Живково - най-критичното място в община Хитрино

До няколко часа се очаква да бъде отворен пътят до село Живково, което се оказа най-критичното място в община Хитрино. По думите на Ридван Муса от Гражданска защита – Хитрино, снощи фадромите са успели да пробият преспите до половината от пътя към селото, като днес разчистването ще продължи. Хляб в селото има, тъй като там работи фурна, но лекарствата на някои хора са свършили или са на привършване.

 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Откриха паметната плоча във Върбяне

С военен ритуал днес бе открит Паметник на загиналите и участвалите във войните от село Върбяне. Кметът на селото Николай Найденов и директорът на дирекция Социална политика към Министерството на отбраната Иво Антонов прерязаха лентите и разкриха пред жителите и гостите двете паметни плочи. На едната са изписани имената на всичките 35 участници..

публикувано на 20.11.17 в 16:27

Обсъждат въвеждането на делегирани бюджети в шуменските градини

Въвеждането на делегирани бюджети в общинските детски градини от 1 януари 2018 г. ще обсъждат съветниците в Шумен на сесията си следващия четвъртък. „Новата система ще даде повече свобода на директорите на детските градини. Детските градини на територията на общината са доста. Ако се управляват централизирано се получава така, че се решат проблемите на..

публикувано на 20.11.17 в 16:20

Проверяват готовността на автомобилите за зимата

Готовността на автомобилите за зимата ще е във фокуса на засилените проверки, които започва полицията в Шуменско. "Ще следим най-вече за техническата изправност на моторните превозни средства. Ще проверяваме гумите, оборудването на автомобилите, състоянието на чистачките. Желателно е да има въже за издърпване и лопата. Продължава и контролът на товарните..

публикувано на 20.11.17 в 14:47

Обучават преподаватели в Шумен

Обучение на класни ръководители на дванадесетокласници от Шуменска област, организира днес Регионалният съвет на КНСБ. Семинарът е по проект „Моето първо работно място“ и е част от споразумение между Министерството на образованието и науката, Синдиката на българските учители и КНСБ. "Конфедерацията се ангажира с провеждане на обучението и издаването на..

публикувано на 20.11.17 в 14:28

Издигат паметника на 7-и Преславски пехотен полк

Избрано е мястото, където ще бъде издигнат паметникът на 7-ми Преславски пехотен полк в Шумен. Той ще се намира в озеленената част на южното пешеходно платно на булевард „Славянски“, между две от сградите на Военния факултет. Това стана ясно на днешното заседание на Областната комисия „Военни паметници“.

публикувано на 20.11.17 в 14:10

КНСБ организира обучение за класни ръководители

Двудневно обучение на класни ръководители започва днес в КНСБ в Шумен, каза за Радио Шумен председателят на Регионалния съвет на конфедерацията Анета Денева. Подготовката е част от образователната кампания „Моето първо работно място“ и е насочена към всички класни ръководители на зрелостници в област Шумен. Участниците ще бъдат запознати с..

публикувано на 20.11.17 в 11:58

Продължава Седмицата на здравето в Шумен

Продължава „Есенна седмица на здравето“ в Шумен. Днес ще се проведе викторина на тема „Модерно ли е да се пуши?“ с ученици от СУ „Панайот Волов“. Скринингова кампания за измерване на въглеродния оксид в издишания въздух и количеството на карбоксихемоглобин в кръвта на пасивни и активни пушачи   ще се състои утре от 10 часа в Първи корпус на..

публикувано на 20.11.17 в 11:11