Живково - най-критичното място в община Хитрино

До няколко часа се очаква да бъде отворен пътят до село Живково, което се оказа най-критичното място в община Хитрино. По думите на Ридван Муса от Гражданска защита – Хитрино, снощи фадромите са успели да пробият преспите до половината от пътя към селото, като днес разчистването ще продължи. Хляб в селото има, тъй като там работи фурна, но лекарствата на някои хора са свършили или са на привършване.

 


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Затворено е южното платно на булевард „Симеон Велики“ в Шумен

Затворено е южното платно на булевард „Симеон Велики“ в Шумен заради инцидент. Катастрофата е станала след светофара до градския стадион. Камион със софийска регистрация е пресякъл пътя на лек автомобил "Фолксваген". В резултат на удара предната дясна част на автомобила е попаднала под камиона. Няма пострадали. Полиция регулира движението на мястото..

публикувано на 28.04.17 в 15:51

Депутатът Иван Иванов: "Правилникът за дейността на парламента ограничава правата ни"

"Настоящият Парламент ще бъде първият, който ограничава правата на депутатите по отношение на парламентарния контрол", коментира народният представител от Шуменския многомандатен избирателен район Иван Иванов, който беше член на Комисията по изработването на Правилника за организацията и дейността на парламента.  "Първо беше наложена един вид цензура..

публикувано на 28.04.17 в 13:14

Договориха по-добри условия за педагозите в община Шумен

По-добри условия от разписаните в Националния колективен договор договориха синдикати, местни работодателски организации и Община Шумен. Днес беше подписано новото споразумение, което ще бъде в сила в следващите две години и засяга общо 1 600 души педагогически и непедагогически персонал, които работят в сферата на образованието в общината. От..

публикувано на 28.04.17 в 11:33

Ще отстранят опасните дървета по Шуменското плато

Опасните дървета в близост до туристическите маршрути на Шуменското плато ще бъдат отстранени. Това съобщи временно изпълняващият длъжността директор на природния парк инж. Кирил Вълчев. Планирано е огледът да започне на 2 май. Той ще бъде направен от специалисти от Регионалната дирекция по горите, Държавното горско стопанство и парка. „Изчакахме..

публикувано на 28.04.17 в 09:41

Разрешиха изграждането на футболно училище в Шумен

Общинските съветници в Шумен дадоха съгласието терен от 32 декара в бившия Тежки полк да се предостави на ФК „Волов 1929“, където сдружението има намерение да направи футболно училище. Нужната сума за изграждането на базата е между 6 и 8 млн. лв. Сдружението смята да кандидатства за финансиране по фонда „Джесика“ на оперативната програма „Регионално..

публикувано на 27.04.17 в 16:12

Ще обновят шуменската ЖП гара

ЖП гарата в Шумен ще бъде обновена. От построяването на сградата през 1941 година досега са извършвани само частични и козметични ремонти. "Подготовката за цялостното обновяване трябва да започне още тази година, а същинските дейности - през първото тримесечие на 2018 година. Възнамеряваме да подменим цялата ВиК и ел. инсталация, пешеходния подлез и..

публикувано на 27.04.17 в 15:12

82 трудови злополуки в Шуменско през 2016 г.

Шумен е на десето място сред 28-те области в страната по брой на трудовите злополуки за изминалата година. Това беше съобщено по време на днешното заседание на Областния съвет по условия на труд. "Няма случаи със смъртен изход. През 2016 г. с декларация за трудова злополука на територията на Шуменска област са декларирани 85 злополуки. Три от тях не са..

публикувано на 27.04.17 в 14:14