Живково - най-критичното място в община Хитрино

До няколко часа се очаква да бъде отворен пътят до село Живково, което се оказа най-критичното място в община Хитрино. По думите на Ридван Муса от Гражданска защита – Хитрино, снощи фадромите са успели да пробият преспите до половината от пътя към селото, като днес разчистването ще продължи. Хляб в селото има, тъй като там работи фурна, но лекарствата на някои хора са свършили или са на привършване.

 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Настинки и грип - нормално за сезона

До момента проби за доказване на грип от шуменски пациенти не са изпращани в столицата. Това съобщи за Радио Шумен д-р Марко Марков от Регионалната здравна инспекция. Той уточни, че болните с дихателни инфекции се увеличават, но засега броят им е в границите на нормалното за сезона. За предходната седмица са регистрирани общо 138 болни с респираторни..

публикувано на 23.01.18 в 17:21

Повече пари за екология и строителство в Шумен

Без дебати приеха проекта за бюджет за 2018 г. членовете на комисиите по европейски проекти и по екология в шуменския общински съвет. Със 17 процента е увеличено финансирането за екология и строителство в тазгодишния бюджет, каза заместник-кметът Татяна Костова и припомни, че тези сфери са приоритетни. Членовете на комисията по екология и селско..

публикувано на 23.01.18 в 17:15

Подписка за спешен ремонт на детска ясла

Родители на деца от детска ясла № 5 „Буратино“ в Шумен настояват да бъдат ремонтирани тротоарните настилки и фасадата на сградата. Те са изпратили подписка до общинския съветник от БСП Веселин Пенчев, който ще внесе докладна на сесията в четвъртък. Според него състоянието на сградата застрашава живота и здравето на децата, родителите и персонала...

публикувано на 23.01.18 в 17:03

Комплекс за социални услуги във Велики Преслав

Да бъде разкрит Комплекс за социални услуги гласуваха днес общинските съветници във Велики Преслав. Той ще обедини всички проекти с европейско финансиране, които вече са станали държавно делегирани дейности. Тук се включват Центърът за настаняване от семеен тип, наблюдаваното жилище, Центърът за социална рехабилитация и интеграция. От началото на тази..

публикувано на 23.01.18 в 16:21

Спокойна епидемиологична обстановка в Шумен

Епидемиологичната обстановка в Шуменския регион е спокойна. Има известно завишение на заболеваемостта от миналата седмица, но стойностите са далеч от предепидемичните, каза за Радио Шумен епидемиологът на болницата д-р Тереза Чолакова. 10 % от учениците отсъстват от училище, но по различни причини. Заболеваемостта в момента е 177 на 10 000 души от..

публикувано на 23.01.18 в 15:36

Шест тона луга срещу поледицата в Шумен

Над два тона луга беше разпръсната рано тази сутрин в Градската градина и по пешеходната зона в централната част на Шумен. Това каза за Радио Шумен управителят на Общинското предприятие „Паркове и обредна дейност“ Златин Кайряков. С още близо четири тона са обработени районите на парк Студентски, Пети полк и квартал "Херсон". Работи се с калиева луга,..

публикувано на 23.01.18 в 14:54
Борислав Станев

Масови глоби за неправилно паркиране в Шумен

Ръст на съставените актове за различни нарушения отчете Община Шумен за 2017 г. Общият им брой за миналата година е 1315, като по тях са издадени 1104 наказателни постановления на стойност 138 920 лв. През 2016 г. са били издадени 875 наказателни постановления на стойност 83 330 лв.. Данните изнесе днес Борислав Станев, гл. инспектор „Контрол по..

публикувано на 23.01.18 в 14:38