шуменски университет

„Доктор хонорис кауза“ на Шуменския университет

Световноизвестният учен нумизматик проф. Иван Йорданов получи званието "Доктор хонорис кауза" на Шуменския университет. На тържествената церемония присъстваха десетки специалисти по медиевистика. Повечето от тях са участници в научната конференция „Пътуване към България“, чиято кулминация бе днешното удостояване. Проф. Иван Йорданов е..

публикувано на 26.04.18 в 14:14

Новите носители на наградите на Шумен

Проф. Христо Трендафилов е най-новият почетен гражданин на Шумен. Преподавателят в ШУ „Епископ Константин Преславски” и изтъкнат учен бе удостоен със званието след тайно гласуване на днешната сесия с 36 гласа „за”. При явно гласуване единодушно 38 съветници гласуваха „за“ да бъде удостоен със златна значка дългогодишният директор на ПМГ ”Нанчо..

публикувано на 26.04.18 в 13:53

Части от "Арена Шумен" - под наем

Обособени части от новоизграждащата се спортна зала „Арена Шумен” да бъдат предоставени под наем решиха днес общинските съветници. За предложението на кмета Любомир Христов гласуваха 29 души, 7 се въздържаха, а един беше против. "Търсим концесионери, но на този етап няма такива. Затова общинското предприятие "Общински жилища и имоти" в Община Шумен ще..

публикувано на 26.04.18 в 13:15

Панорама на средните училища

Панорама на средните училища се провежда в залата на Военния клуб в Шумен. Възможностите за кандидатстване след 7 клас представят 2 профилирани гимназии, 3 средни училища и 9 професионални гимназии. Със свой щанд в ученическата борса участва и Центърът за кариерно ориентиране към Центъра за подкрепа за личностно развитие – ОДК в Шумен, съобщиха за..

публикувано на 26.04.18 в 12:15
Архив

Панаир в гимназията

Седмият училищен панаир на учебните предприятия ще се проведе от 12.30 ч. днес в Професионалната гимназия по икономика в Шумен. Работата в учебно предприятие е една от най-атрактивните дисциплини в гимназията. През тази учебна година в училището действат 12 учебни предприятия с различен предмет на дейност. Всички те ще участват със свои щандове в..

публикувано на 26.04.18 в 11:50
Имренчево

Бивше училище става старчески дом

Дом за стари хора ще бъде изграден в преславското село Имренчево, съобщи общинският кмет Александър Горчев по време на срещата с жители на селото. Социалното заведение ще се прави по проект и ще се помещава в бившето училище. Реконструкцията на сградата, допълнителните строителни работи и обзавеждането ще струват около 550 000 лв., осигурени от..

публикувано на 26.04.18 в 11:43

В МБАЛ-Шумен заплати ще има

Заплати през месец май ще получат всички работещи в МБАЛ – Шумен. Това заяви за Радио Шумен медицинският управител на болницата д-р Атанас Атанасов. Ще има известно забавяне на аванса, който те ще получат със заплатите си на 15 май, вместо на 30 април. Това д-р Атанасов съобщи във връзка с разпространен слух, че работещите в лечебното заведение няма..

публикувано на 26.04.18 в 11:23