Живково - най-критичното място в община Хитрино

До няколко часа се очаква да бъде отворен пътят до село Живково, което се оказа най-критичното място в община Хитрино. По думите на Ридван Муса от Гражданска защита – Хитрино, снощи фадромите са успели да пробият преспите до половината от пътя към селото, като днес разчистването ще продължи. Хляб в селото има, тъй като там работи фурна, но лекарствата на някои хора са свършили или са на привършване.

 


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Приключи подаването на заявления за явяване на матура през август

171 младежи от Шуменска област са заявили желание да се явят на държавен зрелостен изпит по български език и литература на 28 август. Втората задължителна матура е на 29 август. Заявления за изпита са подали 151 зрелостници. От тях шестима ще използват оценката от държавните изпити по професия за оценка на втората матура. Колко са допуснати до държавните..

публикувано на 21.07.17 в 17:22

Ефективна присъда за убийство наложи Окръжният съд в Шумен

Ефективна присъда от 6 години и 4 месеца наложи Окръжният съд в Шумен на Атанас Михайлов. Той е признат за виновен за това, че на 14 декември миналата година в село Златар, община велики Преслав, умишлено е умъртвил Хюсеин Реджеб от върбишкото село Бяла река. Подсъдимият е признал изцяло фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт...

публикувано на 21.07.17 в 17:19

Разследват инцидента, при който парче изолация удари момче от Шумен

Районната прокуратура в Шумен образува досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда на 14-годишното момче, върху което падна къс от изолация на блок на булевард „Велики Преслав“ 12 в града. Предстои да бъдат назначени експертизи, които да установят причината за инцидента, както и състоянието на пострадалото дете. На 19 юли около..

публикувано на 21.07.17 в 15:31

Шуменец ще участва в първата Младежка олимпиада по информатика

Възпитаникът на шуменската школа "А&Б" Марин Йорданов спечели място в младежките национални отбори, които ще представят България на първата Младежка олимпиада по информатика от 7 до 13 септември. Надпреварата се организира по инициатива на България, с участието на Бисерка Йовчева, Школа "А&Б" и Шуменския университет. В организацията на форума са..

публикувано на 21.07.17 в 13:29

Пожар унищожи 85 декара пшеница в "Мътница"

85 декара пшеница изгоряха при пожар в шуменския квартал „Мътница“, съобщиха от Областната дирекция на МВР. По данни на собственика на масива огънят е тръгнал след късо съединение на далекопровод, който преминава през житния блок. За погасяването на пожара са използвани 7 тона вода. Спасени от изгаряне са други 65 декара с пшеница. 

публикувано на 21.07.17 в 13:24

Спират водата на нередовните платци от квартал "Бялата пръст"

ВиК - Шумен започна спиране на водоподаването на нередовните абонати в шуменския квартал „Бялата пръст“. Акцията на дружеството е част от мерките срещу недобросъвестни потребители на вода. Анализ на ВиК - Шумен показва, че през месеците април, май и юни за кварталите "Бялата пръст" и "Витоша" са подадени 120 000 кубически метра вода, а са платени само 550..

публикувано на 21.07.17 в 11:05

Закриват детската градина в Коньовец

Детските градини в шуменските села Вехтово, Новосел и Струйно няма да бъдат затворени, това реши Общинският съвет в Шумен. Ще бъде закрито само детското заведение в село Коньовец. Радио Шумен припомня, че администрацията беше внесла предложение за закриване на детските градини в четирите села, като мотив беше намаляващият брой деца и по-скъпата издръжка на..

публикувано на 20.07.17 в 15:58